Warhammer Rulebook 60€Konop pisze:Wiadomo cos już o cenie nowego podręcznika?
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Będą się ruszali w formacji (jakby na movement trayu) tylko między każdym modelem będzie 1" pustego. Szarżując na nich, oddział będzie się alignował do ich podstawki.
Przeglądając czerwcowego WD miałem nadzieję na jakieś potwierdzenia newsów a tam... 5 stron waszego ulubionego "fluffowego pierdzenia" :p
Ale dużo się chwalą że to będzie "Warhammer jakiego jeszcze nie było, szok, rzeź i zniesmaczenie" Oczywiście, że będzie inaczej jeśli ma to być edycja piechoty (już to widzę) i dzięki nowym zasadom oddziały będzie się opłacało wystawiać dopiero od 40+
Z drugiej strony:
http://www.youtube.com/watch?v=Y6LPRV-cQSw
w dziewiątej sekundzie co innego naskrobane zostało. Niech się więc zdecydują: Heroes czy Units?
p.s. No dobra, wiem że "time of heroes" jest standardowym, przejedzonym i nudnym aż do zrzygania fluffowym pierdzeniem coby dwunastek kupujący startera pomyślał że to może on jest "hiros" (jeste najtem, wale z axa, hehe). Tyle marudzenia na piątek. Pozdrawiam.
Ale dużo się chwalą że to będzie "Warhammer jakiego jeszcze nie było, szok, rzeź i zniesmaczenie" Oczywiście, że będzie inaczej jeśli ma to być edycja piechoty (już to widzę) i dzięki nowym zasadom oddziały będzie się opłacało wystawiać dopiero od 40+
Z drugiej strony:
http://www.youtube.com/watch?v=Y6LPRV-cQSw
w dziewiątej sekundzie co innego naskrobane zostało. Niech się więc zdecydują: Heroes czy Units?
p.s. No dobra, wiem że "time of heroes" jest standardowym, przejedzonym i nudnym aż do zrzygania fluffowym pierdzeniem coby dwunastek kupujący startera pomyślał że to może on jest "hiros" (jeste najtem, wale z axa, hehe). Tyle marudzenia na piątek. Pozdrawiam.
A mnie się coś wydaje, że będą kupywane jeden na kilka osób. Toż to paranoja jakaś To już starter z minipodręcznikiem będzie pewnikiem tanszy...
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
- White Lion
- Kretozord
ciekawe czy GW dojdzie kiedyś do jakiejś cenowej granicy przy której zrozumie że wzrost np. kosztu podręcznika oznaczać będzie dla nich mniejszy zysk bo więcej osób będzie drukować albo korzystać z pdfa.
typowo polskie pierdzenie. nie zaplace stowki wiecej, nawet mimo tego, ze bedzie 500stron prawdopodobnie kolorowych stron, na dobrym papierze (jak do tej pory nie widzialem jeszcze by GW wydalo cos na beznadziejnym). w tej chwili za RB trzeba zaplacic 160pln a o ile mniej stron jest?White Lion pisze:ciekawe czy GW dojdzie kiedyś do jakiejś cenowej granicy przy której zrozumie że wzrost np. kosztu podręcznika oznaczać będzie dla nich mniejszy zysk bo więcej osób będzie drukować albo korzystać z pdfa.
jak chcesz to sobie sciagnij pdfy ale jestem gotow sie zalozyc, ze nawet gdyby mial kosztowac 50 zlotych to i tak bys chetniej sciagnal pdfa niz placil za RB.
wedlug ciebie to pewnie za free powinni rozdawac RB, AB i figsy. ale nawet wtedy tez znalazlby sie ktos kto by marudzil, ze szkoda, ze jeszcze GW kasy nie doklada.
zrozumcie, ze 60 euro za 500 stron w formacie A4 to nie jest duzo.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Ok, ale powinni IMO jednocześnie wydać taki minipodręcznik (coś jak przy starterze 7ed.) Dla tych, którzy nie chcą mieć 500 stron a4 tylko 200 a5 z samymi zasadami, bez fluffu Znaleźliby się na pewno amatorzy obu wersji, a generalnie na turnieje mała wersja jest praktyczniejsza.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Zrozum, że dla niektórych jest. Patrzysz na innym przez pryzmat siebieMorsereg pisze:typowo polskie pierdzenie. nie zaplace stowki wiecej, nawet mimo tego, ze bedzie 500stron prawdopodobnie kolorowych stron, na dobrym papierze (jak do tej pory nie widzialem jeszcze by GW wydalo cos na beznadziejnym). w tej chwili za RB trzeba zaplacic 160pln a o ile mniej stron jest?White Lion pisze:ciekawe czy GW dojdzie kiedyś do jakiejś cenowej granicy przy której zrozumie że wzrost np. kosztu podręcznika oznaczać będzie dla nich mniejszy zysk bo więcej osób będzie drukować albo korzystać z pdfa.
jak chcesz to sobie sciagnij pdfy ale jestem gotow sie zalozyc, ze nawet gdyby mial kosztowac 50 zlotych to i tak bys chetniej sciagnal pdfa niz placil za RB.
wedlug ciebie to pewnie za free powinni rozdawac RB, AB i figsy. ale nawet wtedy tez znalazlby sie ktos kto by marudzil, ze szkoda, ze jeszcze GW kasy nie doklada.
@deather
tak, masz racje, patrze przez pryzmat siebie. gezz...
wiec wiedz, ze jestem studentem i nie mieszkam w rodzinnym miescie. czasmi koniec miesiaca jest naprawde trudny
jak zaczalem bawic sie w wfb to przestalem kupowac fajki.
musze mowic cos wiecej? tak wiec niestety, tym razem nie trafiles.
i nadal twierdze, ze stosunek cena/ilosc nie jest za wysoka.
@wilqu
to w koncu w starterze beda he/skavy? bo ostatnio cos slyszalem plote o tym, ze beda to he/zieloni.
@nindza
tak zapewne cos takiego bedzie. tylko z tego co gdzies tam w plotach sie przewinelo to starter bedzie wydany jakis miesiac czy dwa po wydaniu RB (ale moglo mi sie cos przewidziec )
tak, masz racje, patrze przez pryzmat siebie. gezz...
wiec wiedz, ze jestem studentem i nie mieszkam w rodzinnym miescie. czasmi koniec miesiaca jest naprawde trudny
jak zaczalem bawic sie w wfb to przestalem kupowac fajki.
musze mowic cos wiecej? tak wiec niestety, tym razem nie trafiles.
i nadal twierdze, ze stosunek cena/ilosc nie jest za wysoka.
@wilqu
to w koncu w starterze beda he/skavy? bo ostatnio cos slyszalem plote o tym, ze beda to he/zieloni.
@nindza
tak zapewne cos takiego bedzie. tylko z tego co gdzies tam w plotach sie przewinelo to starter bedzie wydany jakis miesiac czy dwa po wydaniu RB (ale moglo mi sie cos przewidziec )
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
jak dla mnie to ja i tak kupię główny podręcznik duży.
No jakby nie patrzeć to fajnie by byłoMorsereg pisze:typowo polskie pierdzenie. nie zaplace stowki wiecej, nawet mimo tego, ze bedzie 500stron prawdopodobnie kolorowych stron, na dobrym papierze (jak do tej pory nie widzialem jeszcze by GW wydalo cos na beznadziejnym). w tej chwili za RB trzeba zaplacic 160pln a o ile mniej stron jest?White Lion pisze:ciekawe czy GW dojdzie kiedyś do jakiejś cenowej granicy przy której zrozumie że wzrost np. kosztu podręcznika oznaczać będzie dla nich mniejszy zysk bo więcej osób będzie drukować albo korzystać z pdfa.
Respect. Nie napisałbym tego lepiej.Morsereg pisze:typowo polskie pierdzenie. nie zaplace stowki wiecej, nawet mimo tego, ze bedzie 500stron prawdopodobnie kolorowych stron, na dobrym papierze (jak do tej pory nie widzialem jeszcze by GW wydalo cos na beznadziejnym). w tej chwili za RB trzeba zaplacic 160pln a o ile mniej stron jest?White Lion pisze:ciekawe czy GW dojdzie kiedyś do jakiejś cenowej granicy przy której zrozumie że wzrost np. kosztu podręcznika oznaczać będzie dla nich mniejszy zysk bo więcej osób będzie drukować albo korzystać z pdfa.
Ja na przykład uspokoiłem się trochę tym newsem, obawiałem się dużo wyższej ceny.
ja tak samo jak wyżej. Myślałem że w ogóle nie dam radu kupic booka ale 500 stron za 240 zł to tanio całkiem
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.