8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
Ale ty liczysz że w co te ataki pójdą? W szkielety ? Z GW walisz ostatni nawet przy szarży.... ile ich tam zostanie żeby oddać?
Z flailami już lepiej....
Z flailami już lepiej....
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Spokojnie. Erraty prawdę nam powiedzą. RB w sumie nie jest taki zły, więc możemy spokojnie liczyć, że erraty też będą ok i uregulują sporą część rzeczy. Poza tym maja liczyć 5-6 stron. Fluffu raczej tam nie będzie.kubon pisze:kurde jak nie ma slotów ani zakazu duplikowania postaci to O&G będą miały urzywanie
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Tyle stron to całkiem sporo, byleby nie zapełniali ich jakimiś grafikami, tylko maksymalnie wykorzystali ich "potencjał", mam nadzieję, że będą tam nie tylko jednostki i itemy, ale także virtue dla bretki, a także zmienione zasady specjalne. Co ciekawe teraz jak będziesz mógł mierzyć wszystko co chcesz, to impetuos musi być na pewno w errantach zmieniony, bo w zasięgu impetuosa będą będą jednostki ustawione już na 22", chyba, ze najpierw będę rzucał zasięg szarży i dopiero wtedy sprawdzał czy mam rzucać ld na impetuosa.
Z tym BSB to lekka przesada...
PS. ciekawe co będzie z trupami, bo one chyba nie będą tak łatwo padały
Z tym BSB to lekka przesada...
PS. ciekawe co będzie z trupami, bo one chyba nie będą tak łatwo padały
Największa maruda na Border Princes
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Rozumiem, że sztandar to duma armii i trzeba go bronic za wszelką cenę, ale czy np. skavenski BSB zdecydowałby się zostac i heroicznie polec w obronie jakiejs szmaty na kijku? No nie wydaje mi sięVirgo pisze:BSB now dies if / when it is involved in a failed break test. Even if it would outrun the enemy.
No coś będzie musiało ulec zmianie bo na razie Impetous działa jak frenzy bez dodatkowego ataku... Może po prostu dadzą errantom frenzy ;ptheudulf pisze: Co ciekawe teraz jak będziesz mógł mierzyć wszystko co chcesz, to impetuos musi być na pewno w errantach zmieniony, bo w zasięgu impetuosa będą będą jednostki ustawione już na 22", chyba, ze najpierw będę rzucał zasięg szarży i dopiero wtedy sprawdzał czy mam rzucać ld na impetuosa.
Dokładnie, w errantry war impetuos modyfikuje ld, chyba, że masz errantry banner, wtedy masz +1 do siłki podczas każdej szarży ale -2 do ld przy teście impka. W standardowej rozpie to tylko max 1 przypadek, w errantry już mnóstwo Szkoda, ze u mnie bsb jest obowiązkowy
Największa maruda na Border Princes
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Kolejna fajna zasada. BSB jest teraz o wiele bardziej przydatny, ale też szybciej spada. Podoba mi się.