Z opisu wynika , że buff dotyczy maga, który ten czar wycastował i dotyczy czarów z lore of life, a przesuwanie lasków jest w lore of Athel Loren, więc ochrona przed misscastem go nie dotyczy, bo treesinging będzie miał inny mag. Poza tym w związku z tym, że plotki wskazują na chęc ograniczenia spamu tego samego zaklęcia nie wiadomo co się stanie z Calaignor Stave po erracie. Tak więc gratuluję znalezienia kolejnego pozytywu i konstruktywnego rozwiązania pozbawionego podstaw merytorycznych.Jab pisze: A tak żeby się zrehabilitować i nie pisać zupełnego off-topu. To przeglądałem zaktualizowane lory. I muszę stwierdzić że chyba wybrałbym lore of life, chociażby dlatego że jest przywracanie W modelom co świetnie może współgrać z drzewkami. Choć spell 0 jest abslutnie beznadziejny to jednak każdy inny spell jest naprawdę spoko.
Ale najbardziej zauroczyły mnie dwa spelle:Ten spell ze względu na ostatnią właściwość. Jak robicie rozpę na przesuwanie lasków i atakowanie nim przy okazji mieszając szyki wrogom to spamowanie z jednej kostki czy dwóch kostek jest jak najbardziej możliwe ponieważ teraz dostajecie + tylko do casta ile macie power level, a jak wyjdzie misscast to możecie go uniknąć na 2+. Nic tylko powiedzieć bezpieczna magia3: Throne of Vines: Caster Buff. If this is successfully cast it increases the effect of other lore of life spells made by the caster:
Earthblood is 4+
Awakening of the wood is S6
Flesh to stone is +4T
Regrowth restores d6+1
Shield of thorns is S4
Ignore miscasts on 2+.
EoT z mojej strony, nie lubię kopać się z koniem