Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: MAĆKO »

2 tura przesądzona jest IMO.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Zwycieżymy, zwycieżymy!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Varinastari pisze:No to mamy wstępne wyniki:
Bronek Wpadka Komorowski-45.7%
Jaruś-33%
Napieralski-13%
Korwin-2.3%

Ciekawa druga tura się zapowiada.
Wstępnie nie wstępne poczekam na wyniki wstępne PKW. Bo TVP i TVN mają kosmiczne różnice :D.
Co do wyniku 2 tury tiaaa 5 lat temu też było pozamiatane , a tutaj psikus i Lech wygrał.
Pewnie jeszcze o. Tadeusz armii nie uruchomił i wynik się zmienić może :D

PRZY OKAZJI TO JEST TEMAT O WYBORACH PREZYDENCKICH A NIE CHOLERA O KOŚCIELE ITD

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Taaa ciekawe czemu TVP pokazuje mniejszą różnice na korzyść J.K:P

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

A jakie wyniki podają w tvp? Bo tv nie mam, a w necie tylko z tvnu :mrgreen:
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Bless przestań pierniczyć i zajmij się czymś pożytecznym. Ja tu sobie myślę, że poczytam o wyborach a tu psikus. Wielkie filozofie zostawcie dla wielkich filozofów. :oops: :oops:

Zwycięzymy!Zwycięzymy!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Karczmarz pisze:Zwycieżymy, zwycieżymy!! :mrgreen:
5 lat temu też niby miało tak być ;)

Z okazji wyborów nawet na 2 min. włączyłam telewizję :D
W tefałenie Komorowski ma 45% (z hakiem, nie pamiętam ile) a Kaczyński 33% (takoż z hakiem).
W TVP Komorowski 40%, Kaczyński 35%.

Poczekam na oficjalne wyniki, bo ta różnica nie napawa optymizmem co do sondaży ;)
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, o 19:47 przez Skavenblight, łącznie zmieniany 1 raz.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

gokish pisze:
Wstępnie nie wstępne poczekam na wyniki wstępne PKW. Bo TVP i TVN mają kosmiczne różnice :D.
Co do wyniku 2 tury tiaaa 5 lat temu też było pozamiatane , a tutaj psikus i Lech wygrał.
Pewnie jeszcze o. Tadeusz armii nie uruchomił i wynik się zmienić może :D
Nie podejrzewam, aby wyborcy Napieralskiego (13-14 % Polaków) nagle zmienili preferencje i zagłosowali na "zoologicznego antykomunistę" :), choć kto wie, w końcu Kaczor ma socjalistyczne poglądy gospodarcze...

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD. Te gesty i gratulacje dla Grzesia N, te zachwyty dla rozmów z Pawlakiem, jakież to wszystkie piękne i... puste. PR pełną gębą. Kto to w ogóle łyka?

Poczekajmy może na oficjalne wyniki, przestałem już ufać jakimkolwiek sondażom (OBOP'owi w szczególności).

Kaczyńskiego cechuje nieco mniej uporczywy socjalizm, nie popadajmy w paranoję. Za kadencji PiS obniżył wiele podatków, a to chyba z gruntu liberalne, co? Z drugiej strony chęć rozdawnictwa wszelakim związkom zawodowym nie napawa optymizmem.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, o 19:51 przez Kraggo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Nom moze być niespodzianka jak Tadek uruchomi rezerwy armii z tajnej bazy w Toruniu na 2 ture i J.K zwycięży...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Wyborcy Napieralskiego pójdą raczej za Bronkiem. Czemu? Wielu z nich to młodzi ludzie, którym spodobała się jego kampania wyborcza i którzy niekoniecznie darzą kaczora sympatią.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Nożyczki poszły

Akurat mam czas dzisiejszego pięknego wieczora który spędzam z historią to na warcie posiedzę :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Karczmarz pisze: Oj mi chodzi, że Jarek zwycięzy a nie ta wąsata parówa 8)
A to przepraszam :)
Kraggo pisze:Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD. Te gesty i gratulacje dla Grzesia N, te zachwyty dla rozmów z Pawlakiem, jakież to wszystkie piękne i... puste. PR pełną gębą. Kto to w ogóle łyka?
Pamiętam, że Bronek był kiedyś jako gość na 11 listopada (? chyba) w moim liceum. Opowiadał świetne anegdotki z czasów PRLu. Wzbudzał sympatię jako bardzo otwarty i dowcipny człowiek. Dla wielu ludzi to naprawdę coś znaczy, nawet jeśli wiedzą, że to wybory prezydenckie, a nie wybory na najlepszego gawędziarza RP ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

gokish pisze:Nożyczki poszły

Akurat mam czas dzisiejszego pięknego wieczora który spędzam z historią to na warcie posiedzę :)
Nie moge znalezc wydzielonego watku...? Gdzie go szukac?
Obrazek

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

wybory prezydenckie w naszym kraju zawsze sie wiazaly z wyborami gawedziarza i populisty wiec sama okreslilas kto ma najwieksze szanse

mozna miec nadzieje ze wielu ludzi poddanych takiej manipulacji zostanie w domach i moj glos na mikke cos jednak da
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

bless pisze:
gokish pisze:Nożyczki poszły

Nie moge znalezc wydzielonego watku...? Gdzie go szukac?
Pierdoł offtopowe to wylatują od razu a te akurat takie były , zbędne było je zostawiać lub wydzielać.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

gokish pisze: Pierdoł offtopowe to wylatują od razu a te akurat takie były , zbędne było je zostawiać lub wydzielać.
[-X Jak się pozbywasz czegoś na zawsze, to do Śmietnika... nie wolno ludziom wacków zmniejszać ;)

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD.
Bo Jarek i Poncyliusz to sie nie usmiechali juz po ogloszeniu wynikow do Napieralskiego? Ciekawi mnie jak mozna nazywac 36 latka komunista.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

To bardzo proste. Wystarczy wrzucić wszystkich do jednego worka i mieć każdego gdzieś.
:wink:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, o 20:37 przez Varinastari, łącznie zmieniany 1 raz.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Akadera pisze:
Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD.
Bo Jarek i Poncyliusz to sie nie usmiechali juz po ogloszeniu wynikow do Napieralskiego? Ciekawi mnie jak mozna nazywac 36 latka komunista.
SLD jest kontynuatorką tradycji matki-nieboszczki PZPR. Miller, Oleksy, Kwaśniewski i wielu innych kacyków było/jest w SLD, czyż nie? :) W tym kontekście traktuj moją wypowiedź - szerzej, jako pewne środowisko polityczne.

A tak w ogóle to aż odruchu wymiotnego można się nabawić oglądając to wszystko. Nie orientuje się ktoś, kiedy będą końcowe wyniki podane przez PKW?
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, o 20:43 przez Kraggo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ