Tedi Workshop!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Re: Miniblog up 27.04.10 Podstawka pegaza WiP

Post autor: tedzio »

Teraz pracuję nad kapitanem nad pegazie. Podstawka WiP:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

O ile wiem jak pomalować styrodurowe skałki, to mam problem co zrobić z kamyczkami. Nie chcę, aby były tego samego koloru co skałki tj. szarego. Macie jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, o 20:38 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

nie za duzo tych kamyków?

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Pole buraków ^^ Chociaż nie jestem pewna, czy one rosną na ziemi.

A tak na serio to wyszło strasznie nie naturalnie! Tak, jakby ktoś specjalnie te kamyki tam poukładał. Koniecznie je poprzekładaj i wywal połowę. Imho nie mogą być tak równomiernie poukładane.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Ok!

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

"KOMCIAĆ" :D!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co on ma ze swoim prawym półdupkiem :shock:
No ale dobra, Coś o malowaniu. Może by tak powyciągać te kolorki?

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

On spina pośladki. Tak się chyba robi przy jeździe na koniu :P

Z oceną malowania poczekam na całość :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Ten pomysł przypomina mi zabawę z wrzucaniem kółek na patyczki. Malowanie ładne, ale kij Ci się wygiął.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Koniec. Uczę się NMM i jest jaki jest...

PS: To, że lanca jest krzywa to wiem.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Ładnie, dodaj jeszcze wieksze kontrasty i będzie już całkiem w porządku:)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

No!. W końcu zdjęcia czegoś więcej, niż tylko patyka, który, swoją drogą, jest krzywy :P Ale poza tym cacy. Można by jeszcze w niektórych miejscach żółty podcieniować.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

W przerwach od pegaza paćkam dla kumpla dowódcę elfich PG. Małe pytanie do was. Czy biała szata jest rzeczywiście biała czy jasnoszara?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Moim zdaniem szata nawet jest ok, choć lepiej się prezentuje od tyłu, niż od przodu.
No i może i jest szara, ale chyba efekt cieniowania, nie ;)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Imho za szara ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

No to jeździec już pomalowany teraz jego latadło! :D Podstawkę zmieniłem, stwierdziłem, że taka będzie bardziej się identyfikować z armią, tamta była zbyt monotonna jak na taki duży obszar. Nad nmm ciągle pracuje - wg mnie chyba robię jakieś postępy. ;) Pióra i te włosy czy futro na pegazie (nie wiem co to jest) pragnę zrobić w tym samym kolorze - jaśniejsze niż maść konia. Szata będzie w kratki, przynajmniej taki jest mój zamiar :). Myślałem nad urozmaiceniem skrzydeł, różnymi odcieniami brązu. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Dobra! Już koniec gadania, a i gumka jest po to aby się trzymał, nie jest przyklejony jeszcze do podstawki i się kiwa, więc nie zwracajcie na nią uwagi ;).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Powiem tak - bardzo fajnie zapowiada się cały model.
Jeździec jak dla mnie jak najbardziej ok, a co do wierzchowca, to ciężko jest na razie coś powiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Będzie gut. Płaski żółty, skóra jak najbardziej ok. Nie przesadź z tymi kratkami na szatach, żeby za bardzo pstrokaty się nie zrobił.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Ja bem chciałem tego typu kratkę, ale z czarnymi liniami między poszczególnymi kratkami:
http://coolminiornot.com/246961
Co o tym sądzi waćpanna? ;)
Ostatnio zmieniony 7 lip 2010, o 08:30 przez tedzio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

tedzio pisze:Co o tym sądzi waćpani? ;)
chyba raczej "waćpanna" :P

Pegaz jak na razie wychodzi fajnie, choć trudno coś oceniać przy wipie.
Dziwnie wyglądają zęby tej szkapy, imo za jasne (choć to może być wina zdjęć). może mały wash'yk na nie?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ