Moderator: Gremlin
Smok to kiepska inwestycja jeżeli nie macie czym go poprzeć w combacie. Tutaj akurat HE i WE nie wiele się różnią.MAĆKO pisze:myślicie że 2-3drzewa to będzie dobry pomysł na tą edycje? do tego smok i bilion łuczników?
Co do armii, to WE, są również moja pierwszą armią, po nich zacząłem zbierać również inne i dzisiaj jestem posiadaczem dość pokaźnej kolekcji (choć kilka armii poszło na sprzedaż), a mam do WE sentyment, choć dziś gram mega słabymi ogrami, zawsze będą tą moją pierwszą, od której zacząłem przygodę z WFB (90 % mojej armii leniaków to 5 edycja i jestem z tego faktu kontent).Piotras pisze:Nie wyobrażam sobie inne armii" itd teksty... Ehh, nie wiem za kogo Wy mnie macie, ale ja nigdy nie miałem innej armii i cóż, jakby to powiedzieć, wielu z was pewnie testowało inne armie, czy nawet je ma / miało.
Ja grałem tylko WE i tylko je mam, jestem do nich cholernie przywiązany. Ot, już taki sentymentalista głupi ze mnie.
Zobaczymy jak to będzie z nową edycją...
"Nie wyobrażam sobie inne armii" itd teksty... Ehh, nie wiem za kogo Wy mnie macie, ale ja nigdy nie miałem innej armii i cóż, jakby to powiedzieć, wielu z was pewnie testowało inne armie, czy nawet je ma / miało.
Ja grałem tylko WE i tylko je mam, jestem do nich cholernie przywiązany. Ot, już taki sentymentalista głupi ze mnie.
Zobaczymy jak to będzie z nową edycją...
Uznałem <z resztą jak ty> że nie ma co rozpisywać się nad specialami, które są słabe. Wspomniałem jedynie o drzewkach, bo one wydały mi się dobre. < tak jak tobie>Bestialski_Brokuł pisze:Jeśli uważasz, że nie napisałem nic czego bys wcześniej nie napisał to sugeruję żebyś zastosował się do rady, którą sam mnie poczęstowałeś.
Dobry bożeBestialski_Brokuł pisze:Także dlatego, że tak naprawdę zgadzamy się tylko w 1 punkcie czyli antymagii.
Nie będę cię pouczał jak grać i przede wszystkim rozstawiać się WE lecz nie sądzisz że Ci łucznicy zaczną zajmować naprawdę sporo miejsca. A w dodatku na stole są przynajmniej dwa laski, które ograniczają ci LoSa, więc wydaje mi się <używam zdrowego rozsądku> że czasem lepiej jest zrobić jeden większy oddział, który będzie mógł strzelać cały czas niż dwa oddziały z czego jeden strzela od początku a drugi np. dopiero od 3 tury.Bestialski_Brokuł pisze:Z volleya WE będą korzystać w niewielkim stopniu albo i wcale z powodów, które już przetoczyłem
Nikt nie napisał że mają być genialne. Mają wytrzymać, aby takie drzewka mogły się wbić we wroga i w ten sposób walczyć. Jak sam błyskotliwie zauważyłeś samym strzelaniem nie wygrasz.Bestialski_Brokuł pisze: klocki EG z noblami/highbornami też nie będą jakieś genialne- również napisałem czemu.
To fakt <kolejna sprawa w której się zgadzamy> ale nie od dziś wiadomo że wood elfom brakuje siły. A teraz gdy GW = ASL to taki miecz +3 str to genialna alternatywa. Tak samo amulet, który wymusza na przeciwniku <stykającemu się z bohaterem (żeby nie było)> ASL`a to też dobry pomysł, bo będziesz mógł zabić parę modeli nim one cokolwiek zrobią. Mowa tutaj o modelach z dość wysoką inicjatywą albo ASFem.Bestialski_Brokuł pisze: Klepacze WE też nie staną się nagle koksami- owszem wachlarz możliwości się poszerza, ale nie na tyle żeby nagle nastąpił renesans brania tego typu hero bo inni też będą mieli dostęp do tego arsenału, albo i tak mają lepsze kombinacje.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Respekt za opanowanieMAĆKO pisze:....to sie delikatnie mówiąc zdenerwuje...
w plotkach nie pojawiło się coś takiego dla coreMichał Archanioł pisze: A tak w ogóle to pamiętajcie jeszcze o tych ograniczeniach no more 3 core takie same itp., itd.,... Koniec ery 5x 10 gladów. Początek ery 3x 20 gladów. A i tak wszystko wyjdzie w praniu![]()