Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: Kosmo »

I Laik nie bluźnij na Diego: nie ma Boga poza Maradonną a Ronaldo jest jego prorokiem
Śmiej się śmiej. Bober na studiach uczy się o Ameryce łacińskiej i podobno tam oficjalnie jest kościół diego maradony, którego uwazaja za boga. Mało tego, podobno ma on sporo wyznawców :D
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ja napiszę opinię mojego kolegi która popieram

Diego piłkarz = Bóg
Diego trener = idiota

Ogólnie to będę kibicował zespołom z Afryki. WKS może coś pokazać , Kamerun lub Nigeria podobnie.

A z tych niby najmocniejszych zespołów to myślę , że Hiszpanie , Francuzi lub Holendrzy cichaczem coś pokażą :D. Anglia , Argentyna to nie liczę jakoś powołania takie sobie są. A Brazylia to jest już zespół bardzo słabiutki i niech wyjdzie z grupy powinno być sukcesem (w co nie wierzę :D gogo WKS i Portugalia :D )

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ja tam wierzę Anglię. A co do Kościoła Maradony to posiada on wiele tysięcy wyznawców ile mnie pamięć nie myli
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Ja się nie śmieje Kosmo. To są Diegorianie i generalnie mają rację =D> Brazylia słabiutka? Ciężko mi w to uwierzyć.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Stawiam na Argentynę. Niemniej zamierzam kibicować drużynom troszkę mniej utytułowanym- Australii, Serbii (mimo, że są w jednej grupie) i Słowacji.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Jako pierwszy mundial, a raczej urywek meczu pamiętam gdy podczas finału Baggio strzelił w poprzeczkę... to był dramat ponieważ od początku mundialu z bratem kibicowaliśmy Włochom. Tak też jest i tym razem. Włosi mam nadzieję, że pokarzą na co ich stać.
Jestem ciekaw jak zagrają Hiszpanie. Zawsze grali dobrą piłkę ale fatum tego zespołu tylko na chwilę przysnęło w ostatnich latach. A piszę to wszystko jako osoba która nie interesuje się za bardzo piłką ale jak jest dobry mecz w TV i Euro lub Mundial to zawsze oglądam. ;)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Jestem ciekaw Korei Północnej - nie widziałem nigdy żadnego meczu tej drużyny, jak i Hondurasu. A wcale bym się nie zdziwił jakby te zespoły coś ugrały. Z koreą praktycznie nikt nie ma ogrania.. A najbardziej kibicuję zespołom afrykańskim. Grają piękny futbol, a jakos rzadko zdarza się coś osiągnąć. Wielka szkoda :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

dzieci Hondurasu zawsze mają pod górkę...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

nindza77 pisze:A najbardziej kibicuję zespołom afrykańskim. Grają piękny futbol, a jakos rzadko zdarza się coś osiągnąć. Wielka szkoda :)
bo ich futbol jest widowiskowy ale nie jest konsekwentny i zorganizowany

ja juz od wielu lat... (od 1994 ktory pamietam pol swiadomie)... FORZA ITALIA !
(lubie takze Argentynę i Anglię)

pzdr !!

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Ponieważ pewien francuski pedał pozbawił Irlandię miejsca w finałach, będę kibicować Stanom. I jedni i drudzy grają do końca, nigdy się nie poddają i każdy mecz traktują jak finał.
A i tak najlepsze jest rugby :P

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Mi się wydaje że mimo wszystko do grona faworytów trzeba zaliczyć Holendrów, chyba jedna z najlepiej poukładanych drużyn w europie.

USA- może zaskoczyć tak jak na olimpiadzie gdzie zjechali Hiszpanie.

Serbia- raczej nie wyjdzie z grupy

Argentyna- nie z tym trenerem, od kiedy Diego został trenerem to nie grają tego co wcześniej i chyba żaden Messi ani Milito tego nie zmienią. Może wyjdą z grupy bo mają jedną z najsłabszych ale co najwyżej dojdą do półfinału

Brazylia- tak jak kilka osób wcześniej wspomniało, zawsze należą do grona faworytów.

Portugalia- Po remisie z Wyspami Zielonego Przylądka mam pewne obawy co do tego czy wyjdą z grupy.

Hiszpania- na pewno największy faworyt turnieju, mają najwięcej gwiazd i wydaje mi się że to może ich zgubić.

IMO top3
1.Brazylia
2.Holandia
3.Hiszpania

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Mam głęboką nadzieje, że te mistrzostwa dorównają poziomem MŚ z 1998. Ostatnie dwa mundiale były nudne jak flaki z olejem (pod względem poziomu gry jak i ciekawych meczy).

Kibicować będę jak połowa Polaków Hiszpanii. Niech w końcu pokażą na co ich stać :)
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Moje pierwsze świadome mistrzostwa to te z Francji z 1998 r. Reż, jak ksch, uważam je za najlepsze. Wtedy kibicowałem Norwegii.
Gdy Norwedzy nie grają (a to się bardzo często zdarza :D) to kibicuję krajom skandynawskim na czele ze Szwecją. :wink:
Na tych MŚ kibicuję Danii mimo ich niklych szans na cokolwiek. Gdy ona odpadnie będę kibicował Holendrom. :wink:

A najgorsze to te z Korei z 2002 r.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Kibicujesz Norwegii? :shock: :shock: :shock: :wink:

Patrząc na składy to rzeczywiście Holandia powinna być piekielnie mocna, podobnie Argentyna oraz Hiszpania. Oczywiście wszystko wychodzić będzie w praniu, bo jeden mecz potoczy się gorzej (czytaj - nudziarze Włosi strzelą pierwsi bramkę) i po temacie. Thurion - po przejściach na ETC kibicujesz makaroniarzom :?: :D
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

ksch pisze:Kibicujesz Norwegii? :shock: :shock: :shock: :wink:
No ba, ale głównie chodzi o konotacje muzyczne krajów skandynawskich z tym czego słucham (szczególnie Norwegii) :wink: Ale jeśli Skandynawowie dadzą ciała to zawsze znajdzie się inny kraj, któremu będę kibicował: Australli za The Berzerker, Hiszpanii za Horn of the Rhino, USA za death metal z Tampy, Angolom za Black Sabbath czy Venom, Holandii za Melechesh i CiLiCe, Brazylli za Sepulturę, a nawet Włochom za ZU :wink:
Ostatnio zmieniony 3 cze 2010, o 14:40 przez Zaklinacz Kostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Najpiękniejszy turniej przebiegał pod hasłem: Vi er hvide vi er røde vi er danske dynamit.
W tym roku tylko Anglikom mistrzostwo się należy.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Oj, nie zgodzę się z przedmówcą co do tych wyspiarzy :wink:
W imprezie na krańcu świata najbardziej liczę na Holendrów - dobry skład, skuteczna, poukładana i widowiskowa gra... zasługują na tytuł mistrza świata jak nikt inny.
Pomarańczowy szaliczek i koszulencje już uprane, teraz tylko z niecierpliwością czekam na ich mecz z Duńczykami. :D
Poza tym, sympatycznie byłoby, gdyby możliwie jak najdalej zaszła Słowacja - nasza grupa eliminacji, no i Jano Mucha na bramce...a to sympatyczny facet jest i dobry fachowiec.
Tak przy okazji - na pierwszym oglądanym przeze mnie mundialu (Hiszpania) Polacy zajęli 3 miejsce. I czuło się niedosyt :D
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

moje typy na wyjscia z grup
A:
RPA
Francja ( jednak wygrają z Meksykiem a RPA jakby nie bylo u siebie - tę zasade złamiemy dopiero w 2012)
B:
Argentyna
Nigeria
C:
Anglia
USA (tu mógłby jakis mały zakład zawziąć, gdyż uważam, że beda czarnym koniem imprezy)
D:
NIemcy
Serbia (Europejska piłka musi wygrać)
E:
Holandia
Kamerun (bo pozostali rywale są tam z przypadku)
F:
Włochy
Słowacja
G:
Brazylia
Portugalia (choc bede kibicował WKS)
H:
Hiszpania
Honduras (ej, na jednym Copa Amercia jakie ogladałem wypadli ekstra:P)

co myślicie? wtedy następna runda (1/8) wypada tak: (pogrubiony zwyciezca)

RPA
vs Nigeria
Anglia vs Serbia
Niemcy vs USA
Argentyna vs Francja
Holandia vs Słowacja
Brazylia vs Honduras
Włochy vs Kamerun
Hiszpania vs Portugalia

później (1/4) (jezeli nie pomyliłem metody parowania)
RPA vs Anglia
USA vs Argentyna
Holandia vs Brazylia
Kamerun vs Hiszpania

PÓŁFINAŁ
RPA vs ARGENTYNA
HOLANDIA vs HISZPANIA

i kolejnośc na końcu
1. Argentyna
2. Hiszpania
3. Holandia
4. RPA

jak ktos zaproponuje jakies fajne oddsy to mogę się zakładać, że tak własnie będzie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Ja się chętnie założę o:
Grupa A:
Zamiast RPA awansuje meksyk

Grupa D:
Nie Serbia a Ghana

grupa G:
Nie Portugalia w WKS

Co do fazy pucharowej jak dojdzie do takich spotkań to:
1/8
RPA vs Nigeria 2
Włochy vs Kamerun 1
1/4
RPA vs Anglia 2

Miszczem nie będzie Argentyna.
Stawka każdy zakład o 1 piwo do odbioru na masterze na którym będziemy obaj lub posyłka przez kolegów:D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

to chociaż o sześciopak?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ