Podstawki Reapera- jak usuwać ?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Podstawki Reapera- jak usuwać ?

Post autor: LoudLord »

Ponieważ w/w podstawencje bardzo mię irytują, zastanawiam się, jak można je usunąć. Przy niektórych figsach wydaje mi się to niemożliwe, np:
http://www.reapermini.com/OnlineStore/a ... 20assassin
bo bidacy na tych wątłych stópkach nie ustoją po odpiłowaniu podłoża ( a akurat te wyroby Reapera dość łamliwe są, mój drummer już w blistrze rękę utracił, a druga była nadłamana :? ). Jeśli zatem nie usunę, to pozostaje mi naklejenie całości na normalniejszą podstawkę i maskowanie śmieciami tego metalowego gluta pod nogami, no ale będą wszyscy stali na wzgórkach, jak bejsboliści.... Dobrze myślę? Podrzućcie jakieś pomysły, bo może da się to jakoś inaczej rozwiązać... a że dopiero z figurkami zaczynam, to i doświadczenie znikome :) Z góry dzięki.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

To nie naklejaj na podstawkę, tylko wklej w podstawkę - po wycięciu w niej otworu, w którym zmieści się "podstawencja". Wówczas figurka nie będzie stała na wzgórku, tylko + - na poziomie podstawki.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Tiger Brown pisze:To nie naklejaj na podstawkę, tylko wklej w podstawkę - po wycięciu w niej otworu, w którym zmieści się "podstawencja". Wówczas figurka nie będzie stała na wzgórku, tylko + - na poziomie podstawki.
Dobry pomysł. Albo zamiast wycinać podstawkę, można tę bazę obkleić (np. poxiliną) i z tego uformować podstawkę.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Dzięki wielkie... To klasyczna sytuacja z kategorii "czemu na to nie wpadłem???" :D
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

ODPOWIEDZ