Warriors of Chaos 1500
Warriors of Chaos 1500
Witam oto moje chaosowe wypociny na 1500 :
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 121 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 1; Lore of Nurgle; Chaos Armour; Barding
Barded Chaos Steed
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 185 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 2; Lore of Tzeentch; Chaos Armour
Golden Eye of Tzeentch [25]
Disc of Tzeentch
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 181 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Lore of Tzeentch; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Barded Chaos Steed
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 85 Pts
Mark of Slaanesh; Flail
Mark of Slaanesh; Flail
1 Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150 Pts
Mark of Tzeentch
5 Chaos Knights of Slaanesh @ 210 Pts
Mark of Slaanesh; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 38
Total Army Cost: 1497
Jakieś sugestie co do zmian ? tylko szczerze proszę. Z góry dzięki.
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 121 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 1; Lore of Nurgle; Chaos Armour; Barding
Barded Chaos Steed
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 185 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 2; Lore of Tzeentch; Chaos Armour
Golden Eye of Tzeentch [25]
Disc of Tzeentch
1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 181 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Lore of Tzeentch; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Barded Chaos Steed
Mark of Slaanesh; Flail
Mark of Slaanesh; Flail
1 Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150 Pts
Mark of Tzeentch
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 38
Total Army Cost: 1497
Jakieś sugestie co do zmian ? tylko szczerze proszę. Z góry dzięki.
wywal jednych Rycerz i daj 20 Marudersów
zdejmij oltarz, daj maruderow, daj 2 scroll, daj krzyk na dyskowcu, daj book of secrets dla nurglity. reszta wyglada dobrze
aczkolwiek to po prostu oklepany standart....
aczkolwiek to po prostu oklepany standart....
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Ja powstawiam tyle psów i marudów to będzie dużo tanio i miękko wolał bym jednak 3 kasty Khigtów jeszcze tak nie grałem zobaczymy może coś się z tego ukula co do 2 scrolla krzyku i booka to już bardziej. Zawsze mam problem ze złożeniem tych magów. Hmm... ołtarz jak dla mnie to jest mega dobra figurka ward na 3 od wszystkiego , daje oko bogów i bije się też nieźle .
Jakby nie zapomnieli dopisać kilku literek układających się w słowo "stubborn" to u mnie dwie sztuki byłyby w każdej rospie...olszar pisze:... ołtarz jak dla mnie to jest mega dobra figurka ward na 3 od wszystkiego , daje oko bogów i bije się też nieźle .
Rycerze Slaanesha... dla mnie jedynie Khorn na rycerstwie pieski i Maruderzy do obstawy ich i pilnowania frenzy, ostatecznie robię kombo 6 Rycerzy Nurgla z Banner of Rage dla mnie khorn a iny mark to spora różnica bo to 2 ataki na model więcej.
Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4
khorne.... khorne maks na jednej kawie a i to lepiej nie.... ograny gracz zrobi z Tobą co chce.... wystrzela psy odegnie kawe i zje czymkolwiek od boku...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Z tym się nie zgodzę Chaos jest moim stałym przeciwnikiem od dobrych paru lat i wiele opcji przetrenowanych mam na niego i wiele doświadczeń i powiem że jedynie kawa khorna sprawia mi problemy, jak widzę inną kawę to smokiem nawet chwili zastanowienia nie mam czy dam rade. Kawa inna niż Khorn nie ma szans się przebić przez BG z kociołkiem.
A od frenzy masz konnych maruderów i pieski. takie jest moje zdanie i ogranie się przeciwko różnym opcjom chaosu.
A od frenzy masz konnych maruderów i pieski. takie jest moje zdanie i ogranie się przeciwko różnym opcjom chaosu.
Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4
a ja sie zaastanawiam czemu nie dasz na nurgla 2 lv, wiem ze ma rzucac tylko 1ke ale skoro grasz an 3 magach to niech ta magia sie przebija. niech na piechotke zapyla w klocku 20 marudow. acha, nie gram chaosem (ale bardzo chce)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
doświadczony gracz odegnie Ci kawe khorna. Na przykladzie z DE wystrzela Ci psy i fasta, , odegnie szarze lataczem... Jakby byla mozliwosc posiadania dowolnego latacza, ew minimalnego wsparcia strzelajacego mozna wtedy grac nawet na 3xkhorne, co udowadniali gracze na masterach.
Wg mnie mark slaanesha jest opcjonalny,bo : tani, daje Ci itp z mozliwosci dawania flee, nie powoduje niechcianych efektow jak frenzy. Kawa nurgla z BoR jest dobra, ale droga w pizdu, do tego 6 ciezko sie manewruje, latwo popelnic blad i nie zmiescic sie na jakiejs przeszkodzie a przy 14" ruchu to duza roznica...
Na te punkty takim wg mnie optimum jest 3xmag(ja preferuje 3x tzeentch, pociski z 2 kosci z +1 do casta tak wyjadaja przeciwnikowi kosci i scrolle ze szok:), 2xscroll, bos, krzyk) 3xkawa (lepsza od 2x kawa + smiec bo masz wtedy duzo mniej pierdolniecia) i ile mozesz to w screen
post wyzej// na PB masz limit 8/8 kosci, 2 w puli, 4 za 2 magow 2lvlowych, 1 za maga 1lvl + book of secrets 1pd. i masz 4 pociski i 8 kosci czyli max
Wg mnie mark slaanesha jest opcjonalny,bo : tani, daje Ci itp z mozliwosci dawania flee, nie powoduje niechcianych efektow jak frenzy. Kawa nurgla z BoR jest dobra, ale droga w pizdu, do tego 6 ciezko sie manewruje, latwo popelnic blad i nie zmiescic sie na jakiejs przeszkodzie a przy 14" ruchu to duza roznica...
Na te punkty takim wg mnie optimum jest 3xmag(ja preferuje 3x tzeentch, pociski z 2 kosci z +1 do casta tak wyjadaja przeciwnikowi kosci i scrolle ze szok:), 2xscroll, bos, krzyk) 3xkawa (lepsza od 2x kawa + smiec bo masz wtedy duzo mniej pierdolniecia) i ile mozesz to w screen
post wyzej// na PB masz limit 8/8 kosci, 2 w puli, 4 za 2 magow 2lvlowych, 1 za maga 1lvl + book of secrets 1pd. i masz 4 pociski i 8 kosci czyli max
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
A naprzeciwko tej gwardii widziałeś kiedyś rydwany ? Naprzeciwko smoka działa ? To że Delfy mają pieprznięty kodeks nie znaczy że same wygrywają...Kondi pisze:Z tym się nie zgodzę Chaos jest moim stałym przeciwnikiem od dobrych paru lat i wiele opcji przetrenowanych mam na niego i wiele doświadczeń i powiem że jedynie kawa khorna sprawia mi problemy, jak widzę inną kawę to smokiem nawet chwili zastanowienia nie mam czy dam rade. Kawa inna niż Khorn nie ma szans się przebić przez BG z kociołkiem.
-
- Masakrator
Panowie, co jest? To nie jest wątek dot. dyskusji na temat walk DE i WoCh.
Kolega łupnął swoją rozpiskę i już się bajzel robi.
Ale i tak wolę, by mój ab pisał debil niźli frustrat jak gavin.
Kolega łupnął swoją rozpiskę i już się bajzel robi.
Ale i tak wolę, by mój ab pisał debil niźli frustrat jak gavin.