8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
No proszę, faktycznie sporo przedmiotów 

taa, ten dywan jest popierdzielony, ale nie zapominajmy, że teraz już nie latają 20 cali, ale 10 i 3x d6 z czego biorą 2wie najwyższe. a 50 punktów to sporo 
@ Nitrox
prawdopodobnie chodzi o terror. tak jak:
Trank der Tollkühnheit () 5 pts
Only one use, immunity against psychology and „vernichtender Angriff“ (killing attack?)
to prawdopodobnie również obrona na Kbka.
Dämmerstein () 25 pts
Bearer re-rolls missed armour saves to jest ciekawe, grail sheild z wardem na 4+ i przerzutem?? ciekawe ciekawe ^^

@ Nitrox
prawdopodobnie chodzi o terror. tak jak:
Trank der Tollkühnheit () 5 pts
Only one use, immunity against psychology and „vernichtender Angriff“ (killing attack?)
to prawdopodobnie również obrona na Kbka.
Dämmerstein () 25 pts
Bearer re-rolls missed armour saves to jest ciekawe, grail sheild z wardem na 4+ i przerzutem?? ciekawe ciekawe ^^
Największa maruda na Border Princes 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
A sporo z nich pod względem kosztu punktowego i działania to identyczna kalka armybookowych przedmiotów.
Nastała więc era "free-for-all".
"Kto chce High Elficki Blade of Leaping Gold? Mamy takich na pęczki! Wyprzedaż! Teraz każdy z was może mieć najlepszą broń jaką stworzyły Elfy Wysokiego Rodu! Jedynie 60 punktów od sztuki!"
Nastała więc era "free-for-all".
"Kto chce High Elficki Blade of Leaping Gold? Mamy takich na pęczki! Wyprzedaż! Teraz każdy z was może mieć najlepszą broń jaką stworzyły Elfy Wysokiego Rodu! Jedynie 60 punktów od sztuki!"
Tyrant na dywaniku to akurat klimat pełną gębą 

Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Sporo śmiecia
Za to szwabskie nazwy zajebiste, 100x wiecej mocy
Aż mi się przypomniało http://www.youtube.com/watch?v=zPDahFDc ... xt_from=ML
Riesenklinge...
Schwert des Haders ...
Kriegerfluch...
Dämmerstein...

Za to szwabskie nazwy zajebiste, 100x wiecej mocy

Aż mi się przypomniało http://www.youtube.com/watch?v=zPDahFDc ... xt_from=ML

Riesenklinge...
Schwert des Haders ...
Kriegerfluch...
Dämmerstein...

Herohammer 
Jak zaczalem myslec co mozna zlozyc z saursowy herosow to masakra wychodzi.

Jak zaczalem myslec co mozna zlozyc z saursowy herosow to masakra wychodzi.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Ale czemu? Moim zdaniem bardzo dobrze, że poszerzyli commony. Armie, które mają wygięte itemy i tak nie będą ich brac, za to armie które mają słabiutkie itemy wreszcie będą mogły wziąc cos ciekawego. Szkoda tylko, że mój ukochany Warbanner zdrożał 
Edit Fisch: Niestety narazie Ancient Treeman, może z magic itemów brac tylko Spite'y. Szkoda- brokuł latający na dywanie to by było cos

Edit Fisch: Niestety narazie Ancient Treeman, może z magic itemów brac tylko Spite'y. Szkoda- brokuł latający na dywanie to by było cos

Lord na jedna ture z 8 atakami s8 to jedna takich na szybko opcji 

może ktoś wie jaki jest limit wystawiania postaci- sloty?
Bo mam pomysł na goblińskich herosów z S7 lub 8 atakami albo innymi podłymi rzeczami.
Bo mam pomysł na goblińskich herosów z S7 lub 8 atakami albo innymi podłymi rzeczami.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Ja tam żadnych przegięć na razie nie widzę. Parę obowiązkowych przedmiotów podrożało (Warbanner za 35 pkt), reszta jest wyceniona standardowo. Tak jak już ktoś zauważył, zyskują armie, które były robione przez własną dziadowską listę przedmiotów. Np. Ogry. A Tyran na dywanie i tak nie skoczy smokowi
.
Maciek

Maciek
- SaperHeart
- Piłkarz
Jeżeli takie przedmioty będą to uważam, że jest to pomysł z dupy ;/
Po:
1. wiekszość przedmiotów pokrywa się cenowo i jakościowo z przedmiotami z AB
2. herohammer ;/ bohater wciągający tuziny naszych figurek za sprawą przedmitów które dają mu staty na 10...
Takie przemioty powinny być dosyć uniwersalne, a nie sprawiać, że hero będzie nie do jebnięcia...Podobał mi się pomysł jaki był na początku, z dosyć średnim herosem który jest wsparciem dla armii. Znowu będzie tak, że to heros wpada samotnie w walkę i sam zabija triliony...widzę, że jak zrobili masówkę w odziałach to i musieli dać masówkę w herosach ;d. Jestem tylko ciekaw na ile zmodyfikują przedmioty w każdej armii...czy je dopakują tak, że samo położenie figurki na stół będzie niszczyło pół armii przeciwnika, czy raczej usuną te podobne...
p.s. ciekawa perspektywa dla Wampirów...red fury i 10 ataków
lub goblin z siłą 8 lub WS 10 xD troszkę to psuje klimat tej gry...
Po:
1. wiekszość przedmiotów pokrywa się cenowo i jakościowo z przedmiotami z AB
2. herohammer ;/ bohater wciągający tuziny naszych figurek za sprawą przedmitów które dają mu staty na 10...
Takie przemioty powinny być dosyć uniwersalne, a nie sprawiać, że hero będzie nie do jebnięcia...Podobał mi się pomysł jaki był na początku, z dosyć średnim herosem który jest wsparciem dla armii. Znowu będzie tak, że to heros wpada samotnie w walkę i sam zabija triliony...widzę, że jak zrobili masówkę w odziałach to i musieli dać masówkę w herosach ;d. Jestem tylko ciekaw na ile zmodyfikują przedmioty w każdej armii...czy je dopakują tak, że samo położenie figurki na stół będzie niszczyło pół armii przeciwnika, czy raczej usuną te podobne...
p.s. ciekawa perspektywa dla Wampirów...red fury i 10 ataków