](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Szkielety, Ghule, Zombie itp
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- PietrVonCarstein
- Warzywo
Szkielety, Ghule, Zombie itp
Jak to z nimi jest gdy się ich przywołuje ponad stan początkowy? Czy powinienem posiadać ich figurki jeśli chcę ich przywołać? Czy jak? ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
na dobrą sprawę zależy to od przeciwnika. Jak jest upierdliwy może ci kazać stawiać figsy. Ja się spotykałem z graczami którzy na kostkach ustawionych na trayu zaznaczali ile tych szkieletów czy innego badziewia tam jest (posiadając tylko 5 modeli w 1 szeregu) i mi jako graczowi takie coś nie przeszkadza.
Ale ściśle według zasad - trzeba stawiać figurki.
Ale ściśle według zasad - trzeba stawiać figurki.
co do figurek i zasad przypomniał mi się kwiatek ze starej gwardii imperialnej okrąglaków: masz jakąś broń one use only, jak wypalisz, to musisz zmienić figurkę na taką, która tej broni nie ma, albo zdjąć cały model - takie coś w zasadach 
btw - jak ktoś nie pozwala Ci na ustawce proxować ponadstanowych, to spakuj figurki i mu podziękuj

btw - jak ktoś nie pozwala Ci na ustawce proxować ponadstanowych, to spakuj figurki i mu podziękuj

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To działa w dwie strony: nie zdziw się jak to tobie przeciwnik podziękuje jak zaczniesz ustawiać kostki/podstawki zamiast figurekShyym pisze:btw - jak ktoś nie pozwala Ci na ustawce proxować ponadstanowych, to spakuj figurki i mu podziękuj

Prawda jest taka że to jest sprawa względna. Sam mogę zrozumieć że jak komuś dobrze idą rzuty na wskrzeszanie i po przyzwaniu sporej ilości truposzczaków pyta się czy może stawiać kostki bo nie jest przygotowany na takie ilości. Spoko, nie ma problemów.
Ale jak ktoś nie wystawia dowskrzeszonych modeli bo "nie chce mu się brać z domu"/ "nie będzie kupował modeli którymi nie zawsze mu się przydają" to dla mnie jest po prostu brak szacunku dla przeciwnika.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
no cóż decydując się na grę Vampire Counts trzeba brać to pod uwagę, że do standardowego zestawu armii będzie trzeba kupić ze 30 zombie i 20 szkieletów/ghouli w zależności kto na czym gra
taki urok tej armii
zawsze można fillery robić, CC jak nim nie grasz, świetnie pasuje w oddział zombie jako filer
ogólnie jak wszędzie, trzeba chcieć
pozdro

zawsze można fillery robić, CC jak nim nie grasz, świetnie pasuje w oddział zombie jako filer

ogólnie jak wszędzie, trzeba chcieć
pozdro
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Fell baty są drooogieArbiter Elegancji pisze:Ale jak ktoś nie wystawia dowskrzeszonych modeli bo "nie chce mu się brać z domu"/ "nie będzie kupował modeli którymi nie zawsze mu się przydają" to dla mnie jest po prostu brak szacunku dla przeciwnika.