Niestety, wg. plotek Slann nadal będzie bezbronny wobec paru psiaków Khorne`a. Mają mieć przeciw magii warda na 2+...A ja popłynę pod prąd i powiem, że ogromnie mi się podoba wizja nowego warhammera - epickiego, bardziej brutalnego i z o wiele bardziej destruktywną magią. W tej chwili magia to żart jakiś - slann, który wg. fluffu anihilował całą armię demonów, w grze jest bezbronny wobec kilku psów khorna ze swoimi żałosnymi pociskami z rulebooka.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ja rozumiem rewolucyjny zapał narodowego buntu, ale bądźmy realistami. Ludzie chcą sobie po prostu pograć i będą kupować nową edycję z kilku powodów - dla nowych figurek ze startera, dla nowych zasad, na prezent.natomiast zachwyt "kupię, bo nowe" spowoduje kolejny spadek jakości
Ponieważ?Do tego zwiększenie roli kostkologii nie pasuje do WFB jako gry turniejowej.
Jeżeli musisz postawić min. 25% Core'ów, to po prostu czasem będziesz musiał postawić piechotę.Klasyczny klocek rankowej niestrzelającej piechoty ląduje w muzeum (poza jakimiś szczególnymi wyjątkami)
Jest to stwierdzenie prawdziwe dla 7ed. Ale skąd wiesz, że dla 8ed też? Grałeś już? Znasz wszystkie drobne zasady?bardzo niezbalansowane armybooki
To chyba nie grałeś nigdy w Magic'a.Po prostu jest górny limit przegięć które mozna w danym systemie wypuścić, a tu nasz kochany wydawca jest już praktycznie na tej granicy wypuszczając nową (ósmą) edycję.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Jaki FAQ zgra Ci ogry i demony do jednego poziomu?Przede wszystkim tworzy się tu jakiś mit, który ma na celu demonizowanie faktu, że wciąż używane są armybooki z 6 edycji.
No i co?
Jeżeli GW ma wydać FAQ'i do każdej armii, a takie są plotki, to w ogóle nie rozumiem problemu. Zakładam, że celem tego FAQ'a będzie zgranie wszystkiego ze sobą. Więc o co chodzi?
TK akurat radzą sobie świetnie. W mojej opinii jest to jeden z najlepiej napisanych ABków ever. Tylko, na co nie zwróciłeś uwagi, radzą sobie dzięki BP przycinającemu imba armie do względnie sensownego poziomu. A BP tworem GW juz nie jest.Czy TK sobie jakoś nie radzą, że data wydania ich armybooka to taki problem?
Zgoda, mam tylko nadzieję że ta następna edycja będie autentycznie lepsza.Ja rozumiem rewolucyjny zapał narodowego buntu, ale bądźmy realistami. Ludzie chcą sobie po prostu pograć i będą kupować nową edycję z kilku powodów - dla nowych figurek ze startera, dla nowych zasad, na prezent.
A GW i tak za 4 lata wyda Ci nową edycję, bez względu na to jak wiele kupię tę.
Taki flow życia produktu.
Zgodze się że ludzie będa kupować nową edycję. Natomiast gracze nauczyli GW że łykną wszystko - od dziurawych zasad, przez rażąco niezbalansowane booki, repacki figurek i podwyżki po wycofywanie figurek z oferty dla sklepów. Może krytyka zmieni stan rzeczy?Jednak co najbardziej bezsensowne w powyższym stwierdzeniu, to "kolejny spadek jakości".
Ja takiego spadku nie widzę. Produkty GW (w sensie zasad) nigdy nie były zbalansowane. Produkty GW (w sensie figurek) są co raz lepsze.
Natomiast sugestie o wciąż pogarszającej się jakości, to zwykłe, pozbawione podstaw, marudzenie i wspominanie starych dobrych czasów przez różowe okulary.
Tłumaczyć podstawy? W chociażby 6 edycji mogłem budować starcia na klocku piechoty - wchodząc z dobrym staticem, najlepiej od boku/tyłu i jakimiś siepaczami/dodatkjowymi flankerami mogłem przewidziec z dużą dokładnością wynik starcia.WFB zawsze był grą losową. Bez względu na taktykę, kości też mogą zmienić bieg wydarzeń na stole.
nie przesadzajmy, że teraz to jest nie wiem jak wszystko pewne. No chyba, że mówisz o TK czy demonach, ale nawet tam kości mogą zepsuć lub stworzyć nowy plan gry.
1) w corach niestety jest tez kawaleria/latacze/skirmisze/strzelcy.Jeżeli musisz postawić min. 25% Core'ów, to po prostu czasem będziesz musiał postawić piechotę.
Jeżeli ta piechota rankowa dostaje stubborna przeciwko mniejszym oddziałom, to warto ją postawić.
Ja tu nie widzę muzeum.
Może nie zobaczysz 5 klocków piechoty obok siebie, ale na to raczej nigdy nie mogłeś liczyć.
A co, wydają wszystkie armie na raz? Czy też może np obecnymi szczurami/bestiami bedziemy jeszcze grali kilka lat?Jest to stwierdzenie prawdziwe dla 7ed. Ale skąd wiesz, że dla 8ed też? Grałeś już? Znasz wszystkie drobne zasady?
Nie został, tylko jest na granicy. Mamy juz armie unbreakable, z masowymi wardami, o niedoszacowanym koszcie, teraz dochodzą przegięte lory i masowe zniszczenie przy użyciu maszyn. Brakuje wydania uberblodthristera/uberdragona o statsach na dwudziestkach? Czy itemu wygrywający grę na 2+ z rerollem? Już wiesz o co chodzi? Rozumiem że wg Ciebie powercreep mozna ciągnąć w nieskończoność?To chyba nie grałeś nigdy w Magic'a.
Tak czy inaczej ponowię pytanie. Grałeś już wg pełnych zasad 8ed? Bo nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz, że limit przegięć już został przekroczony.
"13" skaveńska jest stosunkowo słaba.13th spell Skaveńskie też jest takie dramatyczne, że grać się nie da? Nie jest i da się grać.
Jest zajebiste. Jeżeli założmy Fire Dragon ma hipotetyczny cv 25+, rzucasz w swojej turze i masz możliwość odpalenia wszelkiej maści bonusów/boostów/powerstonów/channelowania itp do tego rzutu. Przeciwnikowi nie wyjdzie w tym momencie dispel i co? Przerzuci w następnej turze gołymi koścmi tak wysoki bazowy cv? RiPów scrollami sie nie dispeluje przecież.A przyzywanie potworków w Beastach takie zajebiste? No nie bardzo (jak mnie zresztą Jaasiuu uświadomił).
HE nigdy się nie bałem i nie marudziłem na ASF. Marudziłem na wampiry, przewidywałem że wraithy będa podstawowym najgroźniejszym rarem. M.in. Bless stwierdzil że marudze dramatyzuję VC to taki zajebisty book a wraithy za drogie.. PozdroA ASF u HE jest takim dramatem, jak wszyscy prorocy krzyczeli, zanim książka pojawiła się na półkach?
Trzeba mieć troszkę doświadczenia w grach rożnego typu. A grałem w całą masę systemów bitewnych. Wiem jak pewne zjawiska się kończą. Zwłaszcza zwiększanie wpływu losowości i powercreep.Tylko, żeby to wiedzieć, trzeba było przeczytać całą zasadę lub po prostu zagrać.
Nie jest. Dobrze wiedzą co robią. Kazdą kolejną edycją targetują inną grupę potencjalnych graczy. Ale juz o tym pisałem.GW nie jest samobójcą, żadna korporacja nie jest.
Rozumiem ze w tym temacie jest miejsce tylko na bezkrytyczne zachwycanie się?Ta garstka załamanych to nasi warhammerowi flagellanci. Mają zasadę "Koniec jest bliski". a ich motto "Biczuuujmy sięęęęęęę!!!!!!"
Jacek aby zagrać w 8 edycyjne AB to muszą je najpierw wydać. Aby zagrać w pierwsze kilka poczekamy 2-3 lata. Po 5-6 może dociągną znowu do połowy i wydadzą 9 edycję. Zatem jeśli brac pod uwagę tą genialną strategię wydawania AB w odniesieniu do 8 edycji to przykro mi ale nie będzie nam dane zagrać na wszytskich 8 edycyjnych AB - dobrze jeśli to będzie połowa. Być może nawet jakiś 6 edydycjny army book będzie sobie istniał w 9 edycji ;P (patrz dark eldarzy w 40k oraz AB 6 edycyjne w 8JaceK pisze:Jest to stwierdzenie prawdziwe dla 7ed. Ale skąd wiesz, że dla 8ed też? Grałeś już? Znasz wszystkie drobne zasady?
Dobrze że nie miałem kasy na masowe zamówienie lobbek do orkasówVirgo pisze:Note that this is not something I have been told, and it may only be speculation, but has anyone else heard that stone throwers are going to Strength 3? I'm not sure what the centre strength would be..
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Mhroczny Rycerz pisze:Dobrze że nie miałem kasy na masowe zamówienie lobbek do orkasówVirgo pisze:Note that this is not something I have been told, and it may only be speculation, but has anyone else heard that stone throwers are going to Strength 3? I'm not sure what the centre strength would be..(ogólnie narazie z zakupem modeli sie wstrzymam do 8 ed)
Siła w środku: 3Virgo pisze:Note that this is not something I have been told, and it may only be speculation, but has anyone else heard that stone throwers are going to Strength 3? I'm not sure what the centre strength would be..