Ułamany sztandar
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Ułamany sztandar
Witam
Z plastikowymi sztandarami jest troche babrania, ale koniec końców da radę to skleić.
Natomiast moje pytanie brzmi - czy komus udało się skleić sztandar metalowy?(chodzi mi o drzewiec sztandaru)
Jesli tak to w jaki sposób/jakim klejem/ czego uzyliscie etc
dzieki
Z plastikowymi sztandarami jest troche babrania, ale koniec końców da radę to skleić.
Natomiast moje pytanie brzmi - czy komus udało się skleić sztandar metalowy?(chodzi mi o drzewiec sztandaru)
Jesli tak to w jaki sposób/jakim klejem/ czego uzyliscie etc
dzieki
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
ale ten sztandar ma fi równe 0.8-1 mm. Ja najmniejsze wiertła mam 1mm. nie ma siły zeby cuś takiego zrobić.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Skleić, a potem GS do 'obkoła'? Trzonek zrobi się ciut grubszy, ale może wyjść całkiem nieźle. Nie próbowałam, ale tak na chłopski... eee... babski rozum
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
tez o tym myslalem ale stwierdzilem ze ktos napewno wykminił coś lepszego
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
No mi też sztandar do grali sie upierniczył...próbowałem pinować to mi sie drzewiec rozwiercił i o pinowaniu skutecznym mogłem zapomnieć. Wkurzyłem się i tak mimo to wsadziłem w to pin zalałem mocnym klejem (takim 2 składnikowym) i sie trzyma póki co - z bliska wygląda to mało fajnie ale trudno. Po każdej bitwie zdejmuje sztandar (bo go nie wkleiłem na ten pin) i jakoś to jest
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
poxylina, po zaschnięciu twarda jest i jedyny mankament drobne niedogodnosci estetyczne
To zrobimy combo breakera i damy poxiline i owiniemy to gsem :*
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tak naprawdę to najpewniej by było wyciąć cały drzewiec, nawiercić rękę i dać jakiś nowy pręcik np. ze stali hartowanej (nie ma opcji by się wygiął lub ułamał bez użycia kombinerek i imadła).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
w ogóle o jaki sztandar dokładnie CI chodzi?
no wiertełka są mniejsze niż 1mm sam korzystałem to wiem
inny sposób jaki mi wpadł na myśl to włożenie sztandatu do rurki z plasticcardu np o średnicy minimalnie wiekszej niz średnica drzewca sztandaru i sklejenie go w ten sposób... plasticardowa rurkę można powiększaj na ciepło :> albo przecinasz taką rurkę wzdłuż kleisz wklęsłą stronę wrzucasz drzewiec czekasz aż wyschnie poten robisz to ymetrycznie z drugiej sstrony i gotowe :>
w takich delikatnych przypadkach niestety ale kleje naprawdę ssą...
taki łopatologiczny rysunek o co mi chodzi:
w dwóch rzutach, czarny kolor drzewiec zielony plasticard
a ja i tak jestem za pinowaniem :>
no wiertełka są mniejsze niż 1mm sam korzystałem to wiem
inny sposób jaki mi wpadł na myśl to włożenie sztandatu do rurki z plasticcardu np o średnicy minimalnie wiekszej niz średnica drzewca sztandaru i sklejenie go w ten sposób... plasticardowa rurkę można powiększaj na ciepło :> albo przecinasz taką rurkę wzdłuż kleisz wklęsłą stronę wrzucasz drzewiec czekasz aż wyschnie poten robisz to ymetrycznie z drugiej sstrony i gotowe :>
w takich delikatnych przypadkach niestety ale kleje naprawdę ssą...
taki łopatologiczny rysunek o co mi chodzi:
w dwóch rzutach, czarny kolor drzewiec zielony plasticard
a ja i tak jestem za pinowaniem :>
Ja bym to przylutował albo uciął nowy kawałek druta. A potem jeszcze gs-em zabezpieczył. Kiedyś squig hopperowi ułamała się ręka to wygładziłem to pilnikiem, a potem dałem kropelkę, na to gs i znowu kropelkę. Trzyma do tej pory i wygląda jak nówka.
Ja tam się nie bawię w naprawy sztandaru. Jak rozwalił mi się sztandar od realmów to odkleiłem rękę i przyczepiłem zapasową.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
metalowy archiwalny model sztandarowego grali nie ma takiej opcji...Matis pisze:Ja tam się nie bawię w naprawy sztandaru. Jak rozwalił mi się sztandar od realmów to odkleiłem rękę i przyczepiłem zapasową.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
JA pinowalem sztandary od stega, a one sa mega mega male.
Poszukaj mniejszego wiertla.
Napinowanie da najlepszy efekt, tylko pinuj gleboko z obu stron.
Ostatnio wlocznie czy sztandary, ktore pinuje pekaja poza miejscami napinowania - to dopiero jest irytujace.
Poszukaj mniejszego wiertla.
Napinowanie da najlepszy efekt, tylko pinuj gleboko z obu stron.
Ostatnio wlocznie czy sztandary, ktore pinuje pekaja poza miejscami napinowania - to dopiero jest irytujace.
Nom...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned