Tomb Kings by mortimerto

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mortimerto
"Nie jestem powergamerem"

Tomb Kings by mortimerto

Post autor: mortimerto »

Witam, mam do pokazania moje figurki, malowaniem zajmuje się od miesiąca :D

Skeleton Warriors
Czterech z ostatniego szeregu niedomalowanych :D

Obrazek

Heavy Horseman

Czwórka Pomalowanych

Obrazek

Obrazek

Skeleton Archers

Obrazek

Nagrobki
Służą mi jako dopełnienie :D
Wpadłem na pomysł zrobienia takich "wyłażących szkieletów"

Obrazek

Tomb Swarm
Po prostu Tomb Swarms by mortimerto

Obrazek

Palmy
Moja druciana robota

Obrazek

I trochę pojedynczych figurek :

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 cze 2010, o 23:51 przez mortimerto, łącznie zmieniany 1 raz.
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nie widać obrazków

Awatar użytkownika
mortimerto

Już edytowałem :D
Można oglądać.
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Trochę za ciemne te zdjęcia wyszły, więc trudno tak naprawdę ocenić. Jednak z tego co widzę to najbardziej nie podobają mi się swarmy - wyglądają jakbyś wrzucił pozostałe Ci po sklejeniu bitsy na podstawki :wink: A najbardziej podobają mi się nagrobki - fillery :wink:
I koniecznie zrób jakieś ładne podstawki.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Hmmm... Malowanie ładne. Dupy nie urywa ale schludnie i czysto czyli tak jak lubię :D
Za to te Swarmy... Powiedzmy ze mi jakoś nie podchodzi naklejanie bitsów na kawałek korka :?
Palemki też mi nie podchodzą może po za tą ostatnia bo ona jeszcze ujdzie ;)
IMO najlepiej wyszli Warriorsi a najgorzej właśnie Swarmy ;)
ps. Ta tablica korkowa robi fajne złudzenie pustyni pod tymi szkieletami :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
mortimerto

Swarmy będę przeklejał na podstawki pod potwory [4 na 4cm.]
Za nagrobki dzięki :D

Awatar użytkownika
mortimerto

Dzięki za oceny, ale swarmy trudno zrobić a zamawiać za 16 funtów 4 sztuki w mail orderze to trochę drogo. Jak będę przeklejał je na podstawki oryginalne 4 na 4cm. to posypię jeszcze piaskiem i ładniej pomaluje. Mam nadzieję że lepiej będą wtedy wyglądały :D

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Ja bym jednak jeszcze popracował :D Moje wyobrażenie takich Swarmów to np. wygrzebujace ssię szkielety wbita złamana włócznia itp. :D Teraz wyglada jak byś od niechcenia posmarował podstawke kropelka i rozsypał na nią resztki bitsów które ci zostały :P Trochę fantazji :D:D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Swarmy - nie wezmą tego za proxy? :D
Nagrobki - jakoś bardziej taka idea pasuje mi do VC niż do TK.
Palmy - musisz bezwzględnie dorobić liście!

Poza tym, co się tyczy malowania - jak na pierwszy raz nie jest źle, choć na zdjęciach za dużo nie widać. Zastanawia mnie, czy spod kości przebija podkład, czy może wybrałeś zły kolor washa. Np. ten koń, którego prezentujesz na zdjęciu z palmami i na kolejnym - spójrz na jego nogi!
No i obowiązkowo daj piasek na podstawki - złota farba nie załatwia sprawy a i koloru piasku zdecydowanie nie ma.

Powodzenia :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

nieźle ale nie fantastycznie :wink:
]arrrr

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

A ja radzę trochę się zastanowić nad końcowym efektem. Jak na pierwszy raz nie jest źle ale:

1. To co mnie zawsze "w oczy kole", czyli nadlewki z wyprasek u wszystkich do spiłowania. Mnie zawsze to razi i staram się od razu (niekiedy przed doklejaniem) wszystko spiłować, żeby nie było problemu. Choć zdjęcia ciemne to i tak widać na zdjęciach np: z konnicą (nogi chabet), na łukach archerów oraz kości u spearów. Jeżeli widać to na niedoświetlonych zdjęciach to powinno jeszcze bardziej razić przy świetle dziennym. Zdecydowanie do poprawy.
2. To dość kontrowersyjne, jak podchodzisz do sprawy swarmów. Trochę więcej inwencji, a zabawa sprawi Ci więcej przyjemności i satysfakcji.
3. Jak już zostało powiedziane wcześniej przez przedmówców: Podstawki!!! Dają połowę efektu. Wiem, że w pustynnym klimacie nie ma zbyt wielkiego pola do popisu ale myślę, że coś wymyślisz. Żal.pl oglądać kolejną armię TK z czystym monotonnym piaskiem na podstawkach. Zastanów się nad tym. Podsunę Ci pomysł żebyś obejrzał fotki Egiptu i po jakim podłożu chodzą turyści - czy to tylko piasek :?: . Nie sprzedam Ci gotowej recepty ;)
4. Co do fillerów to mnie z kolei zakuła w oko ręka na piątej podstawce... imho słabe szczególnie, że widać wyraźnie pin do skelania... podejrzewam, że normalny staw barkowy nie ma takich pinów ;) także polecam to poprawić.
5. Patrz punkt 3 jeszcze raz :!:

Co do tych dobrych stron to fajny pomysł z tłem na tablicy korkowej. Podejrzewam, że jakby było bardziej doświetlone zdjęcie to efekt byłby jeszcze lepszy ;) Nie załamuj się tylko idź na przód i będziesz robił postępy.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ