Też odniosłem takie wrażenie, mam nadzieję, że było to robione na szybko i na potrzeby pokazania gadżetów, a nie zasad.Błażej pisze:we wklejonym wcześniej filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=L2lGQfeEJT8
czas 1:20, gdy koleś przesuwa szarżę... mam skrytą nadzieję, że to zrobił źle...
Wygląda to tak jakby się sprawdzało LoS, mierzyło odległość najbliższych modeli i przesuwało oddział byle jak...
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
GW wypuści niedługo karty magi to lorów a AB w takiej samej formie jak te które wypuszcza teraz do RB. Widziałem na Warseerze obrazki kart dla Beastmenów Nie mogę się doczekać Chaosowych
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Beastmeni mają dostać swoje karty jakoś dwa tygodnie po premierze rulebooka, przynamniej tak obiecywał sprzedawca u nas w sklepie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Pewnie niedługo po tym,razem z AB.Przemcio251 pisze:ciekawe kiedy chaos dostanie
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Heroic Killing Blow daje to ze nie ma ograniczenia rozmiaru przeciwnika zeby dzialal Killing Blow. Generalnie Killing Blow dziala tak jak dzialal, czyli na infantry i cavalry size a Heroic Killing Blow dziala na wszystko (wlacznie ze smokami i innymi gadami)...Druchii pisze:Eyrmin zobacz jak działa Heroic Killing Blow (o ile w ogóle istnieje). Coś takiego pojawiało się w plotkach.
10 lipca...Pitagoras pisze:Mona sie dowiedziec, kiedy wogole ma wyjsc rulebook i reszta?
Jak/ kiedy uzyskuje się heroic killing blow? Z góry dzięki za odp.eyrmin pisze:Heroic Killing Blow daje to ze nie ma ograniczenia rozmiaru przeciwnika zeby dzialal Killing Blow. Generalnie Killing Blow dziala tak jak dzialal, czyli na infantry i cavalry size a Heroic Killing Blow dziala na wszystko (wlacznie ze smokami i innymi gadami)...Druchii pisze:Eyrmin zobacz jak działa Heroic Killing Blow (o ile w ogóle istnieje). Coś takiego pojawiało się w plotkach.
10 lipca...Pitagoras pisze:Mona sie dowiedziec, kiedy wogole ma wyjsc rulebook i reszta?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ta i będą chodzić z takimi kartkami przyklejonymi do spodni, przechadzając się ulicą zauważysz takiego HE czy WoCh, a ci bez kartek na spodniach będą Khornowcami, chwała mu, ich będzie więcejVirgo pisze:
Tego można było się spodziewać, kolejna przedsprzedaż.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Nie wiem czy dobrze zrozumialem w characterach mozna miec lacznie 50 % ?Garbin pisze:@Myth: na cory musisz wydac min 25% punktow, na speciale max 50%, na rary max 25%, na lordow max 25%, na herosow max 25%. Zeby rozpiska byla legalna musisz miec min 3 unity i jednego bohatera (lord albo hero) jako generala. Nie mozesz miec wiecej niz 3x taki sam special i 2x taki sam rare. Na 3000+ pkt ograniczenia na duplikacje oddzialow podnasza sie do 6x special i 4x core. Bohaterowie nie maja ograniczenia na duplikowanie, wiec mozesz spamowac ile wlezie. Ze starego systemu zostaje tylko podzial jednostek na kategorie, ograniczenia ilosciowe ida w piach.
Yo yo yo to wspaniala wiadomosc - armie beda duzo tansze zlotowkowo.
Przy czym 25% core mnie martwi , co np z gosmi, ktorzy sa core ale nie wliczaja sie do minimalnej liczby core ? Swoja droga nie tak latwo u niektorych dobic do 500pkt core.
Druchii pisze:Eyrmin zobacz jak działa Heroic Killing Blow (o ile w ogóle istnieje). Coś takiego pojawiało się w plotkach.
Mają go tylko Skulltaker i bretończyk z Virtue of HeroismHeroic Killing Blow
• Whenever you roll a 6 to wound, a model looses all remaining wounds. No Armour Saves or regeneration may be taken. At the moment it appears this can be used against anything…
Może bretończycy przestaną jęczećVirgo pisze: • Whenever you roll a 6 to wound, a model looses all remaining wounds. No Armour Saves or regeneration may be taken. At the moment it appears this can be used against anything…
Mają go tylko Skulltaker i bretończyk z Virtue of Heroism
Paskudny uśmiech power gamera