Partia Politczna, poglądy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Re: Partia Politczna, poglądy

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Aron_Banalny pisze:
Nie ma to jak argumentacja kogoś kto we łbie ma tylko gówno (cecha skrajnej prawicy). Najlepiej napisać lewak, bez uzasadnienia... Ręce opadają. Ile masz lat? Ja taki byłem w wieku lat 16. Ciągnęło sie mniej więcej do 18 roku życia. Teraz wiem jedno: "BY BYĆ SOBĄ NIE MUSISZ MIEĆ SYMBOLI"!!!
lewak
YOU SUCK :lol2:

Varinastari... cóż moge powiedzieć... Poczułem sie lepiej czytając Twojego posta (i pisze serio).

A ktoś wie skąd ten cytat? ;)
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Mnie wyskoczyl na pierwszym miejscu Napieralski, ale nie bede na niego glosowal bo:
http://www.youtube.com/watch?v=Np-uMXKeRuE

:mrgreen:

edit:
Co do Korwina - dzisiaj od kilku osob uslyszalem, ze zamierzaja na niego glosowac... wtf?

bellman_eq
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: bellman_eq »

"Rapik" pierwsza klasa, ziomal. 8)

117. Frizona: I ostatnie pytanie: Wiadomo, że sypie Pan aż siedemnaście łyżeczek do kawy. Czy tylko do kawy, czy wszystkie płyny Pan tak słodzi? Dlaczego?

JKM: Tylko do kawy ze śmietanką. Takie lody kawowe na gorąco...
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Raptaparat pisze: Co do Korwina - dzisiaj od kilku osob uslyszalem, ze zamierzaja na niego glosowac... wtf?
teżto ostatnio słyszałem ;) ale Ja tam się z tego ciesze :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja bym sobie na Korwina zagłosował, ale on i tak nie ma szans. Dla tego wolę Komorowskiego...
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

głupiec :evil:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zgadza się. Lepsza kaczka, szturmująca Pałac Prezydencki ze sprasowanym i bezgłowym ciałem swojego braciszka na sztandarze.

No litości, Panowie, bądźmy poważni.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

i uważasz, że twoja wypowiedź była poważna ? #-o

Varinastari
Masakrator

Ironiczna.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

bez bicia przyznam się, że zagłoasuje na Komorowskiego ale tylko dlatego aby ktoś inny kto ma szanse nie wygrał. Ogólnie poglądy antyfaszystowskie.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Varinastari pisze:
Zgadza się. Lepsza kaczka, szturmująca Pałac Prezydencki ze sprasowanym i bezgłowym ciałem swojego braciszka na sztandarze.

No litości, Panowie, bądźmy poważni.
nie chodzi mi o samo głosowanie na Bronka, tylko o nie głosowanie na kogoś kogo się popiera, tylko na mniejsze zło
na które zawsze możemy zagłosować w 2 turze
a swoją drogą to na prezydenta sie Komorowski nie nadaje, ale kaczurex jeszcze bardziej

Varinastari
Masakrator

Tu się zgadzamy. Obaj są fatalni. Tylko, iż mamy wybór między przysłowiową "dżumą" a "gangreną".
I za bardzo nie mamy wyjścia.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Aron_Banalny pisze:
No fakt. To, że mówi byle co, świadczy o tym, że jest porządny.
Wprowadźmy podatek pogłówny, czemu nie. Ciekawe tylko, w jakiej wysokości, żeby starczyło na państwo.
Zlikwidujmy bezpłatną edukację - tania siła robocza nie musi umieć czytać i nie ma potrzeby, by mogła się wzbogacić
Występujmy z UE, czemu nie - wróćmy do paszportów na granicach, wiz przed wyjazdem do Niemiec, zróżnicowania systemów prawnych w Europie, zezwoleń na prowadzenie działalności gospodarczej w innym państwie, nieuznawania z automatu orzeczeń sądowych, utrudnień w ściganiu dłużników, pozwoleń na pracę
Nie wprowadzajmy wspólnej waluty - niech nasi przedsiębiorcy cierpią przy każdym wahnięciu waluty (handlujemy głównie z Europą, a nie z USA)

Bzdury wynikające z niedouczenia i braku wyobraźni. Za którymi bezkrytycznie idą dzieci internetu, dla których wszystko, co nowe i niezwykłe jest fajne
lewak
A co wynika z tego, ze w Twojej opinii jestem lewakiem? Mnie osobiście wali, jak mnie nazwiesz
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

A co wynika z tego, ze w Twojej opinii jestem lewakiem? Mnie osobiście wali, jak mnie nazwiesz
jak by Ciebie to waliło, to byś tego nie napisał
;*

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

fascynujące jest obrzucanie obelgami typu "lewak" albo "żyd". jak dla mnie, to bardziej podchodzi pod komplement :-k

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Mhroczny Rycerz pisze: A ktoś wie skąd ten cytat? ;)
Chodzi o cytat "By być sobą nie musisz mieć symboli!" :?:

To fragment piosenki The Analogs - Analogs Rulez

Odnośnie poglądów ewoluowałem - Anarchoindywidualizm :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ja głosuje na Krowina, bo nie zamieram wybierać pomiędzy obłudom PO i solidaryzmem (czytaj socjalistycznym) PiS. Wybory i tak pewnie wygra Komorowski, a jeśli nawet Kaczyński to niewiele to zmieni. Tak naprawdę różnica będzie niewielka, no w drugim przypadku będzie się można pośmiać z kłótni na szczycie.
A co do wcześniejszej wypowiedzi Jankiela:
Jankiel pisze:Wprowadźmy podatek pogłówny, czemu nie. Ciekawe tylko, w jakiej wysokości, żeby starczyło na państwo.
Jeśli państo jest przeładowane wydatkami i marnuje pieniądze podatników to na pewno nie starczy. Jeśli wydatki państwa ograniczy się do rzeczy niezbędnych, starczy z powodzeniem
Jankiel pisze:Zlikwidujmy bezpłatną edukację - tania siła robocza nie musi umieć czytać i nie ma potrzeby, by mogła się wzbogacić
Dziś tania siła robocza ma tytuł magistra, a różni się od tej pierwszej, że przez 5 lat studiów uczyła się niepotrzebnych rzeczy za państwowe pieniądze. Teraz właśnie o wiele lepiej wychodzą ci którzy pracują (finansując sobie przy tym studia) i studiują zaocznie, bowiem liczy się doświadczenie, a nie papierek.
Jankiel pisze:Występujmy z UE, czemu nie - wróćmy do paszportów na granicach, wiz przed wyjazdem do Niemiec, zróżnicowania systemów prawnych w Europie, zezwoleń na prowadzenie działalności gospodarczej w innym państwie, nieuznawania z automatu orzeczeń sądowych, utrudnień w ściganiu dłużników, pozwoleń na pracę
Paszporty i wizy mają niewiele wspólnego z UE, to że z niej wyjdziemy nie oznacza, że musimy wychodzić ze strefy Shengen. Co do reszty to naszym przedsiębiorcą bardziej jest potrzebne obniżenie podatków, kosztów zatrudniania pracowników i zmniejszenie formalności przy zakładaniu przedsiębiorstw, niż udogodnienia związane z członkostwem. A UE oznacza coraz wyższe podatki i większą biurokracje.
Jankiel pisze:Nie wprowadzajmy wspólnej waluty - niech nasi przedsiębiorcy cierpią przy każdym wahnięciu waluty (handlujemy głównie z Europą, a nie z USA)
I ta wspólna waluta ma pociągnąć nas na dno razem z gospodarką UE? Poszczególne kraje starej piętnastki odczuwają coraz większe trudności gospodarcze wynikające z wprowadzenie eurosocjalu w celu uszczęśliwiania na siłę swoich obywateli. Grecja leży Portugalia, Hiszpania, Włochy są w kolejce, Niemcy (które dopłacają 1 mln euro dziennie do produkcji Mercedesa, więc pytanie na ile merców ich jeszcze stać?) i Francja im nie pomogą, bo same są po uszy w długach. Kiedyś UE wprowadziła strategie Lizbońską by dogonić USA pod względem wzrostu PKB, no i dogoniła, dzięki rządom marksistów (zwących się neokonserwatystami) a dziś czerwonego Obamy. Tylko niech dogoni Chiny które ludowe to są dziś tylko z nazwy, a mają większą wolność gospodarczą niż niby kapitalistyczna UE. Jeśli chcemy się rozwijać to starajmy się zacieśniać współprace gospodarczą z krajami które się rozwijają, a nie z tymi które się walą pod ciężarem swoich długów. Właśnie gdybyśmy nie byli tak silnie gospodarczo związani z UE to kryzys dotknął by nas w jeszcze mniejszym stopniu i wtedy moglibyśmy się śmiać ze stagnacji za naszą zachodnią granicą.

Jankielu kiedyś pisałeś, że dzięki socjalizmowi w UE dziecko w niej mieszkające ma większe możliwość zdobycia wykształcenia , a dzięki temu wysokiego statusu materialnego niż dziecko w Chinach, być może masz racje. Tyle, że w UE państwo wykształci takie dziecko, okaże się jednak, że nie ma dal niego pracy, ale spokojnie państwo je sfinansuje i tą prace mu da, a później opłaci jego emeryturę. Tylko niech to dziecko zagłosuje na polityków którzy mu to wszystko dają, aby sami mogli wziąć jeszcze więcej. A skąd oni to wezmą, zabiorą złym bogatym, którzy wyzyskują biednych? Obawiam się, że tej kasy będzie za mało, trzeba pożyczyć, czyli zwiększać deficyt i dług publiczny, zadłużając następne pokolenia, bo co nas to obchodzi niech oni to spłacają my będziemy żyć sobie wygodnie na kredyt. Pisałeś wcześniej o niedouczeniu, właśnie taka postawa z niego wynika, no i jeszcze z egoizmu. Moje nauczenie mówi mi natomiast, że nie ma nic za darmo i na wszystko trzeba zaharować. Niestety politycy dziś mówią my wam damy wszystko, ale skąd tego już nie powiedzą. A JKM mówi ja wam dam możliwość zapracowania na nasz chleb bez oglądania się na dotacje do i pomoc państwa i właśnie dlatego na niego zagłosuje.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Varinastari
Masakrator

dziś czerwonego Obamy
:shock:
A wydawało mi się, iż jest czarny.
A JKM mówi ja wam dam możliwość zapracowania na nasz chleb bez oglądania się na dotacje do i pomoc państwa i właśnie dlatego na niego zagłosuje.
I wystrzelania się nawzajem z broni palnej.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Od kiedy "zapracować" jest synonimem do "powystrzelać się"?
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

czarny to on jest z wierzchu ;)

Apropos wystrzelania itd to kupienie broni wcale nie jest takie trudne. Nie sądze żeby ludzie masowo zaczeli się zbroić

ODPOWIEDZ