Warsztat i galeria ARBAL'a (Coloured Dust) - EXECUTIONER
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Orki by ARBAL (Orc Shaman i Doom Diver) 04.03.2010
Szaman git Lubię te stare orki, przypominają mi obrazki z hobbita, którego czytałem w dzieciństwie
Zatem kolejne pr
Snotlingi - technika szybka czyli podkład na to wash pare rozjaśnienie, podstawki i gotowe, mialo być ładnie nąstół
Wyvern - Pan ork czeka na swoją kolej malowania, wyvern zrobiony cały na magnesy (skrzydła + ork), nie kombinowałem z jakością, testowałęm farby Fundation, pocieniowałem washami i troszke rozjaśniłem, pobawiłem się troszkę z podstawką bo te mi zawsze słabo wychodzą - mam nadzieje żę teraz jest lepiej
P.S.
Foty robione na szybko oknie ...
Snotlingi - technika szybka czyli podkład na to wash pare rozjaśnienie, podstawki i gotowe, mialo być ładnie nąstół
Wyvern - Pan ork czeka na swoją kolej malowania, wyvern zrobiony cały na magnesy (skrzydła + ork), nie kombinowałem z jakością, testowałęm farby Fundation, pocieniowałem washami i troszke rozjaśniłem, pobawiłem się troszkę z podstawką bo te mi zawsze słabo wychodzą - mam nadzieje żę teraz jest lepiej
P.S.
Foty robione na szybko oknie ...
Bardzo fajna wyverna, naprawdę mi się podoba zestawienie kolorów.
Snoty jak to tt... ważne żeby były trzy kolory
Wywern efektowny aczkolwiek nie wiem jak Ci na żywo wyszedł bebech ale mam wrażenie po zdjęciach, że trochę za jasny.. tak jakby ta wywerna wyszła na premierze jakiegoś filmu i ją flashem potraktowali z każdej strony Skrzydełka i łuski bardzo mi się podobają. Apropo podstawek skoro masz problemy to podsunę Ci pomysł na przyszłość apropo kamieni i innych naturalnych konstrukcji skalnych. Bardzo fajne wychodzą z kory drzewnej (zobacz temat "warsztat szczurka") albo (jak robiłem wiele lat temu krasnalom) po prostu z masy gipsowej ew. jeżeli budżet większy z epoksydowej szpachlówki modelarskiej Humbrola - takiej śmierdzącej - szkoda, że nie mam żadnych zdjęć sprzed lat to bym pokazał. Tyle na temat podstawek.
Poza brzuchem i podstawką nie mam się do czego przyczepić, a czepianie się powoduje wzrost skilla
Oby tak dalej ponieważ wywern naprawdę bardzo mi się podoba.
Wywern efektowny aczkolwiek nie wiem jak Ci na żywo wyszedł bebech ale mam wrażenie po zdjęciach, że trochę za jasny.. tak jakby ta wywerna wyszła na premierze jakiegoś filmu i ją flashem potraktowali z każdej strony Skrzydełka i łuski bardzo mi się podobają. Apropo podstawek skoro masz problemy to podsunę Ci pomysł na przyszłość apropo kamieni i innych naturalnych konstrukcji skalnych. Bardzo fajne wychodzą z kory drzewnej (zobacz temat "warsztat szczurka") albo (jak robiłem wiele lat temu krasnalom) po prostu z masy gipsowej ew. jeżeli budżet większy z epoksydowej szpachlówki modelarskiej Humbrola - takiej śmierdzącej - szkoda, że nie mam żadnych zdjęć sprzed lat to bym pokazał. Tyle na temat podstawek.
Poza brzuchem i podstawką nie mam się do czego przyczepić, a czepianie się powoduje wzrost skilla
Oby tak dalej ponieważ wywern naprawdę bardzo mi się podoba.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wywerna świetna, czyściutkie malowanie
Kolory też IMO dobrze dobrane, ogólnie bardzo solidna praca.
Snoty już mniej zachwycają, ale pomalowane schludnie
Kolory też IMO dobrze dobrane, ogólnie bardzo solidna praca.
Snoty już mniej zachwycają, ale pomalowane schludnie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..