Pomoc w rozpisaniu armii na 1500 i 2000 pkt
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Pomoc w rozpisaniu armii na 1500 i 2000 pkt
Witam - dopiero rozpoczynam moją zabawę z WFB - Dwarfs prosił bym o pomoc w rozpisaniu armii na 1500 i 2000 pkt - Podaje posiadane przezemnie figórki:
2x25 warriors
2x20 thunderers
1x15 miners
2x1 bolt thrower
1x1 stone thrower
2x1 gyrocopter
1x1 throne of power
1x1 flame canon
1x1 canon
dodatkowo wolni strzelcy:)
6 zabójców
joseph bugman
runersmith
mistrz gildii inżynierów
felix i gotrek (nie wiem czy mozna nimi grać)
2 lordów
1 than
mam taki pieprznik w tych figórkach bo do tej pory grałem tylko w Warhammera RPG i krasnoludy zbierałem sobie od tak bo bardzo mi sie podobały figórki i zawsze grałem w rpg-a krasnoludami
Prosił bym o pomoc w tworzeniu armii z figórek które posiadam oraz o ewentualne porady co dokupić w jakiej ilości - Pozdrawiam i proszę o wszelka pomoc
2x25 warriors
2x20 thunderers
1x15 miners
2x1 bolt thrower
1x1 stone thrower
2x1 gyrocopter
1x1 throne of power
1x1 flame canon
1x1 canon
dodatkowo wolni strzelcy:)
6 zabójców
joseph bugman
runersmith
mistrz gildii inżynierów
felix i gotrek (nie wiem czy mozna nimi grać)
2 lordów
1 than
mam taki pieprznik w tych figórkach bo do tej pory grałem tylko w Warhammera RPG i krasnoludy zbierałem sobie od tak bo bardzo mi sie podobały figórki i zawsze grałem w rpg-a krasnoludami
Prosił bym o pomoc w tworzeniu armii z figórek które posiadam oraz o ewentualne porady co dokupić w jakiej ilości - Pozdrawiam i proszę o wszelka pomoc
Koniecznie dokup organ gun fajna zabaweczka;) Z jednych warriorów zrób longbeardów. Za dużo masz thundów 20 wystarczy. Jak nie są metalowi i zostały ci jeszcze części to zrób z nich klocek warrirów. Minerów w zupełności wystarczy a jak chcesz używać slayerów to dokup tez do 15. Na 2000 pkt potrzebujesz kowadełko lub lorda na tarczy zależy co wolisz. Gotrek może robić za Dragon slayera. W sumie mało ci już potrzeba. Bym zapomniał koniecznie sztandarowego armii jak i z czego go zrobisz to już zależy od twojej inwencji twórczej.
50 warriorsów, cienko, 40 thundów, za dużo.
Rozmontuj 20 thundów i przerób na warriorsów.
Jednego żyrka sprzedaj na allegro, 2 niesą ci potrzebne.
Flame cannona też bym puścił na allegro.
Kup se organy, lorda na tarczy i kowadło. Zrób sobie bsbka
Narazie tyle ci powinno starczyć.
Aha i jeszcze coś, bo razi mnie to strasznie - pisze się figUrki.
Rozmontuj 20 thundów i przerób na warriorsów.
Jednego żyrka sprzedaj na allegro, 2 niesą ci potrzebne.
Flame cannona też bym puścił na allegro.
Kup se organy, lorda na tarczy i kowadło. Zrób sobie bsbka
Narazie tyle ci powinno starczyć.
Aha i jeszcze coś, bo razi mnie to strasznie - pisze się figUrki.
Hmm dlugobrodym co prawda nie jestem ale sam zbieram He wiec cos moge poradzic
A więc na 1000 pkt pokusilbym sie na pewno na jedna baliste z runa ktora dodaje +1S na rydwany i balisty elfow...i drugi bolec bez run z inzynierem...
Na pewno organy... i zyrka bym raczej nie bral bo moze szybko spasc...
Ja bym wziol rune smitha jako generala i do tego Bsb... Poza tym jakies 40 warriorow i 10 thundow...i dzialo... Wtedy to przeciwnik bedzie musial do ciebie isc wiec dobrze...
@Pijak
Tez nie lubie takich bitew malych grac i tez u mnie raczej 1.5k minimum
A więc na 1000 pkt pokusilbym sie na pewno na jedna baliste z runa ktora dodaje +1S na rydwany i balisty elfow...i drugi bolec bez run z inzynierem...
Na pewno organy... i zyrka bym raczej nie bral bo moze szybko spasc...
Ja bym wziol rune smitha jako generala i do tego Bsb... Poza tym jakies 40 warriorow i 10 thundow...i dzialo... Wtedy to przeciwnik bedzie musial do ciebie isc wiec dobrze...
@Pijak
Tez nie lubie takich bitew malych grac i tez u mnie raczej 1.5k minimum
Ja Złożyłem narazie coś takiego:
20 Warriorsów z Tarczami i comandem <205p>
10 thunderersów z tarczami <150p>
Organki <120p>
Działo <115p>
20 Długobrodych z tarczami i comandem <265p>
Tan(65p)+Sztandar armi(25) i wsadziłem w niego runy Wielką rune Gromilu 25p <save 1+>, Rune oporu 25p i Rune Rozłamu <1+Siła> 20p=165p
Co tym sądzicie Ma to jakieś szanse wygrać z He ? nie wiem czy dobre itemy dałem Tanowi o.O
20 Warriorsów z Tarczami i comandem <205p>
10 thunderersów z tarczami <150p>
Organki <120p>
Działo <115p>
20 Długobrodych z tarczami i comandem <265p>
Tan(65p)+Sztandar armi(25) i wsadziłem w niego runy Wielką rune Gromilu 25p <save 1+>, Rune oporu 25p i Rune Rozłamu <1+Siła> 20p=165p
Co tym sądzicie Ma to jakieś szanse wygrać z He ? nie wiem czy dobre itemy dałem Tanowi o.O
Przepraszam gdzie ty masz generala ...
Longbeardsi na te punty sa za drodzy... twoj Bsb tez jest za drogi... Twoje dzialo tez jest za drogie, wszystko (prawie) za drogie...
Ja tam na takie male pukty dal bym bsb tylko z Ro stone... Dzialo gole bym zostawil... Obciol longow z warriorsow...
Czyli: wywalamy pakernego bsb i zamieniamy na oszczednego z Ro stone i z sztandarem czyli kosztuje on teraz 95 to znaczy ze zaoszczedzilismy 70 punktow...
dalej: wywalamy longow z warriorsow czyli zostaje nam 60...
i dzialo dajemy gole dostajemy 25 punktow...
Za oszczedzone punkty dodajemy: Rune simtha z Ro spellbreaking i shieldem kosztuje on cale 98 punkty... zostaje jeszcze 52...
Obcinasz championow z warriorow i zostaje jeszcze 20 punktow dodatkowych czyli w sumie: 77...
Za to dodajesz bolca z inzynierem za 60 punktow... teraz zostaje 17... wywalamy shieldy z thundow czyli mamy 27 i dodajemy Rune ktora dodaje +1S...
Co prawda nie ma Gro challenge tylko ze nie za bardzo wiem zamiast czego wsadzic... Wlasciwie to myslalem nad wywaleniem tej runy z bolca i zamiast niej dac challenge...
Longbeardsi na te punty sa za drodzy... twoj Bsb tez jest za drogi... Twoje dzialo tez jest za drogie, wszystko (prawie) za drogie...
Ja tam na takie male pukty dal bym bsb tylko z Ro stone... Dzialo gole bym zostawil... Obciol longow z warriorsow...
Czyli: wywalamy pakernego bsb i zamieniamy na oszczednego z Ro stone i z sztandarem czyli kosztuje on teraz 95 to znaczy ze zaoszczedzilismy 70 punktow...
dalej: wywalamy longow z warriorsow czyli zostaje nam 60...
i dzialo dajemy gole dostajemy 25 punktow...
Za oszczedzone punkty dodajemy: Rune simtha z Ro spellbreaking i shieldem kosztuje on cale 98 punkty... zostaje jeszcze 52...
Obcinasz championow z warriorow i zostaje jeszcze 20 punktow dodatkowych czyli w sumie: 77...
Za to dodajesz bolca z inzynierem za 60 punktow... teraz zostaje 17... wywalamy shieldy z thundow czyli mamy 27 i dodajemy Rune ktora dodaje +1S...
Co prawda nie ma Gro challenge tylko ze nie za bardzo wiem zamiast czego wsadzic... Wlasciwie to myslalem nad wywaleniem tej runy z bolca i zamiast niej dac challenge...
A może tak:
Thane, Battle Standard, Oath Stone, rune 1+ sv i +1 s - 155 pkt
Runesmith, Gen, shield, rune +1 sv i przrzuty save - 102 pkt
wariois x18, shield, stand, muzyk - 177 pkt
2x thunderes x 10, shield - 300 pkt
bolt thrower, inż, +1 s - 85 pkt
bolt thrower, inż - 60 pkt
organ gun - 120 pkt
Razem 999pkt
5 dispel dice
Oczywiście bohaterowie w oddziale, jest oath stone wiec jak cos to nie masz boczków, thane ma 1+sv, a runesmith 2+sv i przerzuty (gen), a dalej to juz tylko strzelanie:)
Thane, Battle Standard, Oath Stone, rune 1+ sv i +1 s - 155 pkt
Runesmith, Gen, shield, rune +1 sv i przrzuty save - 102 pkt
wariois x18, shield, stand, muzyk - 177 pkt
2x thunderes x 10, shield - 300 pkt
bolt thrower, inż, +1 s - 85 pkt
bolt thrower, inż - 60 pkt
organ gun - 120 pkt
Razem 999pkt
5 dispel dice
Oczywiście bohaterowie w oddziale, jest oath stone wiec jak cos to nie masz boczków, thane ma 1+sv, a runesmith 2+sv i przerzuty (gen), a dalej to juz tylko strzelanie:)
Rozpa moze i fajna... Ale: tacy pakerni bohaterowie na te punkty to moim zdaniem przesada... wywalibym jednych thundow... oath stona (moim zdaniem slabiutki i nieoplacalny) i przezuty sava u rune smitha i mozna by jeszcze z jednym klockiem warriorsow pokombinowac... I na pewno z jeden scroll by sie przydal...
Jeden hero na 1000 pkt wystarczy najlepiej Thane 4DD te co mało robią się wpuszcza krasnale mają T4 a groźniejsze czar się rozprasza. Jak weźmie dużo magów to będzie miał mało oddziałów. Ja bym wystawił coś takiego:
1 Thane @ 99 Pts
General; Great Weapon
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
19 Warriors @ 186 Pts
Shield; Standard; Musician
20 Warriors @ 195 Pts
10 Thunderers @ 150 Pts
Shield
1 Grudge Thrower @ 120 Pts
Engineer
Engineering Runes [25]
Rune of Accuracy
1 Cannon @ 130 Pts
Engineering Runes [40]
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 4
Models in Army: 63
Total Army Cost: 1000
1 Thane @ 99 Pts
General; Great Weapon
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
19 Warriors @ 186 Pts
20 Warriors @ 195 Pts
10 Thunderers @ 150 Pts
Shield
1 Grudge Thrower @ 120 Pts
Engineer
Engineering Runes [25]
Rune of Accuracy
1 Cannon @ 130 Pts
Engineering Runes [40]
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 4
Models in Army: 63
Total Army Cost: 1000
-
- "Nie jestem powergamerem"
na 1,2K wg mnie najsilniejsze złożenie kraśków jakie u mnie odnosi największe sukcesy To:
Szmit
dwurak,g.armour,shield
2xSpellbreaking, Challange
20warriors
fcg, shields
10thunderers
muzyk
2xBolec
2xKatapa
Organki
wszystko dispelujesz (jeśli gramy na 2 bohaterach) masz silne strzelanie o zasięgu 48' a na 24' zajebiście silne, to co dojedzie chwytasz challangaem i koniec bajki
pzdr
Szmit
dwurak,g.armour,shield
2xSpellbreaking, Challange
20warriors
fcg, shields
10thunderers
muzyk
2xBolec
2xKatapa
Organki
wszystko dispelujesz (jeśli gramy na 2 bohaterach) masz silne strzelanie o zasięgu 48' a na 24' zajebiście silne, to co dojedzie chwytasz challangaem i koniec bajki
pzdr
-
- "Nie jestem powergamerem"
jest tylko jeden główny minus tej rozpiski - można przegrac z własnymi rzutami
pzdr
pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum
Amor patriae nostra lex
Salamun Aleykum