Nippon reloaded

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Nippon reloaded

Post autor: Ice-T »

http://battlereporter.freeforums.org/ni ... t2526.html

polecam moze nie wszyscy widzieli. Ja mam zamiar się rozkoszować nim teraz i pewnie podzielę się wrażeniami dopiero jutro.
Swoją drogą gdybym miał teraz figurki braci Perry mógłbym na czymś bazować moją armię. (może na jakimś openie by dopuszczono podręcznik, wkońcu tych samych twórców co Chadecja i Arabia)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Oprawa 8/10
arty przepiękne ale brakuje mi pokazanej ładnej armi (Bracia Perry przecież mają piękne modele)
Fluff ...
nie oceniłem bo nie przeczytałem ale jest go naprawdę 70%ksiażki

Armia
Jednostki wszystkie są używalne świetnie przemyślane i przydatne (zależy co preferujemy), ale bez przegięcia pały
Przedmioty magiczne... tu się zdziwiłem ponieważ każdy przedmiot jest bardzo dobry a zarazem dobrze wypunktowany, aczkolwiek naprawdę każdy przedmiot jest przydatny nie ma takiego który łatwo można stwierdzić ze jest useless i generalnie nigdy go nie zobaczymy w rozpisce. Widać że magiczne przedmioty są mieszanką różnych przedmiotów magicznych innych armii.
Zaskakujące są poisony dla ninja niezwykle silne, gdyż są naprawdę użyteczne i uniwersalne.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

No chłopaki się wyrabiają coraz lepiej (book jest lepszy od tego do Arabii).

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

Na pierwszy rzut oka fluff bazuje na L5K. Wiecie może jakie firmy mają pasujące skalą do WFB figurki samurajów itp?

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Ciekawe jednostki i dużo piechoty różnorodnej ogólnie jest ładnie wydany, szkoda że nie ma przykładowych modeli jak w ChD ale i tak super,

Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Morghur »

Bardzo fajny book, widać że przemyślany. Następna w kolejce jest Estalia, może być ciekawie.

BTW-wie ktoś, czym otworzyć ten pseudo pdf Albionu? Plik ma rozszerzenie odt. i za cholerę nie wiem czym to otworzyć.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Morghur pisze:BTW-wie ktoś, czym otworzyć ten pseudo pdf Albionu? Plik ma rozszerzenie odt. i za cholerę nie wiem czym to otworzyć.
Pliki odt są odczytywane przez program open office- writer (odpowiednik windowsowego worda).
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Morghur »

Dzięki za pomoc
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Dużo wzorów modeli historycznych (w tym b. fajne Japońców) ma w ofercie old glory miniatures :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No bez kitu, cala armie mozna tam zlozyc, przykladowo: ninja

W ogole to bardzo fajny dex - roninowie sa fajni i ten przedmiocik co dorzuca kostke do kazdego czaru z heavena.

Strasznie malo atakow z solidna sila.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

armia jakby z Shogun Total war : ]

ale b. fajnie im wyszła , jak rzadko który autorski projekt

ciekawy fluff i bardzo ładnie zrobiona

8/10
Obrazek
T

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

brakuje mi w tej armii Arqubussierów (takich imperialnych handgunnersów)

Figurki z Old Glory Miniatures są w skali 25mm... trochę za małe do WFB(28mm heroic)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

eee tam dla japońców skala 25 wydaje sie być ok... w realu też są mniejsi:P

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Błażej pisze:brakuje mi w tej armii Arqubussierów (takich imperialnych handgunnersów)

nie pasowali by imo nie ten okres, gdy byli w użyciu to juz kompletnie rola samurajów zmalała teraz jest spoko taka armia z epoki wczesnego shogunatu
Obrazek
T

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

25mm scale - 30 Figures - 1 Ashigaru (Bladed Spear) - 1 Kumade (Staff) - 1 Blow Gun - 1 Shuriken (Throwing Disk) - 1 Kawanaga (Hooked Rope) - 1 Ninja to (Short Sword) - 4 Katana (Samaurai Sword) Poses
1+1+1+1+1+1+4 = 30, no tak

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

myślę że ktoś w Bielsku zgodzi się wypróbować ze mną ten podręcznik. Wtedy podzielę się wrażeniami. (Już dawno kusiła mnie opcja zrobienia armii Nipponu opierajac się o figurki braci perry teraz dodatkowo wdany jest rozsądnie zrobiony podręcznik na którym można pograć)

Naprawdę solidna robota, wszystko jest wyważone. Myślę że ta armia jest w stanie wygrać z każdą. Tak jak mówiłem bardzo dobrze przemyślany podręcznik a zarazem nie wygięty. Jednostki są naprawdę zbalansowane nie zrobili z nich nadludzi z Japońskich mang i anime.

Co mnie mnie zaskoczyło to zasada katany. Po prostu +1 do AS jeśli jest używana oburącz. Z tego co widziałem to odnośnie katany na wszystkich forach była uber wygięta jakieś +2 do S (a nie traktowana jako GW) jakieś AP KB itp. a tu prosto i sensownie.

Przedmioty magiczne są niektóre żywcem wyciągniete z innych armi typu seer; -1 do hita na strzeanie w jednostkę;

BTW te z old glory też bardzo łądne tylko tak jak już ktoś wspominał 1+1+1+1+1+4=30 modeli

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

A kupowałeś coś od nich?? Ja tak i to co wymieniał Anty to tylko wzory. Serio w paczuszkach jest 30 modeli.

ODPOWIEDZ