kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Eh, jednostka wymyślona na potrzeby jednej kampanii i to 6 lat temu.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Infernal Puppet
- Masakrator
To i tak krasnale mają więcej skirmishy niż np. taki chaos .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- gerald_tarrant
- Masakrator
normalnie nie można ich wystawiać, więc dla mnie nie istnieją
chaos ma/miał flayerkiny + ofc zalogi zniszczonych helek
chaos ma/miał flayerkiny + ofc zalogi zniszczonych helek
Powiedzmy, że mam jednostkę 3 Dragon Ogrów z czempionem. W fazie strzelania dostaję kilka ranek i po losowaniu 3 zranienia lądują w szeregowych modelach a 3 w czempionie. Czy powinienem zdawać test paniki?
Mi się wydaje, że nie. Albowiem niby ran było 6 - a więc 50% początkowej wartości ale nie straciłem żadnego modelu.
Mi się wydaje, że nie. Albowiem niby ran było 6 - a więc 50% początkowej wartości ale nie straciłem żadnego modelu.
Panike zdajesz od straconych modeli.
Z tego co napisałeś, wniskuję, że źle losowałeś. Każdy ogr powinien dostać po jednej a resztę (czyli 2) rozlosować. Chyba, że akurat te dwie poszły w czempiona.
Ale ogólnie panikę zdajesz od straconych modeli.
Ale ogólnie panikę zdajesz od straconych modeli.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
6 ran rozlosowywal, powinno raczej byc: kazdy model po 2. W efekcie zwyklak powinien pasc.Andrzej pisze:Z tego co napisałeś, wniskuję, że źle losowałeś. Każdy ogr powinien dostać po jednej a resztę (czyli 2) rozlosować. Chyba, że akurat te dwie poszły w czempiona.
W tym przypadku to jedno i to samo. Lubie sobie z Andrzejem Andrzejem pogadacX.Maciek pisze:rozlosowuje się trafienia a nie rany.
- Koziorożec
- Wałkarz
Czy jeśli marudersi chaosu mają mark khorna, to konie też dostają dodatkowy atak?
i czy mogą robić flee jako reakcję na szarżę?
i czy mogą robić flee jako reakcję na szarżę?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
TakKoziorożec pisze:Czy jeśli marudersi chaosu mają mark khorna, to konie też dostają dodatkowy atak?
NieKoziorożec pisze:czy mogą robić flee jako reakcję na szarżę?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie możesz w tej samej turze wejść i wyjść.lohost pisze:czy oddzial ktory wejdzie do domku, moze go opuscic w tej samej rundzie wychodzac z innej strony? czy maja sie jakos do tego ograniczenia ruchu modeli wzgledem ich wartosci mv? zakladam ze znam odpowiedz ale chce sie upewnic...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.