Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: -SaH- »

Janusz Korwin-Mikke 73.24% i potem już znacznie mniej, 2 miejsce Andrzej Lepper 60.56%.

Widzę, że i Gniewko i w ogóle dużo osób Korwin... Kurdę, może tak zagłosować! W sumie chodzi o to, żeby pokazać, że ma on coraz większe poparcie i to u młodych, a nie 1%. Może w końcu przejrzą na oczy, że nie wszystko tak jest jak telewizja donosi!
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Coś mi się wydaje, iż za dużo tych korwinistów tak naprawę to niema.
:wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Tak jak już mówiłem. 1 tura głosujesz na tego kogo popierasz najbardziej (nawet jak nie wygra to może zaistnieć ) ... 2 tura na według ciebie mniejsze zło.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

a mnie to wszystko wali.w każdych wyborach, w których głosowałem, wybierałem lewicę. za każdym razem walili swoich wyborców w czoko-likwidując min ulgę na naukę itp.
teraz z poglądów min na gospodarkę wychodzi Korwin-Mikke. i sobie na niego zagłosuję.
chociaż najlepiej bym widział całą naszą klasę polityczną umieszczoną na tonącej barce na środku bałtyku.
jesteśmy cały czas świadkami żałosnego spektaklu, w którym grupa zawodowych kłamców, oferując gruszki na wierzbie, kupuje głosy w przeważającej większości ludzi z jakiegoś powodu niedostosowanych społecznie lub poszkodowanych przez katastrofy.
a w dupę dostają ludzie uczciwie płacący podatki.

uświadomijmy sobie wreszcie, że póki nie będzie wprowadzony cenzus wyborczy ( tzn. głosują tylko Ci, którzy płacą podatki) to będziemy mieli rządy gołoty, plebsu i populistów.

obaj główni kandydaci mają w ustach bełkot.

ps. w poprzednich wyborach głosowałem na mniejsze zło. teraz w pierwszej turze zagłosuję na JKM, w drugiej oddam głos nieważny.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Grazbird pisze:
uświadomijmy sobie wreszcie, że póki nie będzie wprowadzony cenzus wyborczy ( tzn. głosują tylko Ci, którzy płacą podatki) to będziemy mieli rządy gołoty, plebsu i populistów.
Nie wiem czy wiesz, ale zasiłek dla bezrobotnych też jest opodatkowany podatkiem dochodowym. Więc Twój pomysł diabli biorą.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

wszystko zależy od ustalenia wysokości podatku. który trzeba zapłacić :D
dodatkowo, osoba bezrobotna, bez prawa do zasiłku, już by niegłosowała.
a to całkiem sporo ludzi. w większości wypadków ludzi, którzy nie chcą pracować.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Fajny ten teścik:
Zgodność Twoich odpowiedzi:
Janusz Korwin-Mikke 89.84%
Kornel Morawiecki 55.47%
Andrzej Lepper 54.69%
Marek Jurek 52.34%
Jarosław Kaczyński 46.09%
Waldemar Pawlak 45.31%
Bronisław Komorowski 42.19%
Andrzej Olechowski 39.84%
Grzegorz Napieralski 32.81%
Bogusław Ziętek 28.13%

Ja już wiem - JKM. I wiadomo - tak jak pisze Gogol - pierwsza tura to dawanie świadectwa prawdzie, a druga to albo pas, albo cynizm :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

u mnie też JKM 8)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Grazbird pisze: a to całkiem sporo ludzi. w większości wypadków ludzi, którzy nie chcą pracować.
Albo którzy nie mogą znaleźć pracy.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

JKM! JKM! :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Skavenblight pisze:
Grazbird pisze: a to całkiem sporo ludzi. w większości wypadków ludzi, którzy nie chcą pracować.

praca jest wystarczy się schylić
ale nie którzy mają za duże wymagania

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Skavenblight, wiele z tych osób wcale nie chce szukać pracy.
jeśli chcesz znaleźć pracę, to ją znajdziesz. roboty jest naprawdę bardzo dużo, wystarczy tylko poszukać.
i nie mów mi, że mieszkańce byłych peegereów są biedni, bo nie mają pracy. oni jej nie chcą szukać.
bo jeśli ludzie potrafią jechać do anglii/ irlandii/norwegii za chlebem, to czemu jeden z drugim nie potrafi pojechać na drugi koniec kraju i poszukać pracy?
nasze Państwo daje za dużo leniom i obibokom, nie chcąc nic w zamian.

sam mam w bliskiej rodzinie 2 przykłady lenistwa i tumiwisizmu pracowego oraz przerostu własnych wymagań.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Grazbird pisze:Skavenblight, wiele z tych osób wcale nie chce szukać pracy.
Być może, ale nie wrzucajmy ich do jednego wora z tymi, którzy naprawdę szukają.
jeśli chcesz znaleźć pracę, to ją znajdziesz. roboty jest naprawdę bardzo dużo, wystarczy tylko poszukać.
Kiedyś w to wierzyłam :?
i nie mów mi, że mieszkańce byłych peegereów są biedni, bo nie mają pracy. oni jej nie chcą szukać.
Nie wiem. Nie oceniam ich jako jednolitej masy. Na pewno są ludzie, którym wygodnie żyć na koszt państwa. Ale to nie są wszyscy bezrobotni.
sam mam w bliskiej rodzinie 2 przykłady lenistwa i tumiwisizmu pracowego oraz przerostu własnych wymagań.
A ja 2 przykłady bezrobocia mimo intensywnego i długiego szukania pracy.
Pewnie dlatego patrzymy na tę sprawę trochę inaczej ;)

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Skavenblight ma rację :)

Takie uogólniania są zbyt... ogólne... Rację ma każda strona bo i są ludzie którzy nie mają możliwości i są ludzie, którym się nie chce. Wydaje się, że tych drugich jest więcej... Tu już polityka wchodzi, ale realnie, jak państwo Ci daje 650zł czy ile tam, a pracodawca 972zł (?) za 8-10godzin x 5 dni w tygodniu to poszedłbyś do pracy?
(972zł coś około minimalna na rękę o ile dobrze pamiętam)

No i praca jest jasne, ale znajdź teraz bez doświadczenia pracę w HR (bez doświadczenia czyli tylko z półtorarocznym) - nikt nie przyjmuje, wiem z doświadczenia najbliższej mi osoby. Spróbuj znaleźć pracę bez powiązań, przez gazetę - 60% to przedstawiciele handlowi, gdzie zarabiasz wprost naciągając innych... Po prostu jestem bardzo przeciwny wszelkim skrajnościom : nie ma pracy! = praca jest tylko się nie chce! <-- to takie same pierdoły...

I JKM i wszystko jasne! Głosować na JKM! :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

pewnie tak :D
ja mam w bliskim otoczeniu przykład gówniarza w moim wieku, który siedzi w domu, żyje jak pasożyt i nawet nie szuka roboty.
nawet po sobie nie sprząta.
krew mnie zalewa jak widze coś takiego.

z własnych doświadczeń widzę, że roboty jest naprawdę sporo.
ale może ja mam spaczoną psychikę :D

no i jest różnica, pomiędzy tym, że się szuka pracy a tym że siedzisz w domu i nic nie robisz.

to zależy jakiej pracy szukasz:inaczej jest jeśli szukasz pracy, bo chcesz ją zmienić ( stara przestała Ci sie podobać) a inaczej jeśli szukasz bo od tego zależy Twoje przezycie

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Też prawda :D Teraz ja za bardzo patrzyłem ze swojego punktu widzenia i możliwości wyboru pracy jaka mi odpowiada... Na szczęście jeszcze tak jest w przypadku o którym piszę :)
Inna sprawa że jak sytuacja przyciska to idzie się do pracy jakiejkolwiek i tutaj już znacznie łatwiej... Heh, jak się nie stanie, to dupsko z tyłu jednak :D

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

zielonatrawa pisze:
Skavenblight pisze:
ale nie którzy mają za duże wymagania
Albo za duże kwalifikacje...

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

Te dwa testy powinny być maksymalnie rozpropagowane, żeby skończyć z tą idiotyczną sondażomanią i hegemonią oportunizmu propagowaną przez massmedia... Poza tym są wspaniale samouświadamiające.

Dla zaspałych:
http://www.testpolityczny.org/index.php?link=test
http://www.test-wyborczy.pl/

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Obrazek
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Janusz Korwin-Mikke 83.93%
Marek Jurek 57.14%
Andrzej Lepper 51.79%
Jarosław Kaczyński 50%
Waldemar Pawlak 44.64%
Kornel Morawiecki 44.64%
Bronisław Komorowski 44.64%
Andrzej Olechowski 39.29%
Grzegorz Napieralski 30.36%
Bogusław Ziętek 23.21%

Korwin-Mikke, Janusz Korwin Mikker poprowadzi nas o Wolność w bój.
http://www.youtube.com/watch?v=CqjKx-1axko
A ten test jest marny, brakuje wielu ważnych kwestii.
W sondażu internetowym na Onecie Korwin miał 8% poparcia.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ODPOWIEDZ