Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Klafuti »

Ingen175 pisze:Zaproszeni byli Jarek i Bronisław, ale w sumie nie wiadomo czy będą. Lis był blokowany przez TVP i miało debaty nie być ale ostatecznie odpuścili. Miała być debata w jakimś teatrze , gdzie na neutralny grunt zapraszał Komorowski Kaczkę ale Jarek stchórzył, bo to już nie TVP. Więc nie wiem jak to będzie, może z tym teatrem Bronek odpuści i zjawi się u Lisa, a Jarka bym się nie spodziewał raczej.
to dla tego, że TVP to są pachołki PiS-u. Z resztą jaruś najprawdopodobniej zostałby zniszczony.

Robson pisze:dlatego jest tylko 1 sluszna opcja...
i jest nią Korwin. ale on nie ma szans, bo ludzie się wstydzą na niego głosować mimo że i tak jest chyba na 4 miejscu. Przyznajcie, że to najbarwniejsza postać ze wszystkich.

Poza tym istnieje szansa, że wybory skończą się w pierwszej turze.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Daw pisze:A może, jak już będą nowe zasady? Na VI ed. jeszcze bym zagrał bo sporo pamiętam ale na VII to w ogóle nie chciało mi się uczyć nawet tych zasad jeżeli od pół roku powróciłem do zbierania ludków ;)
Spoko jak też ostatnio nie gram, bo siedze w domu na wsi, albo jeżdże po Polsce. Jak za rok powróce do Warszawy to znów zabiore się za granie :D .

Wracając do debaty, to Kaczyński ma u mnie jednego plusa, za chęć przeprowadzenia ustawy wzorowanej na pamiętnej ustawie Wilczka, a Napirealski gadał na ten sam temat ściemniając coś o prostowaniu przepisów, równie dobrze może prostwać banany. Niestety Jarek ma też minusa, za wypowiedź o konieczności utrzymywania własności państwowej w energetyce i przemyśle zbrojeniowy.

Czarn Y pisze:pare stron wczesniej byla dyskusja o JKMie i musze powiedziec, ze o ile w pelni sie zgadzam co do tego, ze ma fajny program gospodarczy, mowienie o tzw. "wizerunku" to sciema i czesto leczenie kompleksow, to jednak ciezko mi na niego zaglosowac... mianowicie dlatego, ze gada fajnie, ale nie jak polityk, tylko bardziej jak kabareciarz. nie sprawia wrazenie osoby dzialajacej serio. i mowie to jako stary konserwatywny liberal :P
Korwin jest jaki jest ale innego Ko-Libra nie znajdziesz, bo reszta mniej to lub bardziej socjaliści, więc chyba większego wyboru nie ma :roll:. Trzeba iść po jak najlepszy wynik dla JKM, który można by przekuć za półtora roku w na sukces w wyborach parlamentarnych :P .
Karczmarz pisze:Koniec świata. Nawet mohery już grają w wfb :lol2:
A dlaczego miały by nie grać :?: :roll: , sekta niech się rozwija i przyjmuje nowych członków :twisted: :twisted: :twisted:
Klafuti pisze:i jest nią Korwin. ale on nie ma szans, bo ludzie się wstydzą na niego głosować mimo że i tak jest chyba na 4 miejscu. Przyznajcie, że to najbarwniejsza postać ze wszystkich.
Trzeba przekonywać i jeszcze raz przekonywać. Wyborcom PO tłumaczyć, że partia na którą głosują nie daje wolnego rynku, co najwyżej jego namiastkę. Wyborcom PiS należy tłumaczyć, że bez silnej gospodarki nie będzie silnego państwa, a silną gospodarkę może dać tylko kapitalizm i brak wtrącania się tego państwa w tą właśnie gospodarkę.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Tak, tak. JKM na pewno zostanie kiedyś prezydentem. Ale chyba w domu bez klamek.
Prosze Was. Ten człowiek to zwykły wieśniak, któremu w głowie się po przestawiało.
Nie myślałem, że w ogóle bierze go ktoś na serio. Z drugiej strony, z Polski i tak się śmieją, to można utrzymać tą tradycję i wybrać JKM. Tylko kto to zrobi? No chyba nikt ze zdrowym rozsąkiem.
Już widze, jak JKM bije Obame kijem :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

To że Ci się JKM nie podoba nie znaczy że musisz go prostacko obrażać. Ja też nie jestem do niego przekonany ale trochę kultury człowieku. Masz te swoje 16-17 lat więc staraj się wyrażać jak (prawie) dorosły, a nie jak niewyżyte dziecko.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

kotson pisze:To że Ci się JKM nie podoba nie znaczy że musisz go prostacko obrażać. Ja też nie jestem do niego przekonany ale trochę kultury człowieku. Masz te swoje 16-17 lat więc staraj się wyrażać jak (prawie) dorosły, a nie jak niewyżyte dziecko.
+1
@Karczmarz - jeśli obrażasz kandydata, to obrażasz też jego wyborców. Jeśli chcesz się wdać w polemikę, to używaj argumentów, a nie obelg.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

bem pisze:Jeśli chcesz się wdać w polemikę, to używaj argumentów, a nie obelg.
Powinno to obowiązywać wszystkich a nie tylko przeciwników JKM.
I u Lisa Kaczyński się nie pojawił :cry: .Mogło być ciekawie.
Edit:literówka.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, o 21:44 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Karczmarz pisze:Tak, tak. JKM na pewno zostanie kiedyś prezydentem. Ale chyba w domu bez klamek.
Prosze Was. Ten człowiek to zwykły wieśniak, któremu w głowie się po przestawiało.
Nie, nie wieśniak. Chociaż też go nie widzę jako prezydenta.

Ja nie zamierzam głosować na JKM mimo że poglądami jest mi dość bliski (nie wszystkimi oczywiście). Uważam, że jest zbyt niezrównoważony na prezydenta. Ma niewyparzony język i to chyba problem największy. Bo generalnie ludzie, którzy mówią zanim pomyślą o konsekwencjach, są dość szczerzy - nie mają czasu na wymyślanie kłamstw :P I nie dziwię się wcale, że wyborcom się to podoba. Widać naród jest zmęczony zakłamaniem polityków. Nad tym trzeba się zastanowić, każdy z rywali JKM powinien wyciągnąć wniosek na przyszłość.

Ale wieśniakiem to można Leppera nazywać, nie JKMa.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

kotson pisze:To że Ci się JKM nie podoba nie znaczy że musisz go prostacko obrażać. Ja też nie jestem do niego przekonany ale trochę kultury człowieku. Masz te swoje 16-17 lat więc staraj się wyrażać jak (prawie) dorosły, a nie jak niewyżyte dziecko.
=D>

...może w tym dziale pojawi się trochę kultury i szacunku dla drugiego człowieka jego poglądów i religii.
Z Polski się śmieją? może są tacy co się śmieją ja znam takich którzy uważają inaczej i chwalą Polskę za wiele rzeczy.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

bem pisze:
kotson pisze: @Karczmarz - jeśli obrażasz kandydata, to obrażasz też jego wyborców.
To tak nie działa.

[Pierwszy raz napisałem jednozdaniowca:)]

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Karczmarz pisze:(...)Z drugiej strony, z Polski i tak się śmieją(...)
Kolejny uzależniony od miłych słówek zza granicy? Nie potrafię zrozumieć profilu psychologicznego ludzi, którzy powtarzają jak mantrę słowa, że się z nas śmieją za granicą. Powiedz mi jeden z drugim - no i co z tego? Zamiast skupić się i pomyśleć, jak tu w kraju podziałać żeby było lepiej, to siedzicie i nasłuchujecie, co też marne dziennikarzyny napiszą znów o Polsce.

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Mnie najbardziej rozbawił Kaczyński stwierdzeniem, że zdrowie ludzkie nie może być towarem podlegającym prawom handlu (cytat z pamięci). To tak jakby teraz lekarze działali charytatywnie (ewentualnie za miskę ryżu i za to, że im w przychodni nie pada na głowę). Fantasta z niego pierwsza klasa.
Który punkt jego programu o tym świadczy?

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Panowie i Panie- z głupkami się mnie gada, z głupkami się nie dyskutuje jak to powiedział Wojciech Cejrowski u Pospieszalskiego. Zostawmy już ten wątek
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

OT
kotson pisze:Panowie i Panie- z głupkami się mnie gada, z głupkami się nie dyskutuje jak to powiedział Wojciech Cejrowski u Pospieszalskiego
Kto jak kto, ale akurat Cejrowski nie powinien tego mowic ;)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Arqueek pisze:Kto jak kto, ale akurat Cejrowski nie powinien tego mowic ;)
bo? 8)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Cejrowskiemu można zarzucić to samo co JKM - oryginalność :mrgreen: A tak na serio to obydwaj są bardzo szczerzy i stanowczy w wyrażaniu własnych opinii, co zniechęca do nich ludzi.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Kefas pisze:
Arqueek pisze:Kto jak kto, ale akurat Cejrowski nie powinien tego mowic ;)
bo? 8)
bo jak każdy katol lał swoją pierwszą żonę, tę z którą się rozwiódł, o przepraszam - KK unieważnił mu sakrament ślubu #-o (tak się składa że ktoś z moich bliskich znajomych przeprowadzał z nią wywiad - 997 to mało, wyglądała jakby Tir po niej przejechał... :?

inna sprawa że z jego poglądami na temat ras niższych :mrgreen: w pełni się zgadzam :wink:

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Żaba pisze: bo jak każdy katol lał swoją pierwszą żonę.
Tiaaaa... pewnie, że każdy. Przecież katolicy mają to we krwi!
To idę podmalować siniaki ;)

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Z błędem :/
Żaba pisze:bo jak każdy katol lał swoją pierwszą żonę
Nie ośmieszaj się, synkciu.

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

a co się robi z drugą żoną? :mrgreen:
Obrazek

ODPOWIEDZ