No no ciekawe ciekawe, paręnaście postów wcześniej właśnie cuś takiego wspominałem że to są moje pobożne życzenia, jeśli ta ingerencja będzie prawdą, może się okazać, że rozgrywki ulegną diametralnej zmianie. Z tego co powiedziałeś może się nawet okazać, że moja kawaleria nie będzie aż tak zła, liczę, że booki wywrócą do góry nogami i że nie będziemy musieli się martwić zbytnią ingerencją w Army booki przez społeczność graczy.Andrzej pisze: (napisalem troche niejasno, wiec dodam, ze chodzi o to, ze nie maja ASL, ale wciaz maja +2 do sily, jak SM w 6ed)
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
Największa maruda na Border Princes
Delight pisze:http://www.youtube.com/watch?v=WQ_x-EGCXdk
swietny filmik!! fajnie ze znalazles takie cudo udowadnia to ze wkrotce kazda zasada bedzie potwierdzona - ten volley to jest cudo dla moich WE
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
Niestety, to bylo podczas wycieczki do innego miasta. Chcialem zroic pare zdjec, ale sprzedawca nie pozwolil Ale ogolnie, to najwazniejsze rzeczy sa tutajKorhil pisze:Andrzej! jak masz taką okazję to bierz aparat i rób fotki i wrzucaj! wszyscy będę coś wiedzieli
Naviedzony pisze:http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=253845
Z tym faq-iem to wiecie, to tylko slowa pracownika GW, ale byl bardzo pewny swego, kiedy to mowil. Ponoc dostal jakies oficjalne info od GW.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
i jeszcze ustawic ich w zasadzie hordy zeby jak co zadawali dosc duza ilosc atakow
mam nadzieje ze do we dodadza jakis antybanner na sztormowke bo inaczej nie widze wygranej na ta armie w tej edycji
mam nadzieje ze do we dodadza jakis antybanner na sztormowke bo inaczej nie widze wygranej na ta armie w tej edycji
zielonatrawa pisze:to jest potwierdzone?Fire in 2 ranks.
* All missile weapons fire in 2 ranks as standard
* Missile units will not gain a rank when shooting from hills.
a i te losowani jaki las gdy się do niego wchodzi?
potwierdzone plus dodatkowa zasada pozwalajaca strzelac z wszystkich rankow
jezeli chodzi o lasy trzeba poki co czekac na potwiwerdzniee choc mysle ze to kwestia czasu
No ktoś mówił ze widział w RB tą tabelkę lasków . A ze strzelaniam to podobno będzie tak że strzela 2,5 szeregów
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ze strzelaniem to jest tak, że strzelają dwa pełne szeregi i pół każdego następnego.
Pewnie sie pomylil.amadeus pisze:to ja cos zle patrzylem chyba bo ten koles jak uzyl zasady volley to strzelil takze za caly 3 szereg
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
moglem ja tez zle policzyc figurki bo tam mieli zdeczka nasrane na tym stole i w sumie nie wiem czy to byly 1 2 czy 3 oddzialy
czas przejrzec filmik jeszcze raz bo to chyba najlepsza zasada dla mojej armii bedzie
a tak nawiasem to nazwa wzieta ze zdolnosci huntera z wowa gdzie tam takze mniej wiecej chodzilo o hordy strzal we wroga
czas przejrzec filmik jeszcze raz bo to chyba najlepsza zasada dla mojej armii bedzie
a tak nawiasem to nazwa wzieta ze zdolnosci huntera z wowa gdzie tam takze mniej wiecej chodzilo o hordy strzal we wroga
no to chyba pierwszy błąd w nowym rulebooku...
opis zerowego czaru z lore of metal:
opis zerowego czaru z lore of metal:
albo zapomnieli wydrukować siłę czaru albo czary typu magic missiles mają teraz jakąś ustaloną siłę..."Searing doom is a magic missile with a range of 24" and causes D6 hits. The wizard can choose to have the spell inflict 2D6 hits. If does so, the casting value is increased to 20+ "
Lore of Metal - The Wind of Chamon
Special Bonus: Direct damage spells from the lore of metal have no strength value. Instead the unmodified armour save of the target is the required roll to wound.