Abominacja i Furmanka

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Re: Abominacja i Furmanka

Post autor: bigpasiak »

Myth pisze:Dlaczego?
Bo virtaualny pivot jest tylko i wyłącznie dla celów odblokowania sobie jednoski a nie pomocy przy szarży.
Dlatego.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

OK, dzięki za wytłumaczenie, chociaż nie rozumiem sarkazmu skoro po prostu zapytałem...
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Co więcej. Moim zdaniem abominacja po wyjściu z krawędzi może iść jedynie prostopadle do niej. Podobnie zresztą spałn chaosu

:arrow: - krawędź

:twisted: :twisted: :twisted: - abominacja
:twisted: :twisted: :twisted:

:arrow:
:arrow: :twisted: :twisted: :twisted:
:arrow: :twisted: :twisted: :twisted: ======> tylko tak bo pivotując wyłazi za stół

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Gogol pisze:Co więcej. Moim zdaniem abominacja po wyjściu z krawędzi może iść jedynie prostopadle do niej. Podobnie zresztą spałn chaosu
jak wyjdzie to sie nie ruszy.

Na to mieast jesli chodzi ci o nastepna ture to nie masz racji. Wirtualny pivot wtedy przysluguje. Podobnie jak w sytuacjach jak model jest przy domku/obelisku. Nie musi przejsc jego cala dlugosc, zeby zawrocic a moze to zrobic od razu

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Shino mówię jak wyjdzie i się będzie ruszać ....

Uznając nawet, że masz racje wynika z tego, że abomka w kolejnej turze po wyjściu z za mapy może szarżować tylko n wprost a ruch w dowolnym kierunku poza "na wprost"skończyć się szarżą nie może (gdyż musiała by wirtualnie pivotować)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

ECHOOOOOOO !

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

co mam powiedziec? ze wirtualny pivot jest nie tylko przy szarzy? wydaje mi sie, ze tak, masz racje z tym wracaniem ze stolu choc to glupi e jest :>. Nie zmienia to faktu, ze wirtualny pivot nie tylko przyslugje w sytuacji gdy nie ma innego wyjscia

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

No ok niech będzie. Choć moim zdaniem to głupota ... ale co tam :)

ODPOWIEDZ