Wybory prezydenckie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory prezydenckie
Zaraz debata - ciekawe, kto się najbardziej ośmieszy ^^
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Ośmieszają to się na onecie ci co komentują.
Debata jak debata, mnie się podobało że Komorowski przyszedł jednak, choć nie ukrywam spodziewałem się tego. No i zaatakował co też jest ważne, może jednak odskoczy trochę kaczorkowi. Mnie tam tylko brakowała JKM, ale 3 "misiów" stwierdziło ,że oleją resztę i w swoim gronie się zabawią. To jest zagranie tak by odskoczyć od tych co ich nie będzie, tchórzostwo i tyle. Zwłaszcza iż JKM w wyprzedza Napieralskiego a Pawlaka Niezmienną Twarz zjada na śniadanie. Ale taka jest sprawiedliwość. Wybory prezydencki=parlamentarne.
Debata jak debata, mnie się podobało że Komorowski przyszedł jednak, choć nie ukrywam spodziewałem się tego. No i zaatakował co też jest ważne, może jednak odskoczy trochę kaczorkowi. Mnie tam tylko brakowała JKM, ale 3 "misiów" stwierdziło ,że oleją resztę i w swoim gronie się zabawią. To jest zagranie tak by odskoczyć od tych co ich nie będzie, tchórzostwo i tyle. Zwłaszcza iż JKM w wyprzedza Napieralskiego a Pawlaka Niezmienną Twarz zjada na śniadanie. Ale taka jest sprawiedliwość. Wybory prezydencki=parlamentarne.
Jak by był JKM to pojechał by tam wszystkim socjalistom. Ma być chyba w ostatniej debacie razem z Jurkiem i Morawieckim. Szkoda, że nie będzie tam z jakimś gościem z lewicy (Zientek ma być chyba z Lepperem i Olechowskim).
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Yyy
, no ok, ale dlaczego w TVP info? a nie chociażby dziś w jedynce? Jedynka to kanał najbardziej dostępny w kraju, jeśli nie ma w nim pozostałych debat to jest to ignorowanie kandydatów.
Edit:
Wczytałem się w terminy tych debat, Korwin miał być 10 z Olechowskim i Jurkiem, ale nic nie mogę znaleźć na jej temat oprócz tego, że Olechowski się wycofał, wnioskuje zatem, że debaty nie było.

Edit:
Wczytałem się w terminy tych debat, Korwin miał być 10 z Olechowskim i Jurkiem, ale nic nie mogę znaleźć na jej temat oprócz tego, że Olechowski się wycofał, wnioskuje zatem, że debaty nie było.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Takie moje luźne spostrzeżenie, po przeglądanie facebooka i różnych forów. Radykalni prawicowcy w większości popierają Jarka, a nie kandydatów bliższych ich poglądom (np. JKM). Zastanawiam się czemu. Przecież jest on gospodarczo socjalistą, światopoglądowo centrystą, zagranicznie narodowcem, a prywatnie - gejem
.

-
- Powergamer Rozpiskowy
Dziesiątego nie było tej debaty. Zamiast niej JKM pojawił się w TVP Info i w TVP 2 (za każdym razem na jakieś 15 minut).
Bo radykalni "prawicowcy" mają w dużej część zatrute głowy korporacjonizmem przedwojennego ORN i wzdychają do solidarnego (czytaj socjalistycznego) programu gospodarczego Jarka, bojąc się jednocześnie liberałów (a naprawdę pseudoliberałów) z PO, więc działa na nich mechanizm jak nie PO to PiS a w konsekwencji Jarek.Matis99 pisze:Takie moje luźne spostrzeżenie, po przeglądanie facebooka i różnych forów. Radykalni prawicowcy w większości popierają Jarka, a nie kandydatów bliższych ich poglądom (np. JKM). Zastanawiam się czemu. Przecież jest on gospodarczo socjalistą, światopoglądowo centrystą, zagranicznie narodowcem, a prywatnie - gejem.
A może, jak już będą nowe zasady? Na VI ed. jeszcze bym zagrał bo sporo pamiętam ale na VII to w ogóle nie chciało mi się uczyć nawet tych zasad jeżeli od pół roku powróciłem do zbierania ludkówTullaris pisze:TakDaw pisze: Duże piwo dla Ciebie!!!to trzeba się kiedyś ustawić + może mała partyjka w Battla

Kolejne wtopy polityków na choryzoncie...
Komora to po prostu niespójny obraz człowieka. Kiedy słyszę jego jakiekolwiek przemówienie (ostatnie wczoraj) to mam wrażenie jakby się oderwał niedawno od baru, wódki i ogórków jako zakąskę. Mam wrażenie, że tylko na gospodarce zna się od strony akcyzy na wyroby alkoholowe, a resztę Donald załatwi. Niestety chyba jest w błędzie co widać mocno po sondażach.
Pozostało 7 dni do rostrzygnięcia wyborów ew. pierwszej tury także zobaczymy.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Mnie ciekawi jak dziś wypadną dziś u Lisa, Lis potrafi czasem nieźle "przywalić". Nie będzie to żałosna debata jak to miało miejsce, gdzie mamy naliczanie sekundowe i "eeee, panie prezesie jest pan 5 sekund po czasie". TVP zawsze było badziewne.
A że nie ma na kogo głosować też prawda, ale prawda jest również taka że media nie pozwolą na kogoś takiego. Ktoś kto jest niezależny, kończy tak jak Olechowski (chociaż on sam jest sobie winien, od początku mało robił). Media usuwają takich w cień, o 3 najsłabszych kandydatach bardzo mało wiem bo media mają swój zas... punkt zainteresowania.
Niemniej w pierwszej turze zagłosuję na JKM bo jest szczery, Komorowski był szczery ale rok temu, teraz jest bezjajowy i nieszczery. W drugiej turze oddam głos na mniejsze zło.
A że nie ma na kogo głosować też prawda, ale prawda jest również taka że media nie pozwolą na kogoś takiego. Ktoś kto jest niezależny, kończy tak jak Olechowski (chociaż on sam jest sobie winien, od początku mało robił). Media usuwają takich w cień, o 3 najsłabszych kandydatach bardzo mało wiem bo media mają swój zas... punkt zainteresowania.
Niemniej w pierwszej turze zagłosuję na JKM bo jest szczery, Komorowski był szczery ale rok temu, teraz jest bezjajowy i nieszczery. W drugiej turze oddam głos na mniejsze zło.
Zaproszeni byli Jarek i Bronisław, ale w sumie nie wiadomo czy będą. Lis był blokowany przez TVP i miało debaty nie być ale ostatecznie odpuścili. Miała być debata w jakimś teatrze , gdzie na neutralny grunt zapraszał Komorowski Kaczkę ale Jarek stchórzył, bo to już nie TVP. Więc nie wiem jak to będzie, może z tym teatrem Bronek odpuści i zjawi się u Lisa, a Jarka bym się nie spodziewał raczej.
Ja tylko żałuję że w momencie tragedii smoleńskiej marszałkiem nie był Marek Jurek, na bank wprowadziłby teraz stan klęski żywiołowej nie tak jak Komor który tego zrobić nie chciał żeby poparcie mu nie spadło! Paranoja! Dla mnie pierwszym "normalnym" kandydatem od 90 roku jest właśnie Marek Jurek. Ani Komor ani Kaczka na prezydenta się nie nadają, takie jest moje zdanie.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Nie tylko Twoje...proboszcza z Nałkowskich też 

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
yeah, rozmawiajmy merytorycznieKarczmarz pisze:Koniec świata. Nawet mohery już grają w wfb

pare stron wczesniej byla dyskusja o JKMie i musze powiedziec, ze o ile w pelni sie zgadzam co do tego, ze ma fajny program gospodarczy, mowienie o tzw. "wizerunku" to sciema i czesto leczenie kompleksow, to jednak ciezko mi na niego zaglosowac... mianowicie dlatego, ze gada fajnie, ale nie jak polityk, tylko bardziej jak kabareciarz. nie sprawia wrazenie osoby dzialajacej serio. i mowie to jako stary konserwatywny liberal