Warhammerowa koncepcja krasnoluda

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Warhammerowa koncepcja krasnoluda

Post autor: Ritchie »

Kiedyś chciałem zacząć kolekcjonowanie krasnoludów, ale od zamiaru tego odstraszyła mnie "beczkowatość" owych jegomościów. Gdy widzę takiego krasnoluda, myślę sobie - beczka :) Dopiero potem zauważam, że to ma ręce i nogi, a gdy broda jest bujna to i nawet ich nie widać :)

Ciekaw jestem jak się zapatrują na to zawodowi kolekcjonerzy dwarfów. Czy chcielibyście krasnoludów z nogami i rękoma o budowie ciała tych z lotra ?

Imo taka zamiana nadałaby im większej powagi, a wrogowie czuli by większy respekt niż dotychczas :P

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Ja nie widze powodu by zmieniać cokolwiek, a może inne rasy przerobimy na troche bardziej krasnoludzkie? Krasnale ś=są takie jakie są - niskie, grubiutkie i włochate - nie znaczy to że trzeba je upodobnic do niskich ludzi - wyszczuplic, przyciąc brody...

Krasnale są najzawalistrze i po dyskusji, prosze zamknąć temat :twisted:

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nindox Arf »

no właśnie mi te modele krasnoludów strasznie sie podobają, jak zaczynałem grać 3 lata temu, była 6ed. czyli kraśki beczkowate z długimi brodami, te z lotra są dla mnie mało klimatyczne, może dlatego, że są całkiem inne - poprostu nie przypominają mi krasnoludów tylko grubych starców z brodami. Przeciwnik widząc Kraśki po wydaniu nowego booka i tak czuje respekt :wink: widząc 7maszyn zabójczo silnych i wielkich regimentów doborowej piechoty z podwojonym US też bym czuł respekt :D

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

Nie ma nawet opcji zeby zmieniac cokolwiek. Warhammerowe krasnoludy są najzajebistrzą rasą z ogółu świata fantasy a figurki idealnie oddają ich klimacik :D Zaczynalem od rpg i tak zafasynowali mnie brodacze, ze w battlu nie widzialem zadnej innej opcji. LotRowe krasie są takie jakis nie bardzo krasnoludzkie... Takie chyde, mizerne. Szanujacy sie krasnal powinien miec "bębenek" chociazby od ilosci pochłonietego alkoholu... :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Właśnie o to chodzi, że nasze warhammerowe krasnale to takie małe beczułki - 1,5 na 1,5 z brodą. Innej opcji nie widze. Te lortowe są gejowskie. :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Post autor: k.a.r.p »

Dla mnie krasnale z Lorda są co najmniej śmieszne, nie wiem ale w ogóle mi nie podchodzą. Krasnolud ma być barczystym klockiem, czy to umięśnionym, czy grubym, z bujną brodą i im dłuższą tym lepiej :)

Jeżeli chodzi o krasnale grube i baryłkowate to całką ciekawą koncepcje krasnoluda przedstawia firma Scibor's Monstrous:

http://www.sciborminiatures.com/en_,shop.php?group=75

Śmieszny jest krasnal z kurczakiem :) Nawet na allegro widziałem, że są do kupienia :wink:
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ja, jak na razie, zbieram tylko pojedyncze modele slayerów, dlatego ten z głową ogra is a must :twisted: Poza tym cieszę się, że Ścibor ruszył z jakąś szerszą ofertą :) Ktoś się orientuje czy to metal czy żywica?

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Tylko Battlowy Krasnolud To Słuszny Krasnolud [-( . Krasnolud to siła, nieustępliwość, bliski związek z ziemią, stateczność. Sylwetka przysadzista, taka, którą może przesuniesz, ale nie przewrócisz, to jest trafne IMO oddanie charakteru tej rasy.

No jeszcze od biedy ujdą West Windu i Black Tree. Ale te LOTROwe to jakieś groteskowe pokurcze, kojarzą mi się z podrygującymi hobbitami kręconymi w dalekich planach w trylogii PJ. Paskudztwo.

A Hen Slayer Ścibora jest super!
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, o 09:54 przez Tiger Brown, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Full metal ;)
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ziooiz
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ziooiz »

Dla mnie najleprze są metalowe figsy GW innych firm krasie są brzydkie :)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Nie chodziło mi konkretnie o figury lotrowskie bo one faktycznie nadzwyczaj udane nie są :P Raczej o posture i budowę ciała.

np. bardzo podoba mi się ten krasnolud

http://www.sciborminiatures.com/i/kwadr ... cken03.jpg

Ma nogi, beczkę w brzuchu, brodę i kurczaka w dłoni :P

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Mnie się niepodoba, taki jakiś śmieszny, jak te 5 ed. krasnale.
Obrazek

Awatar użytkownika
ziooiz
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ziooiz »

np. bardzo podoba mi się ten krasnolud

http://www.sciborminiatures.com/i/kwadr ... cken03.jpg

Ma nogi, beczkę w brzuchu, brodę i kurczaka w dłoni Razz
opisze jednym słowem BLEEEEEEEEEE :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

nie, nie, NIE [-( Wogóle mi sie figurki tej firmy nie podobaja. tem slayer z głową ogra tez jakis taki nijaki.

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

Jakieś te Ściborowe krasnoludy nazbyt wymuskane, a ten z kurczakiem ohydny :(

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

popieram, reszta nie krasnoludzka

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

macie racje. Figurka z kurczakiem jest obrzydliwa
Przed chwilą pisałeś, że ci się bardzo podoba :roll: .
Obrazek

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

ziooiz pisze:Dla mnie najleprze są metalowe figsy GW innych firm krasie są brzydkie :)
Nie zgodzę się, że innych firm są brzydkie, jest w sumie kilka firm, które jeżeli nie całe regimenty to chociaż mają pojedyncze jednostki godne polecenia. No i oczywiście są jeszcze krasnale z gamezone miniatures są świetne - głównie chodzi mi o hammererów
Obrazek
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ