Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
moim zdaniem przeciwko Bretonii musisz miec coś czym możesz ich niszczyć... wrzuciłbym jakiegoś rara w zależności od ograniczeń jakie sobie ustaliliście... ale treeman będzie najlepszy na takie punkty.
Zamiast 10gg 5 WW 
Tancerzy 2x5 bez champów.
KIJING BJOŁY na Nich.

Tancerzy 2x5 bez champów.
KIJING BJOŁY na Nich.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Spellsinger @ 140
2xDS
Noble @ 153
Alter,GW,LA, Shiled
Hoda
Briarsheath
10 GG @120
10 GG @120
10 GG @120
5 GR @ 120
7 WD @ 126
5 WR @ 130
5 WW @ 120
+ Kontyngent
5 Shades
GW
5 Shades
GW
10 Crossbowmen
Champion, Musican, shiled
Rozpiska na 1150 + 300 kontyngent. Rozpa jedzie na turniej z zasadami kontyngentów. Chodzi o to że przynajmniej 1 Core i 0-2 specjali i przynajmniej 1 Champion
To jest ogólny zarys co ma w niej byc i nie wykluczam zmian. Właśnie dlatego prosze was o pomoc 
2xDS
Noble @ 153
Alter,GW,LA, Shiled
Hoda
Briarsheath
10 GG @120
10 GG @120
10 GG @120
5 GR @ 120
7 WD @ 126
5 WR @ 130
5 WW @ 120
+ Kontyngent
5 Shades
GW
5 Shades
GW
10 Crossbowmen
Champion, Musican, shiled
Rozpiska na 1150 + 300 kontyngent. Rozpa jedzie na turniej z zasadami kontyngentów. Chodzi o to że przynajmniej 1 Core i 0-2 specjali i przynajmniej 1 Champion

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Rozpa którą chce testować i ulepszać.
Mam nadzieję, że mniej więcej zostanie właśnie taka:
1 * Alter Highborn @ 282 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Annoyance of Netlings [25]
Helm of the Hunt [20]
Stone of the Crystal Mere [30]
Gwytherc's Horn [15]
1 Noble @ 132 Pts
Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30]
Asyendi's Bane [10]
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 126 Pts Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
6 Wardancers @ 140 Pts Bladesinger @ [14] Pts
6 Wardancers @ 108 Pts
6 Wardancers @ 108 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Total Army Cost: 2350
Mam nadzieję, że mniej więcej zostanie właśnie taka:
1 * Alter Highborn @ 282 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Annoyance of Netlings [25]
Helm of the Hunt [20]
Stone of the Crystal Mere [30]
Gwytherc's Horn [15]
1 Noble @ 132 Pts
Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30]
Asyendi's Bane [10]
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 126 Pts Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
6 Wardancers @ 108 Pts
6 Wardancers @ 108 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Total Army Cost: 2350

alter highborn nie ma sensu z resztą rozpiski piechotną... Po co? Weź go lepiej bez kindreda, bez horna i lataj w tancerzach. Co za róznica? Alter solo i tak zdechnie więc?
Ta rozpiska, jak juz wczesniej pisałem, była dobra przed wyjściem AB do DoCh i VC...

no ale próbuj, ja z niej zrezygnowałem

600 Leśne Elfy
Szlachcic Leśnych Elfów 75
Kołczan Strzał Zagłady 35
Lekka Zbroja 2
5 Dzikich Jeźdźców 130
FCG 32
5 Wardancerów 90
Pieśniarz Klingi 14
5 Wardancerów 90
11 GG 132
Równo 600 - tak jak pisałem wcześniej - Bretka/HE/DE/O n'G - myslałem jeszcze nad wieszczką ale nie wiem w jakim wariancie się ona sprawdzi ;D
Szlachcic Leśnych Elfów 75
Kołczan Strzał Zagłady 35
Lekka Zbroja 2
5 Dzikich Jeźdźców 130
FCG 32
5 Wardancerów 90
Pieśniarz Klingi 14
5 Wardancerów 90
11 GG 132
Równo 600 - tak jak pisałem wcześniej - Bretka/HE/DE/O n'G - myslałem jeszcze nad wieszczką ale nie wiem w jakim wariancie się ona sprawdzi ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!
Po co Ci sztandar i champion ma wr? Zbędne pkt. 11 GG? Po co? Zbędne pkt. champion w tancerzach? bez komentarza...
Poza tym 2gi core. Wrzuc driady za tancerzy z championem. Odejmij fcg na WR i 11. glade guarda i masz jeszcze punkty na dopakowanie chociażby tej 5tki tancerzy do 8semki z championem i muzykiem (jak tam ma noble siedzieć)
aha, no i daj mu racze. Kosztuje 113 pkt a jest fajny.
Pozdro
Poza tym 2gi core. Wrzuc driady za tancerzy z championem. Odejmij fcg na WR i 11. glade guarda i masz jeszcze punkty na dopakowanie chociażby tej 5tki tancerzy do 8semki z championem i muzykiem (jak tam ma noble siedzieć)
aha, no i daj mu racze. Kosztuje 113 pkt a jest fajny.
Pozdro
to taka kolejna z nowych rozpisek po smoku. mam nadzieję że będę mógł nią cisnąć cały sezon, przynajmniej na masterach:
to jest akurat na 2350
wood elf warndancer hihgborn
blades of loec
annoyance of netlings
amber pendant
2xspellsinger
2x dispeal scroll
spellsinger
moonstone of hidden ways
3x 10 glade guards
2x 8 driads
6 wild riders of kurnous
banner, warbanner
2x 5 wardancer
8 wardancer
blade singer
musician
treeman
7 waywatchers
5x dd
8x pd + bound z treemana
modeli chyba 82
to jest akurat na 2350
wood elf warndancer hihgborn
blades of loec
annoyance of netlings
amber pendant
2xspellsinger
2x dispeal scroll
spellsinger
moonstone of hidden ways
3x 10 glade guards
2x 8 driads
6 wild riders of kurnous
banner, warbanner
2x 5 wardancer
8 wardancer
blade singer
musician
treeman
7 waywatchers
5x dd
8x pd + bound z treemana
modeli chyba 82
pfff. obie rozpy jakieś takie po ciulu nie podobają mi się. Wardancer lord to jakas kpita, tak samo lord mag.
W ogóle po co Wy te rozpy wrzucacie?! Wszystkie są czyjesz albo czyjes ! I tyle. Kopywrajetrzy czy jak to sie pisze.
jeuz sie nazareński, ale siędziś naprułem! Koneic matur
pozdro i sory ale cały post jest czrwoy a ja nie wiem co poprawiać przez mozile xD
haha, 3mta sie
W ogóle po co Wy te rozpy wrzucacie?! Wszystkie są czyjesz albo czyjes ! I tyle. Kopywrajetrzy czy jak to sie pisze.
jeuz sie nazareński, ale siędziś naprułem! Koneic matur

pozdro i sory ale cały post jest czrwoy a ja nie wiem co poprawiać przez mozile xD
haha, 3mta sie

Jak się ma działa, łuczników, lorda z 5 shotami bez sava, glade ridersów i HODĘ to można najpierw strzelić z dział, później z lorda i później z hody i ewentualnie poprawić łucznikami i gladami co by herosów wyciągnąć, najlepiej zanim przeciwnik zacznie:D
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
O! Calkiem podobna rozpe ostatnio dwa razy pojechalem swoimi VC !!!
A tak serio, to rozpa nie jest zla. Higborn to niezly jebaka (szczegolnie na innych herosow) a Tomek niezle kmini w temacie wprowadzania go do walki, zeby ten potencjal wykorzystac.
Widze pozytywna zmiane - wprowadzenie teleportu. Ja bym te zmiane uczynil jeszcze lepszą poprzez wyjebanie jednego maga i danie teleporta na BSB. Pamietasz ostatnio swoje drzewo ze stubbornem?
Nie uwazam, ze BSB jest niezbedny do drzewa. Ale to pod warunkiem, ze sie swojego drzewa nie wystawia na ryzyko stubborna i tylko chloszcze korzonkami a w walce omiata sie raczej mniejsze oddzialy. Jesli sie jednak chce przyjmowac frontalne szarze klockow na klate (a Ty to ostatnio praktykowales), to BSB jest raczej niezbedny. W przeciwienstwie do magow (no nie wybatozyles mnie ostatnio swoja magia).
Tak wiec zamieniasz maga na BSB, wywalasz dwoch Wayów i od razu masz punkty na 3 oddzial driad.
Piotras, alez mnie rozczuliles swoja pijacka szczeroscią i nieskoordynowaniem...

A tak serio, to rozpa nie jest zla. Higborn to niezly jebaka (szczegolnie na innych herosow) a Tomek niezle kmini w temacie wprowadzania go do walki, zeby ten potencjal wykorzystac.
Widze pozytywna zmiane - wprowadzenie teleportu. Ja bym te zmiane uczynil jeszcze lepszą poprzez wyjebanie jednego maga i danie teleporta na BSB. Pamietasz ostatnio swoje drzewo ze stubbornem?

Nie uwazam, ze BSB jest niezbedny do drzewa. Ale to pod warunkiem, ze sie swojego drzewa nie wystawia na ryzyko stubborna i tylko chloszcze korzonkami a w walce omiata sie raczej mniejsze oddzialy. Jesli sie jednak chce przyjmowac frontalne szarze klockow na klate (a Ty to ostatnio praktykowales), to BSB jest raczej niezbedny. W przeciwienstwie do magow (no nie wybatozyles mnie ostatnio swoja magia).
Tak wiec zamieniasz maga na BSB, wywalasz dwoch Wayów i od razu masz punkty na 3 oddzial driad.

Piotras, alez mnie rozczuliles swoja pijacka szczeroscią i nieskoordynowaniem...

O w dupe... Sorry za tamtego posta.bless pisze:Piotras, alez mnie rozczuliles swoja pijacka szczeroscią i nieskoordynowaniem...

Co do tych rozpisek, jakoś mimo wszystko nie w moim typie, ale moje zdanie już znacie xD
I w sumie Tomek dzialko byłoby tu dobrą zamianą. Ale po testuj to zobaczymy