kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
popychaczki to zwyczajowa nazwa czarów pozwalających wykonać dodatkowy ruch w fazie magii, zwykle chodzi o któryś czar (np z lore of shadow, beast) albo inkantacje TK
w dziedzinie HE nie ma takiego czaru
w dziedzinie HE nie ma takiego czaru
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Nie do końca. 28mm ale heroic scale, co tak naprawdę daje parę mm więcej. (~30mm)Mhroczny Rycerz pisze:Bodajże 28 mm.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Najlepiej jest porównać stawiając obie obok siebie, to że będą one tej samej wielkości nie znaczy, że gabarytami nie będą odstępować (większa głowa, szersi czy coś w tym stylu). Oddziały gamezone minatures na 100% pasują, ale jeśli szukasz tańszych figurek, polecam Allegro, bo gamezone do tanich nie należy
Największa maruda na Border Princes
dobra firma produkujaca figsy. Trzeba tylko troche ostrugac te ziemniaki co przywoza, bo tak od razu do gry sie nie nadajatheudulf pisze:jeśli szukasz tańszych figurek, polecam Allegro
Ja wole kupować pomalowane modele za 1/3 i pomęczyć się podczas czyszczenia niż nabijać kieszeń dupkom z GW
Przykład, za 42 złote kupiłem hipogryfa z 5 edycji wraz z starym grand masterem, kumpel za 15 zł zabrał GMa. Mimo, że hipek nie miał ogona to ja potrafiłem go sobie sam zrobić i teraz mam lorda na hipku (5 ed króla bez tarczy kupiłem jeszcze wcześniej) za bezcen, nowy kosztuje 120 zł.
Przykład, za 42 złote kupiłem hipogryfa z 5 edycji wraz z starym grand masterem, kumpel za 15 zł zabrał GMa. Mimo, że hipek nie miał ogona to ja potrafiłem go sobie sam zrobić i teraz mam lorda na hipku (5 ed króla bez tarczy kupiłem jeszcze wcześniej) za bezcen, nowy kosztuje 120 zł.
Największa maruda na Border Princes
-
- Warzywo
Witam .
Na ostatniej bitwie wynikł pewien spór, poszło między innymi o maszerowanie jednostek typu skirmish oraz fast cavalery, i tu moje pytanie:
jak jest z obcinaniem marszu ( tzn. czy jednostki typu skirmish oraz fast .cavalery podlegają zasadzie 8 '' tak jak inne jednostki) ?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Na ostatniej bitwie wynikł pewien spór, poszło między innymi o maszerowanie jednostek typu skirmish oraz fast cavalery, i tu moje pytanie:
jak jest z obcinaniem marszu ( tzn. czy jednostki typu skirmish oraz fast .cavalery podlegają zasadzie 8 '' tak jak inne jednostki) ?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
The beginning of the age - to start revolution
now break and leave their cage - time for revolution
take those traitors away from us - and start revolution
giving back belief and trust - so live the revolution..
now break and leave their cage - time for revolution
take those traitors away from us - and start revolution
giving back belief and trust - so live the revolution..
wygląda to mniejwiecej tak: 28 mm jest od podstawki do oczu pieszego człowieka.Hobbit pisze:Nie do końca. 28mm ale heroic scale, co tak naprawdę daje parę mm więcej. (~30mm)Mhroczny Rycerz pisze:Bodajże 28 mm.
dodatkowo figsy GW mają dość nierealistyczne proporcje (np ogromne dłonie i głowy)
Powinny byc jak z Marvela - duze ramiona i male glowy
- gerald_tarrant
- Masakrator
rozumiem ze zdajesz sobie sprawę, ze dwarfy nie mają fastów ani skirmishów, a ja nie rozumiem ironii?Shyym pisze:Chyba, że tym skirmishem lub fastem są dwarfy!