8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)

Post autor: theudulf »

Kopyt pisze:No mi tez się właśnie tak wydaje ale nie zdziwię się jak to będą Hw z ASL :P
Daj ktoś znać jak będzie wiedział jak to z tymi Halabardami
I co z tego, że walniesz 6tką wounda jak... bedzie armor save, bo to nie zmienia się w killing blowa nie?
Elt pisze:byłem dziś w sklepie Bard i sprzedawca poinformował mnie że będzie starter Wood Elf i Imperium a nie High elf & Scaveni
Hmm, ciekaw ciekawe, ale znowu imperium?:P
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Hahaha było by super jakby był starter WE:)Może to ktoś potwierdzić?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jab pisze:A co powiecie na zalew DE assasynów, którzy liczą się do puli core unitu? xD
Teraz będą słabsi - jeśli nie wytłuką przeciwnika do nogi, to będzie im można oddać. 2W T3 to papier.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Nie wydaje sie wam że WE i Imp to byłoby troszke bezsensu? Moim zdaniem jak WE to z bestiami w pierwszej kolejności?

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Czemu bez sensu w lasach we drzewa mutują w wielaśne grzyby itd to we chcą do miast a ze imperium nie chce facetów w rajtkach to hajda z nimi ;P a co do tych % to jak to jest 50% na Hero&lord 25% Cory i tylko 25% na seciale i rary ?
Obrazek

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

Powtórzę pytanie bo jak rozgorzała dyskusja ze mnie ominęliście :P więc jak w końcu jest z armor savem przy strzale z katapy jest czy go nie ma ( bo słysze zawsze 2 rożne wersje)? Jeśli normalna siła katapy 3 to under hole będzie s6 tak czy coś wiecej?

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

papa-smerf pisze:Powtórzę pytanie bo jak rozgorzała dyskusja ze mnie ominęliście :P więc jak w końcu jest z armor savem przy strzale z katapy jest czy go nie ma ( bo słysze zawsze 2 rożne wersje)? Jeśli normalna siła katapy 3 to under hole będzie s6 tak czy coś wiecej?
Reduced to S3(9), armour saves are allowed.
co jest w tym niezrozumialego?

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Kopyt pisze:a co do tych % to jak to jest 50% na Hero&lord 25% Cory i tylko 25% na seciale i rary ?
Lords - max 25%
Heroes - max 25%
Core Units - min 25%
Special Units - max 50%
Rare Units - max 25%

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Elt pisze:a czy wiadomo coś o impaktach od chariotu ,? albo kiedy są rozpatrywane ? , jak wyglada kolejnośc starcia przy piechocie z asf <bronica>i atakujacy chariot gobliński ?
Pewnie standardowo. Najpierw impakty, a potem walka wg. inicjatywy.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Teraz rydwany będą dość szybko schodzić, bo skoro oddają zawsze wszyscy co mogą z dwóch lub więcej szeregów, to oni będą służyć tylko do osłabienia jednostek/support, bo sami niewiele zrobią ;) mam na myśli oczywiście jednostki z siłą 4+, te z siłą 3 mogą ich nie załatwić ;)
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

No właśnie... Skoro oddają zawsze dwa pierwsze szeregi, to jakie to znaczenie w przypadku dużych klocków kto bije pierwszy? IMO, żadne... Akurat ta zasada jest z dupy...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Inicjatywa ma znaczenie tylko przy starciach małych (albo naprawdę morderczych) oddziałów. Poza tym istotnie, w walce dwóch hord po 50 slave'ów nie ma żadnego znaczenia, kto walnie pierwszy. Może to dziwne, ale moim zdaniem nawet w miarę realistyczne - w starciu 5 na 5 szybkość istotnie ma znaczenie, w starciu 500 na 500 ludzi to już jest wzajemne młócenie się.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

A ja wam tylko powiem , iż w ostanie 20 h natworzyliście 10 stron spamu ... bravo =D>
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Grunaldi pisze:A ja wam tylko powiem , iż w ostanie 20 h natworzyliście 10 stron spamu ... bravo =D>
Wypraszam sobie, to nie spam, to dyskusja dorosłych ludzi o zasadach panujących w świecie figurek. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Elt pisze:byłem dziś w sklepie Bard i sprzedawca poinformował mnie że będzie starter Wood Elf i Imperium a nie High elf & Scaveni
Sprzedawcy również ci z oficjalnych sklepów GW zazwyczaj g...o wiedzą. Myślę, że jeśli takie osoby jak Avian czy Harry z Warseera, którzy zazwyczaj wiedzą o czym mówią, twierdzą że w starterze będą High Elfy i Skaveny to raczej jest to prawda.

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Może to nieco nie stosowne i zbyt wczesne pytanie ale..... czy ma ktoś już może dostęp do zdjęć lub PDF-a rulebook-a?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Sebollus pisze:Może to nieco nie stosowne i zbyt wczesne pytanie ale..... czy ma ktoś już może dostęp do zdjęć lub PDF-a rulebook-a?

To nie do końca PDF, ale myślę, że się nie obrazicie, jak Wam to wrzucę.

http://www.youtube.com/watch?v=kL9MGlQW ... re=related

Interesuje mnie przedsprzedaż na gnomie, jednak wolałbym PL wersję, ze względu na wygodę czytania fluffa.
Wiadomo coś?

Awatar użytkownika
eyrmin
Pseudoklimaciarz

Post autor: eyrmin »

Wlasnie wrocilem ze sklepu GW i przegladnalem z grubsza podrecznik 2 razy (oczywiscie napewno nie zapamietalem wszystkiego), wiec jesli macie jakies pytania lub niejasnosci jeszcze to pytajcie, to postaram sie odpowiedziec.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

zasady lasów?

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

http://replikator.pl/Produkty-szukaj.ht ... zeda%C5%BC

Nie zamierzam kupować superhipermiarkiGW za 79,90, ale muszę przyznać: te rzeczy wyglądają AWESOME.
Queek.

Zablokowany