Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Gogol »

KJ gratuluje :) pierwszy raz widzę że powiedziałeś coś mądrego :lol2: oczywiście musiałeś popsuć końcówką wypowiedzi (prezydent piękny być nie musi - polityka to nie rewia mody) ale i tak szacun :wink:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

JKM w mojej opinii tak się na prezydenta nadaje, jak nafaszerowana amfetaminą wiewiórka na chińskiego mędrca medytującego na czubku góry. Koleś jest na maksa dziwny, ma jakieś trzepnięte poglądy, a nawet jak już poglądy są normalne, to wypowiedzi totalnie po bandzie. Gdyby został prezydentem to bylibyśmy w stanie wojny z całym światem w przeciągu 3 miesięcy, bo by wszystkich poobrażał ;)
Uerph.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Kalesoner pisze: sondaże nie dają mu nawet 2%, może to i lepiej dla świata.
Tu pomyłka sondaże dają mu 3-4% i 4 miejsce.
onet.pl pisze:W porównaniem z poprzednim badaniem, 3 punkty procentowe zyskał kandydat PO. Także przewodniczący SLD, Grzegorz Napieralski oraz Janusz Korwin-Mikke zaliczyli wzrost poparcia.

Kolejne miejsca w najnowszym badaniu zajęli: Grzegorz Napieralski (13 proc.), Janusz Korwin-Mikke (3 proc.), Waldemar Pawlak (2 proc.), Andrzej Olechowski (2 proc.), Andrzej Lepper (1 proc.) oraz Marek Jurek (1 proc.).
Większość jak patrzałem na forum głosuje na JKM, tylko pytanie dlaczego? Legalizacja? Ja też jestem wzruszony jego filmikiem i zgadzam sie z wieloma jego poglądami, ale wizualnie to sie ni jak przedstawia z tym jego wąsem, a przecież prezydent głównie pełni funkcję reprezentatywną.
Dlaczego on, bo czas skończyć z socjalizmem to raz, dwa jego dobry wynik otwiera UPR drogę do parlamentu. Wizerunek ma jaki ma ale prezentuje się lepiej od Bronka i Jarka razem wziętych. Poza tym prezydent ma jeszcze parę kompetencji (choćby inicjatywa ustawodawcza) więc Korwin mógł by chociaż spróbować wprowadzić cześć swych postulatów w życie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Drwal pisze:pewno już wiekszość czytała ;p

Kod: Zaznacz cały

Namów dziadków i babcie!

Rysuje się szansa wejścia do II tury. 50% ankietowanych odmawia odpowiedzi na pytanie, na kogo zagłosują – a nie jest to na pewno elektorat pp.Kaczyńskiego i Komorowskiego. A teraz pójdą dobre spoty w TV, co powinno przełamać opory tych, co mówią, że „JKM ma rację, ale nikt Go nie popiera, więc nie marnujmy głosu”.

I jest ogromny elektorat, prawie dwa miliony głosów – dziadków moich zwolenników.
Jak poprosić babcię i dziadka (każdy może mieć ich czworo - a są jeszcze wujeczni i stryjeczni!) do zagłosowania na mnie? Oto recepta.

1. Dz v B wierzą zapewne telewizji, że jedyni Kandydaci to pp. K u. K, więc zapewne chcą poprzeć jednego z Nich.

2. Dz v B wierzą też telewizji, że obydwaj na pewno awansują do II tury.

3. Należy ustalić (to łatwe!) , na którego z Nich Dz v B chcą głosować. Nazwijmy go (K1). Drugiego nazwijmy (K2).

4. Należy starannie wytłumaczyć, że skoro (K1) na pewno wejdzie do II tury, to glosowanie na niego nie ma sensu. To marnowanie głosu, który może być użyty w słusznej sprawie – a przynajmniej: do zrobienia przyjemności ukochanym wnusiom.

5. Należy pokazać umieszczone w poprzednim wpisie obrazki ukazujące silne poparcie dla JKM – więc ich głos nie będzie zmarnowany; dzięki temu JKM pokona kandydata tej obrzydliwej Lewicy – a, być może, również (K2), który przecież z całą pewnością nie jest lubiany przez Dz v B – zwolennika (K1)! (Ten argument działa bezbłędnie na zwolenników p.BK!); trzeba zrobić (K2) psikusa! 
I tak nie sądze, że takie coś się sprawdza :lol2:
Przyznam szczerze że wcześniej nie czytałem ale jest to bardzo zastanawiające.
Żaba pisze:
Shino pisze: majac do wyboru leppera/palikota/kurskiego na kogo bys zaglosowal?
stawianie leppera na równi z palikotem i kurskim to drastyczne nieporozumienie... wstaw na to miejsce giertycha i będzie ok
a tak BTW to palikot (podobbnie jak reszta z mojej trójki) to niesamowicie inteligentny typ który bezlitośnie obnaża obłudę i zakłamanie - a swoją drogą po dziadku z wermachtu ktoś z PO musiał zwalczać ogień ogniem 8) - można nabijać się z jego akcji z wibratorem i pistoletem ale sedno tamtego problemu istniało.
przewrotnie spytam czy stańczyk też był idiotą ?

żółw,
Ż.
Zgodność 100% 8)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Szczurza Jucha pisze:Gdyby został prezydentem to bylibyśmy w stanie wojny z całym światem w przeciągu 3 miesięcy, bo by wszystkich poobrażał ;)
Szczurza Jucha wydaje mi się, że obraz JKM masz trochę skrzywiony przez media (które wcześniej krzywiły również obraz śp. Prezydenta). JKM powiedział, że w swojej prezydenturze będzie kierował się zimną kalkulacją, a nie emocjami. Zresztą powiedział jeszcze, że mając taką pozycje jak ma Polska nie można pozwolić sobie na drażnienie sąsiadów, (ale w mediach tego nie znajdziesz), dlatego wydaje mi się, że obrażanie wszystkich nam nie grozi.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

BTW. czy cisza wyborcza obejmuje też fora internetowe? :mrgreen:
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

antonio pisze:BTW. czy cisza wyborcza obejmuje też fora internetowe? :mrgreen:
Czekałem na tę wypowiedź :).

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No właśnie :?: , no niby, tak, ale z drugiej strony :roll: . Ech admini niech się wypowiedzą.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Hmmm brzmi kuszaco 8) :lol2:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Drwal pisze:I tak nie sądze, że takie coś się sprawdza :lol2:
Przyznam szczerze że wcześniej nie czytałem ale jest to bardzo zastanawiające. [/quote]
Znam osobę, której się udało :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Wracając jeszcze do JKM. Jeśli sądzicie, że to pieniacz i awanturnik to się mylicie. On zapowiedział już na początku, że jeśli zostanie Prezydentem to się w sprawach gospodarki z Tuskiem dogada, i czekało by nas raczej wspólne prywatyzowanie oraz ucinanie socjalu itd, a nie walka i pyskówka.

Czas powrócić do indywidualizmu.
http://www.youtube.com/watch?v=_2yUGoDgH1U

Zastanwia mnie jeszcze jedno. Jak to jest, że na wiec Korwina w Krakowie przyszło więcej osób niż na wiec Bronka. W dodatku do Bronka dowożono ludzi autobusami, a do Korwina przyszli dobrowolnie. Więc jak to w końcu jest z tym poparciem?

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

poparcie rozłozone jest powsiach, gdzie odbiera tylko tvp 1 czasami 2

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Z żonką rozkleiliśmy jeszcze plakaty JKM przed północą, a teraz pozostaje się modlić i namawiać znajomych na sobotnich imprezach (turniajach ;)).

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Apropo jeszcze ciszy wyborczej:
Onet pisze:"W związku z wyborami na urząd Prezydenta RP i wyborami uzupełniającymi do Senatu RP informujemy, iż w okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny."

(Art.76b,76c i 77 ustawy o wyborze Prezydenta RP z dnia 27 września 1990 roku, t.j. DZ.U. 2000 Nr 47 poz. 544 z późn. zm. i art. 85,86 i 87 ustawy z dnia 12 kwietnia 2001 r. Ordynacja wyborcza do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej - t.j. Dz. U. 2007 nr 190 poz. 1360 z późn. zm.)
Wiec Ciiiiiiiiiiiiii [-X .

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

dlaczego wydaje mi sie, że słowo "forum" NIE JEST AŻ TAK KLUCZOWE?

i jeszcze jedno:
mam nadzieję że wszyscy którzy mogą pójdą głosować, prawda?
pamiętaj, że na kogo byś nie zagłosował, dopiero po zrobieniu tego masz prawo narzekać!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Dmtrij pisze:pamiętaj, że na kogo byś nie zagłosował, dopiero po zrobieniu tego masz prawo narzekać!
+1
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

jezus ludzie, mam nadzieje, ze nie piszecie powaznie... Janusz Korwin Mikke to najwiekszy oszolom polskiej sceny politycznej i najczesciej glosuja na niego ludzie, ktorzy nie podchodza do sprawy powaznie i robia sobie beke z tak waznej sprawy jak wybory prezydenckie... posluchajcie co on mowi chociazby w wywiadach - gada jak idiota a nie czlowiek, ktory mialby reprezentowac narod polski... zastanowcie sie, zanim wystosujecie na forum takie idiotyzmy

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

przykro mi niektórzy mają inne zdanie
geniusz nigdy nie jest zrozumiany ... wiem to na swoim przykładzie

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Tullaris pisze:
Szczurza Jucha pisze:Gdyby został prezydentem to bylibyśmy w stanie wojny z całym światem w przeciągu 3 miesięcy, bo by wszystkich poobrażał ;)
Szczurza Jucha wydaje mi się, że obraz JKM masz trochę skrzywiony przez media (które wcześniej krzywiły również obraz śp. Prezydenta).
Media wykrzywiły obraz śp. Prezydenta dopiero po jego śmierci.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Raczej nie. Znam dobrze jego bliskiego znajomego więc mam dość dobry obraz osobowości śp LK.

Wiadomo, że w czasie żałoby mówi się same dobre rzeczy i ze nikt nie jest święty ale zapewniem cię że to był porządny człowiek (nie koniecznie o odpowiadających wszystkim poglądach ... ale poglądy jak to poglady są różne)

ODPOWIEDZ