Wotan - Armia DE - Mroczne Driady PMotM LXXIII [18.10.2018]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Pomysł boski
(jak czas i chęc pozola tez sobie akiego zrobie
)
Ja bym dodał z tylu dodał dwoch gości trzymających za łańcuchy przyczepine do obroży ogra ... przynajmniej ja bym to tak widział
A na podstawce pod ogrem mogły by leżeć jakieś stosiki kości czy cuś
Przy malowaniu widziałbym tego ogra pokrwawionego . Szczególnie na plecach

Ja bym dodał z tylu dodał dwoch gości trzymających za łańcuchy przyczepine do obroży ogra ... przynajmniej ja bym to tak widział
A na podstawce pod ogrem mogły by leżeć jakieś stosiki kości czy cuś

Przy malowaniu widziałbym tego ogra pokrwawionego . Szczególnie na plecach

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Po dłuższe przerwie kolejny oddział gotowy - HARPIE - jakoś ciężko mi się je malowało, nie mogłem się zmusić żeby je skończyć, ale dwa miesiące i gotowe
najgorsze były skrzydła

Movement traye - harpie są na magnesach 10x2, ciężko je było ustawić by się skrzydłami nie dotykały

Komentarze mile widziane

Movement traye - harpie są na magnesach 10x2, ciężko je było ustawić by się skrzydłami nie dotykały

Komentarze mile widziane

Wydaje mi sie, że prześwietliłeś zdjęcia przez co brak kontrastu na figurkach. Ale wyglądają spoko, zamiast chrobotka którego zwyczajnie nie trawie ożyłbym wysokiej trawy zrobionej z włosów od pędzla jakiegoś budowlanego no i zwykłej niskiej trawki w tym samym pożółkłym kolorze. Co do samych figurek dodałbym ostatni jaśniejszy high lajt na skrzydła, i nieco uciemnił skórę bo cień i haj lajt sie dość zlewają. To tyle ode mnie. Niemniej jednak to tylko w kwestii gdybyś chciał z nimi coś zrobić bo są już całkiem ok na stół.
robię podobne dla globadierów, niestety jak ich pokonwertowałem to nie da rady ich ucisnąć w jednej lini koło siebie

możę takie mt będą w nowej edycji wfb bo coś słyszałem takiego.

malowanie rewelka jak na stół to bardzo ładne

Nie wiedziałem czy 5x5x2 utrzymają figurkę z kamykiem więc dałem mocniejszy żeby nie ryzykować, ale nawet łatwo się odrywaRasti pisze:Bardzo mocne magnesy im dałeś.

ad1. Skóra ma być jasna, baza Elf Flesh i przechodzi prawie do białego - w założeniu mają być takie jak w podręcznikutedzio pisze:1. Zwiększaj kontrast skóry, czyli albo washuj, albo dawaj ciemniejszą bazę.
2. Moim zdaniem przydałyby się jakieś odstępstwa w tych podstawkach (zbyt monotonne). Grzybek czy jakieś małe zwierzątko.
ad.2 Podstawki jeszcze nie skończone, może kiedyś je skończę

Do harpi nie używałem.Dzika Owca pisze:Używasz washy?
I jak pomalowales skrzydla harpiom?
Skrzydła - baza Liche Purple na to Ink Purple, potem kreski Liche Purple stopniowo dodawane Bleached Bone
Dzięki za komentarze

Spoko,płaszcz fajnie pocieniowany,fiolet mi się podoba,ale skórę zrobiłbym bardzie niebieskawą(bledszą)...Kiedy kociołek?!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Od jakiego koloru wychodzisz malując skórę? Podoba mi się. 

Elf Flesh, a potem 3-4 warstwy Elf Flesh+Biały, tak do złamanego białego żeby była blada.Naviedzony pisze:Od jakiego koloru wychodzisz malując skórę? Podoba mi się.
Kociołek narazie nie wiem jak go malować, sklejonego całego czy w częściach bo niektóre miejsca chyba ciężko będzie pomalować po sklejeniu. Może jakaś rada

Dałabym na bazę do skóry dwarf flesh. Mocniejsze kontrasty na skórze i wcale nie wychodzi za ciemna
Ogólnie b. ładne malowanie.

Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Dwarf flesh daje na chłopaków plus wash i rozjaśnienia, na dziewczynki wole elf flesh i rozjaśnienia, lepiej wyglądają takie jaśniejsze
Dzięki za komentarze

Dzięki za komentarze

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
A mi się podoba taka egzotyczna skóra. Ale zaraz zejdziemy na to, jaki kto ma fetysz.bem pisze:Też takie wolęWotan pisze:lepiej wyglądają takie jaśniejsze![]()
![]()
![]()