Drużynowe Mistrzostwa Polski "Games R Us" 28-29.08.10 GWlkp.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Re: Drużynowe Mistrzostwa Polski 2010 VIII 28-29 - Gorzów Wlkp.

Post autor: Undead »

miszon pisze: A z wejściówką przegięliście ostro pałę, co się zmieniło, że DMP w porównaniu z MB to 20 zł więcej na GŁOWĘ
No może to jest sporo ale z tego co wiem to Gorzów nigdy nie zawiódł pod względem imprezowym (masterowym) i skoro jest to:
Buszman pisze: dobrze zorganizowany,
na nowiutkiej sali,
z dobrymi stolami i makietami,
z sedziami (nie wirtualnymi- tak beda tacy na DMP!),
noclegiem,
jedzeniem wliczonym w koszt wejsciowki,
to da się przeżyć. Poza tym sami wiecie że master to duże koszta wiec już dajmy spokój z tą kasą. :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

miszon pisze:
Buszman pisze:nasz wymysl, ktory zostal poparty przez duza czesc srodowiska.
to znaczy przez kogo i kiedy?? bo dyskusji w tym temacie nie pamiętam ??

a co do opłat to byłbym wdzięczny gdybyś jednak wytłumaczył mi jak w przeciągu 3 miesięcy inflacja zwiększyła koszty turnieju o 75%, biorąc w dodatku pod uwagę, iż graczy będzie co najmniej 2 razy więcej a w najlepszym wariancie 5 razy więcej co sprawia, że koszty stałe rozbijają się na wartości znacznie niższe na głowę niż to miało miejsce na MB.
chyba nie myslisz ze DMP jest na auli gdzie był MB... ta aula teraz bedzie do spania... #-o
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

miszon pisze: A z wejściówką przegięliście ostro pałę, co się zmieniło, że DMP w porównaniu z MB to 20 zł więcej na GŁOWĘ
50-35=15 :>

wiec turniej zwiekszyl koszta o 42% a zauwaz, ze bedzie uzyta inna sala (ta z etc) chocby.

3 sprawy.
1) Jak wyglada ten posilek w koszcie? jeden na dzien? po prostu jeden? bedzie na to specjalnie czas przeznaczony czy w trakcie bitew?

2) jak rozumiem 2250 to sa pewne punkty? dosc istotna kwesta w ogarnianiu druzyn :>

3) bedzie klima? :D

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Shino pisze:
50-35=15 :>

wiec turniej zwiekszyl koszta o 42% a zauwaz, ze bedzie uzyta inna sala (ta z etc) chocby.
Shino pisze:[3 sprawy.
1) Jak wyglada ten posilek w koszcie? jeden na dzien? po prostu jeden? bedzie na to specjalnie czas przeznaczony czy w trakcie bitew?
Jeden. Sądze że w każdej chwili, i nawet po graniu w pierwszy dzień i może po graniu w drugi. Więcej szczegółów jestesmy w stanie wkleić bliżej "czasu zero" :)
Shino pisze:[2) jak rozumiem 2250 to sa pewne punkty? dosc istotna kwesta w ogarnianiu druzyn :>
Wszystkie znaki na niebie... 2250p.
Shino pisze:[3) bedzie klima? :D
[/quote]

Klima będzie. Jeżeli wyłaczy się tak jak wtedy, dodatkowym widowiskiem na turnieju będzie żywa pochodnia "dyrektor".
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

nie filozuj miszon, bo dostniesz po glowie jak za czasow podstawowki :P

Jest jeden cieply posilek, talon do uzycia w dowolnym momencie podczas trwania bitew/przerw.

niestety 2250. za rok bedziemy bogatsi o nowe doswiadczenia jesli chodzi o organizajce tak specyficznego turnieju jak DMP i zrobimy zasady bardziej pod graczy niz teraz. obecnie majac na uwadze wszelkie wzgledy- jestesmy zmuszeni zrobic 2250. chcemy zrobic turniej majac na uwadze wszelkie realia i nie przeginac.

klima bedzie- mamy obiecana.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

zróbcie 2350 - vox populi jest jednomyślny w tej kwestii [-o< czasowo to żadna różnica, a fun większy :wink:
Ż.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

ej nooo, jakie 2250?
....od miechów Kohorciarze trenują na 2350 i tak też zgodnie wnoszą nadal - co do formatu 8)

2350 to nie aż taka duża zmiana do ogarnięcia przecież...2250 to na euro dobry format, tutaj, na końcówkę 7 edyty powinno być 2350...

XIII Kohorta murem za 2350
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, o 00:46 przez Pacek, łącznie zmieniany 1 raz.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jesli jest posilek wliczony, to 50 zl jest ok.
Z tymi punktami jestem zawiedziony - kur...cze panowie bylo rzucone haslo przez Waszego przedstawiciela i pewny jestem, ze nietylko srodowisko bydgoskie ciagle dlatego robilo turnieje 2350... Troche to takie nie jest profi...
PRzeciez beda wakacje i jesli bitwy beda trwaly 15 min dluzej to nic sie nie stanie.
Poza tym mimo wszystko spojrzcie na zdanie ludzi - jakos wszyscy sa za 2350, wiec miloby jakbyscie to uwzglednili...

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam.
Co by nie było, że wszyscy są za 2350, to ja jestem za 2250.
Nie żeby robiło mi to jakąkolwiek różnicę, ale tak dla zasady :wink:
Zresztą, o ile pamiętam na DMP zawsze było 2250, dlatego też ja oobiście nie widzę problemu.

Pozdrawiam
Holan

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Holan pisze:Witam.
Co by nie było, że wszyscy są za 2350, to ja jestem za 2250.
Nie żeby robiło mi to jakąkolwiek różnicę, ale tak dla zasady :wink:
Zresztą, o ile pamiętam na DMP zawsze było 2250, dlatego też ja oobiście nie widzę problemu.

Pozdrawiam
Holan
+1

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

a mi tam totalnie ryba :D

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Furion pisze:a mi tam totalnie ryba :D
Bo Ciebie i tak nie będzie? ;) ;)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Holan pisze:Zresztą, o ile pamiętam na DMP zawsze było 2250.
Słaba pamięć, ale może to już przez wiek. :wink: :P
2000 też było. 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Wszyscy grali/graja na 2350, trenujac pod DMP...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Buszman pisze:rozumiem, ze 50zl za turniej:
....

ale 45zl za turniej:
.....

Buszman, przesadziłeś. Aczkolwiek DMP zawsze było droższą zabawą ze względu na konwent. Więc mi to nie przeszkadza.

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Sugerujesz, że to już demencja starcza :wink:

Pozdrawiam
Holan

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Rince pisze:Wszyscy grali/graja na 2350, trenujac pod DMP...
Masa turniejów u nas (i nie tylko) była robiona na ten format, momentami już się nudziło, ale znosiliśmy w milczeniu bo "próby polowe przed DMP" a teraz bęc z zaskoczki. [-X ;)

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Nawet Wielki Dracon zmienili na 2350 żeby był turniej do trenowania więc panowie dajecie 2350 :mrgreen:
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Holan pisze:Sugerujesz, że to już demencja starcza :wink:

Pozdrawiam
Holan
:D
Starość nie radość.

P.S.
Dołącze do ogółu krzykaczy, 2350!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Sorry, ale Dracon to Dracon, nie pre-DMP.
Queek.

ODPOWIEDZ