Grałem w 5 edycje, 6 i 7. 50% na herosów łacznie to standard i niemal kazdy wie jak to działa (zmienia się jedynie układ względem najdroższych herosów, za to można spamować tańszych). Nigdy zaś nie było zasad na 25% maks herosów - to coś zupełnie innego w dobie dość powszechnego herohammera. Zaś na 7 edycję owszem można byłoby zrobić takie 25% corowej piechoty ale nie było ku temu pewnych zasad "mobilizujących" do takiego podejścia. Przy nowej 8 edycyjnej kompozycji jest to jakby bardziej namacalne - do zrobienia. Zasdy kompozycyjne niejako do tego zachęcają lub to bardziej umożliwiają - przynajmniej jak na mój gust. Ogólnie chodzi oto, że tego typu kompozycja to spełnienia marzeń nie jednego battlowca. Stąd moja ciekawość i entuzjazm.Remo pisze:No fajny pomysł, tylko jak to się ma do 8 edycji skoro taki turniej równie dobrze można zrobić teraz? Jeśli aktualnie na turniejach olewane (sorry - zmieniane) są niektóre podstawowe zasady z RB to takie ograniczenia też bez problemu można na turnieju wprowadzić.A jak już wyjdzie nowy RB to będzie miał swoje nowe zasady kompozycyjne na które fajnie by było pograć chociaż kilka miesięcy nieprawda? Czemu więc już zastanawiasz się nad modyfikacjami skoro nie było jeszcze żadnego turnieju na 8 ed.? Nie traktuj tego jako offence - poprostu zastanawia mnie Twoje podejście.Pozdrawiam.
I właśnie oto chodzi (między innymi ;p ). Poprostu zupełnie inny klimat. Taki w przybliżeniu ideał rozpy jaką sporo osób chciałaby zagrać/widzieć po drugiej stronie stołu ;P. Remo czujesz blusa ? ;P.theudulf pisze: Niestrzelająca rankowa piechota jako 25% armii? Kilka armii z masówką tanich tego typu oddziałów = spory problem( u mnie na 2k to 2x po 30 M@A i 1x 25 M@A -> suuuuuper, a ja mam tylko 40
) ale ogólnie jestem za, tak przynajmniej HE nie wyskoczą z 2 oddziałami łuczników po 10 i reszta spece/rary, teraz będą musieli się postarać
.