Wybory prezydenckie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Wybory prezydenckie

Post autor: Ziemko »

Kraggo pisze:
Akadera pisze:
Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD.
Bo Jarek i Poncyliusz to sie nie usmiechali juz po ogloszeniu wynikow do Napieralskiego? Ciekawi mnie jak mozna nazywac 36 latka komunista.
SLD jest kontynuatorką tradycji matki-nieboszczki PZPR. Miller, Oleksy, Kwaśniewski i wielu innych kacyków było/jest w SLD, czyż nie? :) W tym kontekście traktuj moją wypowiedź - szerzej, jako pewne środowisko polityczne.
No byli , a ilu jest w SLD tych Twoich postkomunistow? Za 10-20 lat tez to dla Ciebie bedzie partia postkomunistow?

Patrze na wynik Korwina w wyborach - chyba tylko rzesza uzytkownikow BP na niego glosowala :lol2: :lol2: :lol2:

P.S. Religia w szkolach to glupota - chca nauczac, niech nauczaja w Kosciele to powinno wystarczyc. Nie bym byl taki ostry w stosunku do katolicyzmu, gdyby batmani nie wpieprzali sie do polityki.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

I tak oto wysiłki moderatora spełzły na niczym. No nic :)
Nie bym byl taki ostry w stosunku do katolicyzmu, gdyby batmani nie wpieprzali sie do polityki.
Spadłem z krzesła ze śmiechu po tym tekście.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Zaklinacz Kostek pisze:Po szóste, religia w szkole jest dlatego, że chrześcijaństwo jest częścią polskiej tradycji i nauka religii jako przedmiot jest czymś naturalnym w polskiej szkole.
lekcja to to chyba nie jest ale parodia przedmiotu
spotkałem się z relacjami że przed i i po "lekcji"
religii trzeba się pomodlić WTF o.O

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Nie "TRZEBA" się pomodlić, tylko na początku i końcu lekcji jest wspólna modlitwa. To takie chore?
Queek.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Kraggo pisze:
Akadera pisze:
Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD.
Bo Jarek i Poncyliusz to sie nie usmiechali juz po ogloszeniu wynikow do Napieralskiego? Ciekawi mnie jak mozna nazywac 36 latka komunista.
SLD jest kontynuatorką tradycji matki-nieboszczki PZPR. Miller, Oleksy, Kwaśniewski i wielu innych kacyków było/jest w SLD, czyż nie? :) W tym kontekście traktuj moją wypowiedź - szerzej, jako pewne środowisko polityczne.

A tak w ogóle to aż odruchu wymiotnego można się nabawić oglądając to wszystko. Nie orientuje się ktoś, kiedy będą końcowe wyniki podane przez PKW?

Srogo, nie dajesz ludziom/partiom prawa do zmiany image'u? PRu? Co z tego że tam był Miller skoro teraz rządzi ktos inny a Leszek nie ma wplywu na polityczne decyzje.Do końca świata bedziesz patrzył na SLD przez pryzmat takich osób? Nigdy nie sądziłem że stane w obronie Napieralskiego bo to podobny wytwór mediów jak Obama tylko na mniejszą skale. A teksty z brataniem się który przewijały sie wczesniej... Ludzie to jest polityka, tu nie ma kodeksu rycerskiego. Liczy sie zysk.

p.s siedze w komisji wyborczej i narazie komisja liczy głosy wiec pewnie przed 24 powinny byc wstapne wyniki

pozdro
Obrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Kervyn pisze:Nie "TRZEBA" się pomodlić, tylko na początku i końcu lekcji jest wspólna modlitwa. To takie chore?
odprawianie kukiełek rękami (no offense :wink:)
jakoś nie przemawia do mnie
o merytoryczności tego przedmiotu

niech uczą na religii charakterystyki różnych wyznań

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

[... przeniesione do tematu o religii... - Naviedzony ]

Pofatygowałem się dziś na wybory prezydenckie. Rowerem. 8) Oddałem swój obywatelski głos i z umiarkowaną satysfakcją obejrzałem wyniki dzisiejszego głosowania. Swoją drogą można by zrobić w tym temacie ankietę, bo jestem ciekaw jak wyszłaby wśród Battlowców. :)
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, o 22:41 przez Naviedzony, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Zawsze myslalem ze miejscem odpowiednim do modlitwy jest swiatynia a nie szkola. W szkole to etyka moze byc. Zawsze mnie bawilo wystawianie ocen z religii bo na bazie czego? Kazio wierzy mocniej we wszystkie dogmaty to 5, Marysia miala watpliwosci co do dzieworodztwa to 3 bo to podstawa religii;p Po zajeciach religia w kosciele nie za pieniadze z podatkow kto chce niech chodzi i styka. Nie ma problemow z okienkami itp. No niestety co do laicyzacji w naszym zyciu publicznym to postepow nie widze za bardzo. A co do religii wywalenia religii ze szkol to watpie by sie udalo w ciagu najblizszych lat bo jak sukienkowi cos zawlaszcza to bronia jak niepodleglosci. Jaka afera byla przeciez z propozycja zdjecia krzyzy w szkolach.
Co do tej tolerancji religijnej a raczej jej braku to Bless niestety ma racje jak starzy laski z ktora kiedys bylem dowiedzieli sie przez przypadek ze jestem ochrzczony w cerkwii to zlapali takiego bulwersa ze na dziendobry bylem skreslony wiec o tym ze jestem ateista to woogole nie wspomnialem bo by mnie na butach chyba wyrzucili.
Nie rozumiem dlaczego zdaniem co poniektorych zabobony grupki pasterzy sprzed kilku tysiecy lat sa bardziej wiarygodne niz np rycerze jedi czy potwor spaghetii.

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

ojj moderator tak ciezko pracuje a jednak wszyscy wciaz uparcie mu na przekor pchaja off top na wybory :D
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

KAŻDY NASTĘPNY POST ZWIĄZANY Z RELIGIĄ W TYM TEMACIE = OSTRZEŻENIE

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ooo, widzę, że został wydzielony temat o religii, ja już nie mam siły aby dziś dyskutować.
Ale jestem zadowolony z wyniku 4 miejsca JKM. Przy takim spolaryzowaniu się Polaków na dwa obozy i skoncentrowaniu się mediów na dwóch kandydatach raz ignorowaniu przez nie JKM to 3% nie jest złym wynikiem. Zwłaszcza, że nastą w kolejce Pawlak ma 1,9%.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Przepraszam, ale nie moge sie powstrzymac - tak 3% to zajebisty wynik :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

I jeszcze na dodatek 1 miejsce! poza podium :P

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Te wybory w ogóle nie powinny być brane pod uwagę w długoterminowych prognozach. Nawet dlatego co je przyspieszyło.

Jedyne zaskoczenie w pierwszej turze, to wysoki wynik Napieralskiego. Daje mu to mandat na kontynuację przewodnictwa do samorządowych - wtedy ocenimy, czy jego wynik przeniesie się na SLD. Osobiście sądzę, że nie - SLD nie powinno liczyć na więcej niż 10% poparcia. Poza tym, kampania się zakończyła - Napieralski wróci na Rozbrat i znowu będzie kontynuował to co robił wcześniej - nic.

Co do 4tego miejsca JKMa, czekam na dokładne wyniki. 5 lat temu miał 214 k głosów - teraz pewnie dostał 100 k więcej. Co roku, jest to wzrost 20k głosów. W tym tempie, za niecałe 400 lat JKM wygra.

Druga tura będzie bardzo ciekawa. Podobno ma wrócić Kurski, może znajdzie coś na Komorowskiego. Teraz Kaczyński raczej wróci do swojej starej gry, czyli brutalnej i agresywnej polityki.

A Komorowski i tak pewnie wygra, i w końcu Platforma przejmie w pełni stery i będzie mogła być za to rozliczona.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Ziemko pisze:Przepraszam, ale nie moge sie powstrzymac - tak 3% to zajebisty wynik :lol2: :lol2: :lol2:
No i całe szczęście - gdyby miał więcej dostał bym kompleksów na tle swojego IQ. A tak wiem że jestem w top 3% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Kraggo pisze:Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD. Te gesty i gratulacje dla Grzesia N, te zachwyty dla rozmów z Pawlakiem, jakież to wszystkie piękne i... puste. PR pełną gębą. Kto to w ogóle łyka?
przypomnisz może łaskawie z kim w sojuszu jest PIS w mediach publicznych :?: :wink:
:lol2:

Ż.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Żaba pisze:
Kraggo pisze:Komorowski pokazał, że dla zdobycia prezydentury jest w stanie dogadać się nawet z postkomunistami z SLD. Te gesty i gratulacje dla Grzesia N, te zachwyty dla rozmów z Pawlakiem, jakież to wszystkie piękne i... puste. PR pełną gębą. Kto to w ogóle łyka?
przypomnisz może łaskawie z kim w sojuszu jest PIS w mediach publicznych :?: :wink:
:lol2:

Ż.
Touche.

Poza tym, nazywanie SLD postkomunistami, 20 lat po upadku komuny jest równie poprawne, jak nazywanie prawicy partiami post-solidarnościowymi. Takie podziały już dawno zaniknęły. Teraz Polska podzielona jest na zachód PO i wschód PiS, jak to dzisiejsze wybory pokazały.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Żaba pisze: przypomnisz może łaskawie z kim w sojuszu jest PIS w mediach publicznych?
Nie wspominałem w swojej wypowiedzi o PiS, tylko o Bronisławie. Ja nie wiem, niektórzy mają chyba jakieś zboczenie, że jak już ktoś napisze o jednej partii, to musi z automatu o drugiej? Doskonale wiem, z kim PiS się brata w publicznej telewizji i jak będzie wyglądało teraz zabieganie o głosy. Opisuję tylko "płomienną" przemowę prominenta Bronisława, przez którą uśmiałem się do łez :lol2:

@Ziemko: http://sejm.gov.pl/poslowie/kluby/pos_lewica.htm tu masz spis posłów z list Lewicy. Pominę fakt, że większość z nich doskonale pamięta czasy komunizmu, więc argument o młodym pokoleniu i Napieralskim odpada. Biorąc na wyrywki: Ajchler - członek PZPR, Motowidło - członek PZPR, Klepacz - nie był w PZPR, Rydzoń - ZSL - partia satelicka PZPR, Krasoń - PZPR, Kowalik - PZPR. Reszty nie chce mi się sprawdzać, bo zwyczajnie nie mam na to czasu. Gdyby ktoś zarzucał mi selektywne podejście do tematu, to niech sobie sam posprawdza. Obstawiam w ciemno 80% eks-PZPR'owców. No tak, ale ta SLD i Lewica odmłodniała, nic a nic z nieboszczką wspólnego nie ma :lol2:

Pozdro chłopaki!

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

bądźmy poważni - w temacie o wyborach prezydenckich, w momencie w którym z b. dużym prawdopodobieństwem można ustalić dwóch przeciwników w następnej turze wyborów, krytykujesz jednego z kandydatów stosując retorykę jego przeciwnika... wnioski nasunęły mi się same... choć rozumiem, że twierdzisz, iż ideowo jest Ci do Pis wyjątkowo daleko

a propos składu osobowego warstwy politycznej jeśli jesteś zainteresowany służę linkiem do listy komuszych działaczy w siłach odnowy moralnej :wink:

pozdro,
Ż.

P.S. Poncyl też łechtał wyborców wrażliwych socjalnie wraz z ich liderem - czekam na gromy na jego głowę :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, o 13:21 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

4 miejsce i ponad 2% do wbrew pozorom dobry wynik :) Jej! w następnych wyborach wchodzimy do parlamentu! :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

ODPOWIEDZ