Army Builder - BP
Moderator: Kołata
Army Builder - BP
Pod tym linkiem znajdziecie przygotowany przeze mnie nowy plik z DATAFile do AB 2.2.
Uwzględnia ostatnie zmiany w BP 1.6.
tutaj
Działa to tak, że tworząc armię, zamiast STANDARD ARMY bierzecie BALANCING PATCH i potem już na poziomie rozpiski w menu ROSTER/COMPOSITION RULE SET --->> DA FAT HORDE. Dotyczy to OK i O&G.
Inne armie tworzycie normalnie ze STANDARD ARMY.
PM-kujcie, jeżeli są błędy.
Uprzedzam, że może spowodować nie otwieranie się starych rozpisek - musiał zmieniać na poziomie globalnym (nie tylko konkretnych armii). Podkreślam - może, nie musi.
U mnie akurat nie było kłopotów.
Uwzględnia ostatnie zmiany w BP 1.6.
tutaj
Działa to tak, że tworząc armię, zamiast STANDARD ARMY bierzecie BALANCING PATCH i potem już na poziomie rozpiski w menu ROSTER/COMPOSITION RULE SET --->> DA FAT HORDE. Dotyczy to OK i O&G.
Inne armie tworzycie normalnie ze STANDARD ARMY.
PM-kujcie, jeżeli są błędy.
Uprzedzam, że może spowodować nie otwieranie się starych rozpisek - musiał zmieniać na poziomie globalnym (nie tylko konkretnych armii). Podkreślam - może, nie musi.
U mnie akurat nie było kłopotów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
-
- Mudżahedin
-
- Mudżahedin
- Infernal Puppet
- Masakrator
Zacznijmy, ze z shinem w ogóle nie mógłby wziąć rydwanu .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bo wynika to z zasad rydwanu i shina. Zbroja daje niemożliwy do polepszenia sejw na 1+, a rydwan ten sejw poprawia, tylko przeciw strzelaniu, ale cóż, poprawia. Czyli kombo nielegalne. Nie jest to zresztą jedyna taka zbroja.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- swieta_barbara
- habydysz
n/cInfernal Puppet pisze:Bo wynika to z zasad rydwanu i shina. Zbroja daje niemożliwy do polepszenia sejw na 1+, a rydwan ten sejw poprawia, tylko przeciw strzelaniu, ale cóż, poprawia. Czyli kombo nielegalne. Nie jest to zresztą jedyna taka zbroja.
Normalnie jesteś boski.Infernal Puppet pisze:Bo wynika to z zasad rydwanu i shina. Zbroja daje niemożliwy do polepszenia sejw na 1+, a rydwan ten sejw poprawia, tylko przeciw strzelaniu, ale cóż, poprawia. Czyli kombo nielegalne. Nie jest to zresztą jedyna taka zbroja.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
- Infernal Puppet
- Masakrator
To jakaś ironia ? Pytałem się kiedyś o to w kontekście arch-lektora i armour of meteoric iron i taka odpowiedz właśnie padła. Nie ma tu za wiele do dodania .
Takie zbroje mają napisane, że nie można poprawić wartości ASv w żaden sposób. Nie zakazują brania innego sprzętu. Po prostu nie korzystasz z ich bonusów dotyczących ASv.
Twoja interpretacja może zostać uznana RAW'owo za słuszną. Jednak w tym przypadku RAW=kretynizm i w 100% tyczy sie tylko bohatera na koniku. Bo na rydwan nadal gościa możesz wsadzić.
Twoja interpretacja może zostać uznana RAW'owo za słuszną. Jednak w tym przypadku RAW=kretynizm i w 100% tyczy sie tylko bohatera na koniku. Bo na rydwan nadal gościa możesz wsadzić.
Hej,
naniosłem trochę poprawek do OK i O&G.
Niestety na razie nie potrafię wprowadzić ograniczenia na ilość slotów poświęconych na maszyny...przynajmniej nie takiego, które się skaluje zależnie od rozmiaru armii.
tutaj
naniosłem trochę poprawek do OK i O&G.
Niestety na razie nie potrafię wprowadzić ograniczenia na ilość slotów poświęconych na maszyny...przynajmniej nie takiego, które się skaluje zależnie od rozmiaru armii.
tutaj
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
nie mam opcji wyboru bp. co trzeba zrobic z tym plikiem? do ktoregoś konkretnie folderu go wkleic czy jak? acha , wczesniej tak mialem nie wiem czy nadal tak jest ale u sobb zle opisuje sejwa, tak jakby mieli zbroje a nie maja. goli powinni miec na 5+ bez tarczy a mają na 4.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293