Ogólnie chyba nie warto kupować pędzli GW, a raczej tych firm, które się w tym specjalizują.Fedek pisze:Oszczędzanie na pędzlach to dziadostwo. Malujemy armie za setki, czy tysiące złociszy, a na najważniejsze narzędzie dziadujecie 30 złotych. Nie trzeba kupować od razu wszystkich. Ja mam tylko 1 i 0, 0 używam tylko do freehandów, więc można go sobie też odpuścić.
Ja używałem kiedyś pędzla GW, ale zmiana na W&N to ja przesiadka z malucha do ferrari, skill wzrasta o 10% przez samo to
Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Pigmenty Vallejo lub MIG'a.
Na necie jest sporo poradników jak używać takich pigmentów, obczaj i sprawdź czy efekt ci odpowiada.
Na necie jest sporo poradników jak używać takich pigmentów, obczaj i sprawdź czy efekt ci odpowiada.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Znalazłem taki:Arbiter Elegancji pisze:Pigmenty Vallejo lub MIG'a.
http://coolminiornot.com/article/aid/907
Stosował ktoś?
jamakot pisze:nice, te mi się podobają, to vallejo?
I'm using pigments from Secret Weapon Miniatures, but the same effect can be achieved with any brand
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Witam, mam problem z malowaniem broni a konkretnie ostrzy broni. Chciałbym żeby to nie była przecierka Boltgun metal na czarnym, w ogóle uniknąć stosowania srebrnego metalicznego koloru. Ktoś zna jakiś w miarę prosty i jednocześnie efektowny sposób? Da się to zrobić jakoś z zastosowaniem washa?
Nmm, albo podkład metalikiem i na to kilka warstw czarnego washa.Celdar pisze:Ktoś zna jakiś w miarę prosty i jednocześnie efektowny sposób? Da się to zrobić jakoś z zastosowaniem washa?
bez uzycia metalikow to raczej tylko NMM ale to nie jest prosta technika
jesli chcesz malowanie fajne na poziomie calej armii to polecam:
1. baza boltgun metal, na to wash badab black, wyciagniecie ostrzy znow boltgun i krawedziowanie mitrilem albo chainmalem na koniec
2. baza z tin bitz, drybrush boltgunem (mozna bardziej dopiescic wyciagajac ostrza na "gladko" boltgunem) i krawedzie chainmal lub mitril
drugi sposob daje lekki efekt rdzy na broni
jesli chcesz malowanie fajne na poziomie calej armii to polecam:
1. baza boltgun metal, na to wash badab black, wyciagniecie ostrzy znow boltgun i krawedziowanie mitrilem albo chainmalem na koniec
2. baza z tin bitz, drybrush boltgunem (mozna bardziej dopiescic wyciagajac ostrza na "gladko" boltgunem) i krawedzie chainmal lub mitril
drugi sposob daje lekki efekt rdzy na broni
Ok. dzięki, wypróbuje z tymi „srebrami” wszystkimi.
Właśnie próbowałem NMM, nawet jak mi wyszło na jakimś skrawku to nie wyobrażam sobie żeby powtórzyć to potem na całej armii, nie mam tyle czasu.
Po cichu liczyłem, że jest technika, jakiś sposób malowania NMM, która może nie daje zupełnie mega efektu, za to jest prostsza i nadal gwarantuje, że przejścia kolorów są w miarę płynne.
Właśnie próbowałem NMM, nawet jak mi wyszło na jakimś skrawku to nie wyobrażam sobie żeby powtórzyć to potem na całej armii, nie mam tyle czasu.
Po cichu liczyłem, że jest technika, jakiś sposób malowania NMM, która może nie daje zupełnie mega efektu, za to jest prostsza i nadal gwarantuje, że przejścia kolorów są w miarę płynne.
czy mógłby ktoś podać link do jakiegos dobrego poradnika jak malować techniką mokrego pędzla? przeszukałem w goglach ich troche, ale we wszystkich było wyjaśnione bardzo ogolnie, tak że nic nie dało sie praktycznie wywnioskować oprócz tego, że pędzel musi być mokry
i przy okazji: ta technika to to samo co layering?
i jescze jedno: co to jest laserunek?
Glazing (layering, ale nie blending )kszyhu pisze:czy mógłby ktoś podać link do jakiegos dobrego poradnika jak malować techniką mokrego pędzla? przeszukałem w goglach ich troche, ale we wszystkich było wyjaśnione bardzo ogolnie, tak że nic nie dało sie praktycznie wywnioskować oprócz tego, że pędzel musi być mokry
http://www.heresy-online.net/forums/sho ... hp?t=30711
- Jacek_Azael
- Masakrator
Chiba Pedros ma takie, ale głowy nie dam.Jacek_Azael pisze:Witam. Mam pytanie i prośbę zarazem.
Mianowicie, ile jest wzorów harpii z gamezone, oraz czy jeżeli ma ktoś te modele to mógłby dać ich zdjęcia?
Pozdrawiam, Jacek.
sa o niebo lepsze, dla poczatkujacego, planujacego zakup pedzli, byla fajna dyskusja odnosnie koziolkow.bem pisze:Ogólnie panuje błędna opinia, że pędzle w naturalnego włosia są lepsze. Są droższe. Może są bardziej wytrzymałe, ale ja polecam syntetyki. Nie są drogie, a i na razie mi się nie zniszczyły. Wystarcz dbać i nie zostawiać w wodzie (zwłaszcza włosiem do dołu!).
Hej słuchajcie mam pytanko wyciągnołem z pudełka washy jakąs krótka instrukcje do malowania i tam jest podane żeby najpierw położyć kolor bazowy potem washować a na koniec zrobić highlight przy pomocy kolorów mam pytanie jak się robi ten Highlight wiem co to po angielsku znaczyt ale techniki nie znam;)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...