Imperialny fluff

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Re: Imperialny fluff

Post autor: mati.pl »

Dokładnie, Ambasador :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Jak rozmawiamy o Ambasadorze kojarzy ktoś czy wyszły spolszczone 2 kolejne części? Mam tylko ambasadora a są jeszcze Ursun's Teeth cz 2, oraz The Ambassador Chronicles cz3... spolszczono to...interesuje mnie rozwiniecie szczególnie watka skaveńskiego :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jeszcze po naszemu nie wydali. Niestety.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

nie, ja nie chwaląc się mam all książki warhammera wydane w naszym kraju, więc jakby co wilq mogę coś pożyczyć ;) do wh40k tysz :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

A czy Ambasador jest jeszcze w sprzedaży? Kiedyś naszła mnie ochota na kupno tej książki i jakos tak pustka wszędzi była.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Popytaj w empikach czy to real czy to net......ewentualnie ksiegarnie internetowe zgogluj ja tak wyczailem....
Obrazek

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

polecam na allegro jest księgarnia bonusmedia...
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Wiem, że to trochę nekromancja, ale niedawno wpadła mi w łapki pozycja "Empire at war" i tam jest opis między innymi Black Guard, czyli greatswordów z Ostlandu. Jednak dobrze mi się kojarzyło parę postów wcześniej.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

W Stirland'zie jest też zakon Morra, wyleciała mi nazwa. A opisany w Dziedzictwie Sigmara.

Swoją drogą, ma ktoś dodatek do bitewniaka Uniforms&coś tam do Empire. Gdzie są wszystkie schematy kolorystyczne itp ? :)
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Taaa ;)

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

mam pytanie:jak byscie widzieli greatswordow pomalowanych w różne kolorki,cały klocek w nie jednakowe schematy kolorków,tak w stylu landknechtow,z tego co wyczytałem to takie odpowiedniki gs w whfb.historycznie to byli pstrokato ubarwieni,każdy inne kolory.paski,serca,kropeczki,centki mam zagwozdke czy malnąć 20 chłopa w ten sam schemat zielony i pomarańcz czy każdego inaczej?nie miałem okazji obejrzeć dodatku do empire heraldry i uniforms.ktoś jak ma to czy mógłby tam zobaczyć czy jest tam może taki klocek pstrokato pomalowany?pls

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

pstrokatych nie ma, dodatkowo żeby skomplikować, niektóre regony gwardii wcale nie noszą uniformów identycznych z kolorami prowincji, poza tym możesz stworzyć oddział jakiegoś hrabiego czy coś o zupełnie innych barwach albo zaginiony rego prowincji Solland :D , nie żeby autoreklama, ale ja przy swoich również dałem trochę purpury żeby odróżniali się od innych regonów (jak kiedyś pomaluję je :roll: ): http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ce+heliona
nie długo update, tylko muszę zabrać się za zrobienie zdjęć :?

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Ooo...zarąbiści gs,nie widziałem ich jeszcze!no o to mi chodziło,coś w tym stylu.dzięki

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

Witam wszystkich
Mam pewien problemik: staram się całą armie pomalować w jeden schemat tj. zielono-niebieski(można zerknąć w linka poniżej), nie wszystkim się podoba ale mnie tak:D
Wiem, że to nie są żadne barwy prowincji, ale w końcu ile wystawiacie figsów podczas bitwy? Dla mnie to małą armia jakiegoś hrabiego czy innego szlachetki(poza Luthorem nie wystawiam speciali).
I tu moje pytanie: może ktoś z was wie pod jakie miasto czy innego hrabiego mogę to podczepić?
Wszelkie info mile widziane
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Ano opcji jest tyle, ile hrabiostw na dobrą sprawę :) Toż to dowolność jest wielka. Jaki klimat Ci pasuje prowincji, pod to ją podciągasz.
Ale że takie stwierdzenie niewiele pomaga, to również i przedstawię pewien pomysł.

Skoro masz niebieski i zielony, to na pierwsze czoło wysuwają się Middenland (niebieski) oraz Stirland (zielono-żółty).
Więc albo do niebieskiego dodajesz kolor zielony Hrabiego i masz armię z większym kultem Ulryka i w ten deseń możesz robić armię, albo zielony to kolor prowincji i dochodzi niebieski Hrabia a armia ogólnie Sigmarycko-Taalowa ale jak i Ulryk się pojawi, to jest ok.

Te prowincje ze sobą nie graniczą, więc motyw współpracy odpada niestety.
Posiadam Dziedzictwo Sigmara, tam możesz znaleźć pełny opis każdej prowincji, ale i przede wszystkim imiona Hrabiów, wraz z terenami jakimi władają oraz ilością ludności i ogólne bogactwo. Choć nie wiem, czy to przydatne w ogóle :P
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

Dzięki:)
To brzmi rozsądnie, na początku malowałem wszystko na zielono głównie, ale teraz większość kompie się w docie, więc pokombinuje z Middenlandem/hrabią
A masz tego dziedzica w formie cyfrowej?
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Osobiście mam w wersji starodawnej, papier i twarda oprawa :)

superkacek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: superkacek »

zaczynam gre imperium i mam pytania
1 spodobały mi się barwy nuln ale ich armia jest bardziej defensywna a ja chce grać na armi ofensywnej i nie wiem czy mogę swoją armie pomalować na kolory nuln
2 czy sztandary mogę sobie wymyslać
3 i jaki jest najgorszy wróg imperium jesli taki jest
a i przepraszam że nie ma si ale nie mogę napisać a i dzięnkuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

1. Nie ma przeciwwskazań by Nuln miała armię ofensywną.
2. Tak.
3. Zielonoskórzy i Chaos moim zdaniem.

superkacek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: superkacek »

ale czy też była cała czarna.

ODPOWIEDZ