Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Re: Galeria Imperium
Mam nadzieje że z klimatem:D
staram sie jak moge, ten patent z hrabią podległym elektorowi Midenlandu mi się bardzo podoba(dzięki SaH:))
No właśnie z twarzami mam problem, oczu to nawet nie robię, bo mi takie potworki wychodzą że strach się bać, już wolę zalewać washem.
Chcę zrobić takie same mundury, odziały (poza broni:D) mają się różnić tylko kolorem piór.
powiem wam szczerze, że jak patrze ile jeszcze piechoty mi zostało... a podobno w 8ed ma być jeszcze więcej, teraz to właściwie poza pikinierami tylko strzelców wszelkiej maści wystawiam. Jutro zrobie fotki czołgu, stare malowanie(z zeszłego roku), ale może ktoś mi powie jak go "domalować" żeby jakoś wyglądał.
staram sie jak moge, ten patent z hrabią podległym elektorowi Midenlandu mi się bardzo podoba(dzięki SaH:))
No właśnie z twarzami mam problem, oczu to nawet nie robię, bo mi takie potworki wychodzą że strach się bać, już wolę zalewać washem.
Chcę zrobić takie same mundury, odziały (poza broni:D) mają się różnić tylko kolorem piór.
powiem wam szczerze, że jak patrze ile jeszcze piechoty mi zostało... a podobno w 8ed ma być jeszcze więcej, teraz to właściwie poza pikinierami tylko strzelców wszelkiej maści wystawiam. Jutro zrobie fotki czołgu, stare malowanie(z zeszłego roku), ale może ktoś mi powie jak go "domalować" żeby jakoś wyglądał.
Grejt Puzon of de Empajer
ja miałbym jedno zastrzeżenie, gołe tarcze....naklej coś/pomaluj, cokolwiek, najlepiej białym (może coś z kalk bretońskich), aby odwrócić uwagę oka od takich samych kolorów tarcz i mundurków, ja przy schemacie biały i niebieski stosuję wymiennie zielony lub częściej czerwony (blood red), nadaje to charakterku i spójności oddziałowi a przy okazji będziesz miał motyw do sztandaru regonu
swoją drogą zdjęcie rodzinne bardzo przyjemne dla oka
swoją drogą zdjęcie rodzinne bardzo przyjemne dla oka

zrób czarnego carskiego, ewentualnie jakiś niemiecki lub austro-węgierski, wszystkie z herbów narodowych, tylko daj coś jako obwódkę, czy coś, aby czarny nie zlewał się wizualnie z niebieskim i zielonym z pewnej odległości, ewentualnie zrób jakiegoś innego zwierzaka, albo skrzydło czy cóś 

również mam na oku Pegaza bretwańskiego, ale na razie White Wolfi idą na tapetę co można zobaczyć w mojej galerii (taka krypto reklama
), chociaż jak zacząłem 10 to coś mi się widzi, że o 4-6 za mało jak na nowo nadchodzące realia, a roboty w brud
po nich na tapetę BSB pieszy, i kapłani Ulryka (konny+pieszy)
Manfred, zmień jeszcze te kości jak już jedziesz na turniej, bo Twoje wyniki widziałem na własne oczy....stare spal/zniszcz/zutylizuj bo to o pomstę woła

Manfred, zmień jeszcze te kości jak już jedziesz na turniej, bo Twoje wyniki widziałem na własne oczy....stare spal/zniszcz/zutylizuj bo to o pomstę woła

Walker ma pizdolet? 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Dałem już na głównej, ale zdanie szanownego grona imperialistów, to dla mnie rzecz zupełnie oddzielna, daje więc i tu...
Chorąży do oddziału kawalerii stirlandzkiej, który właśnie zacząłem. Sam model, to oczywiście Ludwig.
Proszę o komenty, zwłaszcza jeśli chodzi o dobór kolorów...

Chorąży do oddziału kawalerii stirlandzkiej, który właśnie zacząłem. Sam model, to oczywiście Ludwig.
Proszę o komenty, zwłaszcza jeśli chodzi o dobór kolorów...

i ja się zbieram, że pokazać jak mój miły malarz się sprawił, plus pare prac od Czopka i pewnego Wilka, ale to chyba nastąpi po 01.lipca. A co do pegazisty, też na jebaju zakupiłem bretońca, będzie wdzięcznym kradziejem, a magicznego pegaza mam ładnego metalowego ze starszej edycji, na pewno się i nim pochwalę
btw Manfredo ładny śnieg, snuff, snuff 

zielony wyciągnąłbym jeszcze na krawędziach do odrobiny jaśniejszego (na bardingu) może zielony z żółtym odrobiną, natomiast szare wstęgi od lejcy zrobiłbym w jakąś szachownicę czarno białą lub zieloną z innym kolorem tak aby nie zlewała się z maścią samego konia, ale sama figura jako całość naprawdę baaaardzo dobra, a moje zastrzeżenia to tylko kosmetyka