Kulturalne Sojusze

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

a co z pkt dla armii neutralnych - WE + TK powinny miec czy nie ?
a czy HE + WE to to samo co HE + TK ?
Właśnie dlatego twierdzę, że punktowanie czegoś takiego to bzdura.

Właśnie na lokalach nie trzeba premiować malowania:P
Dobra, dobra 8) Malowanie trzeba promować na lokalach, bo tu gra najwięcej graczy początkujących (czyli z niepomalowanymi figsami). Na Masterach wyjadacze mają już wszystko pomalowane.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Gość z pomalowaną armią się odezwał :wink:

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Gość z pomalowaną armią się odezwał
ale kolata ma przeciez armie pomalowana :)
pzdr

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

no przecież napisałem ze gość z pomalowaną armią się odezwał i chce na malunkach pkt zbijać :D

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

aha to sorry zrozumialem to jako sarkazm :)
pzdr

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kolata.. to moze w druga strone.. to ma byc turniej gdzie ma sie liczyc umiejetnosc gry :)
poczatkujacy nie maja super pomalowanych armii tak jak Ci co jezdza na mastery..wiec beda mniej poszkodowanii w porownaniu z tymi super armiami :)

a jak wiadomo nawet te 10 pkt za hobby bedzie cenne jesli chodzi o przydzial miejsc :)

pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Spoko :)
Ja tylko wyraziłem swoją opinię. A mam zamiar przyjechać i zagrać niezależnie od kryteriów oceny, bo turniej zapowiada się bardzo fajnie.
Gość z pomalowaną armią się odezwał
Malowanie to spory wysiłek i mnóstwo czasu. Ale ocena malowania mnie osobiście mobilizuje do pracy, więc moja armia z turnieju na turniej prezentuje się lepiej. Na ten turniej planuję domalować pająki i snotlingi, ale skoro za malowanie będą grosze, to obawiam się że mogę się nie zmobilizować. Wydaje mi się, że nie tylko ja tak mam.

Pozdr!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Asassello pisze:Kolata.. to moze w druga strone.. to ma byc turniej gdzie ma sie liczyc umiejetnosc gry :)
dla tego go robicie na 900 pkt gdzie rzut o rozpoczecie ma tak kluczowe zadanie... ;) (nie mowiac juz o rzutach z tego wynikajacych czyli panikach )

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Jest na 1800 nie na 900:)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Shino pisze:
Asassello pisze:Kolata.. to moze w druga strone.. to ma byc turniej gdzie ma sie liczyc umiejetnosc gry :)
dla tego go robicie na 900 pkt gdzie rzut o rozpoczecie ma tak kluczowe zadanie... ;) (nie mowiac juz o rzutach z tego wynikajacych czyli panikach )
wiem, boli Cie to ze to nie single 2k+ :D
to parówka 2x900 :) - na male pkt tez sie ma 'umiejetnosc gry' :)
- co do zaczynania - to nie master - jak gracze ustala to tak rozpoczna (wazne zeby zaden nie czul sie poszkodowany).. ale dla komfortu psychicznego dopisze - decyduje jeden rzut.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

@ Shino

1800 to jak ponad 2k tylko bez lorda i więcej pts w corach (zazwyczaj).
Ja chyba właśnie wezmę moją rozpę na 2250, tyle że bez dużego shamana, bez 1 doom divera i jakiegoś specjala. W sumie to AŻ tak dużo mi nie psuje koncepcji armii (nieraz można te 3 rzeczy w pierwszej turze stracić, a grać się da ;) )

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Jeszcze troche boli, że sojusz ma dwóch generałów, a pojedyńcza armia jednego tylko. A generał liczy się za te 100p...
Dobra ale ja już się najęczałem więc mi wystarczy... Zapowiada się bardzo fajny turniej i nie ma co narzekać (w dodatku paymaster może być generałem, więc nie narzekajcie :twisted: :wink: )
Bum...!

Awatar użytkownika
pazdzioch
Chuck Norris

Post autor: pazdzioch »

Własnie moze Asassello byscie zmienili pktowanie zabicie generała zamiast 100 pkt 50 ? wsumie 100 pkt za generała przy 2 generałach i tylko 3 herosach sprawia wrazenie ze za zabicie herosa masz zamiast 130 230 to ejst troche bezsensu na te pkt (nie mówiac juz o bsb Poh i takich tam innych)

pzdr

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

pazdzioch pisze:Własnie moze Asassello byscie zmienili pktowanie zabicie generała zamiast 100 pkt 50 ? wsumie 100 pkt za generała przy 2 generałach i tylko 3 herosach sprawia wrazenie ze za zabicie herosa masz zamiast 130 230 to ejst troche bezsensu na te pkt (nie mówiac juz o bsb Poh i takich tam innych)

pzdr
1800 pkt to duzo.. jest tylko 3 herosów - powinni byc cenniejsi :) - takie moje rozumowanie - poprostu grajac bedzie trzeba to uwzglednic i juz.
ja nie widze w tych 100 (200) pkt za generala nic zlego (przegietego, niesprawiedliwego)

za herosow bedzie mozna zdobyc ok 600-800 pkt - to wcale nie tak duzo przy armiach na 1800 pkt :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Assasello to naprawdę za dużo. Nigdzie na małych parówkach nie masz generałów po 100pkt. Weź to zmień.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

kompromis.. 75 ? - tych herosów jest naprawde malo i trudniej ich ubic bo moznamiec wiecej smieciowatych jednsotek do odginania szarz na generala itp.

a tak btw - to Ciebie nie powino byc w Gorzowie? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Bo przeholowałem z alkoholem:(

Daj spokój;)

Awatar użytkownika
pazdzioch
Chuck Norris

Post autor: pazdzioch »

hehe tez nie pojechałem :? a szkoda.

a co do tych herosów można oczywiście to zostawić bo to nie jest jakies strasznie niszczące grę ale w sumie na parówkach herosi sa zwykle po 50 nawet czasem na gołe 1250 tez sa po 50.

Asassello nie chodzi ze dożo jest za wszystkich herosów ale o to ze za duzo jest za jednego :wink: Co innego jak dostajesz 800pkt za zabicie Lorda i 3 kozaków a co innego jak za 3 amarnych panów . No ale to tylko taka sugestia.

pzdr

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

50 pkt daj za generała i skończy sie płacz :)

drużyna Łęczyńsko Lubelska w postacji 4 osób wpada do tej wsi zwanej Wawą aby bić dziewice i ujeżdzać smoki ;)
Z tego co słyszałem łatwo do was trafić ale jakby ktoś mógł podać numer komy do kogo mamy się zwracać wrazie gdybyśmy zbłądzili byłoby super ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Shakin' Dudi pisze:50 pkt daj za generała i skończy sie płacz :)

drużyna Łęczyńsko Lubelska w postacji 4 osób wpada do tej wsi zwanej Wawą aby bić dziewice i ujeżdzać smoki ;)
Z tego co słyszałem łatwo do was trafić ale jakby ktoś mógł podać numer komy do kogo mamy się zwracać wrazie gdybyśmy zbłądzili byłoby super ;)
o tych pkt za gienia pogadamy wewnatrz sojuszu (moze bedzie 50 moze 75)..dla mnie jest to drugarzedna kwestia, wiec moge ustapic, chcialem tylko zrobic herosów bardziej wartosciowych :)

namiary na mnie wysle na priv, a wy wyslijcie zgloszenie :)

pozdrawiam.
Obrazek

ODPOWIEDZ