Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
opcja szukaj
nie pamiętam dokładnie, ale tą debatę nad characterem na koniu stojącym w oddziale łuczników kojarzę,
a nie to dodatkowo podobny temat przeciągnął się odnośnie szarży kilku oddziałów od boku na dzwon/furmankę z obstawą tam taka sama sytuacja jest
nie pamiętam dokładnie, ale tą debatę nad characterem na koniu stojącym w oddziale łuczników kojarzę,
a nie to dodatkowo podobny temat przeciągnął się odnośnie szarży kilku oddziałów od boku na dzwon/furmankę z obstawą tam taka sama sytuacja jest
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
W Booku jest wyraźnie napisane jedynie, modele które stykają się z podstawką Hydry walą po niej, model który nie styka się z hydrą ale styka się z poganiaczem może bić po nim.
Czyli wyraźnie można z tego wywnioskować nie stykasz się nie bijesz proste.
Hydra rank niema więc zasady tej do niej nie użyjesz bo tak samo byś zaszarżował smoka unitem który ma 10 w rzędzie stykało by się tylko 4-ech a resztą byś powiedział nie pełna ranka więc "zasada" i walisz wszystkimi nawet tym co się nie styka ?
Czyli wyraźnie można z tego wywnioskować nie stykasz się nie bijesz proste.
Hydra rank niema więc zasady tej do niej nie użyjesz bo tak samo byś zaszarżował smoka unitem który ma 10 w rzędzie stykało by się tylko 4-ech a resztą byś powiedział nie pełna ranka więc "zasada" i walisz wszystkimi nawet tym co się nie styka ?
Daemons, X-Wing & Black Tea
w 8 ed. hotek bedzie bardziej giety bo scrolle juz nie beda dawac auto dispela
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Black Staff:
Arcane Item
Bound Spell, Power Level 4 z czarem "Power of Darkness"
Armybook str.103
Arcane Item
Bound Spell, Power Level 4 z czarem "Power of Darkness"
Armybook str.103
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Kopyt pisze:Mam parę pytań <odnośnie taktyk co na kogo jak kim grac> a ze nie chce spamić i co chwile pytać tutaj i nabijać posty mam pytanie czy był by ktoś tak miły i miał czas żebym mu te parę pytań na gg zadał ??
Lepiej jakbyś w stosownym temacie na gg zapytał. Zawsze to więcej osób się wypowie i inny też z tego skorzystają.
nie śledzę tematu dokładnie, ale gdzieś tam było, że w 8 edycji nie będzie miscastów, więc de fakto Ring of Hotek w takiej formie jak jest teraz będzie bezużyteczny o czym w plotce sam autor napisał, chyba, że coś nowego napisali w tej kwestiiRemx pisze:Tak działa na IFki
Ciekawe jak będzie działać w 8 edycji na liczbę parzystą ?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
ee Ja zaś gdzieś czytałem że mistcast będzie na dublecie 6 od Delighta zaś słyszałem że na dublecie 1 oraz 6.
Głupie są te spekulacje na koniec okrze się że jeszcze coś innego wymyślili
np. Hotek dający mistcasty na parzystej liczbie hehe
Chyba że nie będzie mistcastów takowych jak teraz tylko coś jakby utrata kontroli gdy czar nie zostanie rzucony.....
Głupie są te spekulacje na koniec okrze się że jeszcze coś innego wymyślili
np. Hotek dający mistcasty na parzystej liczbie hehe
Chyba że nie będzie mistcastów takowych jak teraz tylko coś jakby utrata kontroli gdy czar nie zostanie rzucony.....
Daemons, X-Wing & Black Tea
Opłaca się brać harpie do każdej rozpiski, blokujesz szarże stawiając je pod pysk ciężkiej kawalerii tak żeby przeciwnik musial w nie zaszarzowac, ty dajesz reakcje flee przeciwnik goni a przedtem ustawiasz sobie bg z asf ktorzy wjada w bok goniącej kawy ;]
dobrze mówię?
dobrze mówię?
Coś ala, Ponadto są genialne do ściągania fastów zwłaszcza od boku i do blokowania marszu.Dzika Owca pisze:dobrze mówię?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
ech... dobrze. To jedna z wielu opcji, tylko zanim zaczniesz odginać szarże to poćwiczDzika Owca pisze:Opłaca się brać harpie do każdej rozpiski, blokujesz szarże stawiając je pod pysk ciężkiej kawalerii tak żeby przeciwnik musial w nie zaszarzowac, ty dajesz reakcje flee przeciwnik goni a przedtem ustawiasz sobie bg z asf ktorzy wjada w bok goniącej kawy ;]
dobrze mówię?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jest machiną wojenną więc możesz go postawić na 40x40 lub 50x50. Ew. jeszcze na rydwanowej (6to edycyjny na takiej właśnie się mieści).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Podręcznik się kłania. Nie