Skaven-1200pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Skaven-1200pkt

Post autor: Twoja-Stara »

Rozpa-Skaven 1200pkt

Bohaterowie

-Kapłan Zarazy model/100pkt
+Kadzidło Zarazy(16pkt)
+2lv(35pkt)
+Spaczeniowa-Zbroja(30pkt)
+Power Stone(20pkt)
=201pkt

-Elektryk 15pkt/model
+1lv(35pkt)
+Kostur Czarowdziejstwa(30pkt)
+Skraplacz Spacz-Energi(20pkt)
=100pkt

J.Podstawowe

-33 Clanratów 4pkt/model
+F.C.G(10pkt)
+tarcze(15pkt)
+moźdźierz(60pkt)
=221pkt

-21 Slaves 2pkt/model
+muzyk(4pkt)
=44pkt

J.Specjalne

3x 8 Censerów
Razem=384pkt
oddzielnie=128pkt

J.Rzadkie

-Pomiot 235pkt/model
+Kolce(15pkt)
=250pkt

Da rade???
Powrót WE

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

nawet średnio rozgarnięty gracz powyciąga Tobie oddziały censerów i doprowadzi do sytacji, że albo pouciekają za stół, albo nadzieją się na coś, co ich wciągnie. Rozpa kiepska moim zdaniem, za dużo frenzy w stosunku do jednostek, które mogłoby je blokować/chronić. Elektryk w clanach ok, ale nie masz antymagii za wiele (DS).

Rozpiska nie da rady moim zdaniem.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twoja-Stara »

To może tak:

Rozpa-Skaven 1200pkt

Bohaterowie

-Kapłan Zarazy model/100pkt
+Kadzidło Zarazy(16pkt)
+2lv(35pkt)
+Power Stone(20pkt)
=201pkt

-Elektryk 15pkt/model
+1lv(35pkt)
=100pkt

J.Podstawowe

-26 Clanratów 4pkt/model
+F.C.G(10pkt)
+tarcze(15pkt)
+moźdźierz(60pkt)
=193pkt

-21 Slaves 2pkt/model
+muzyk(4pkt)
=44pkt

-21 Slavs 2pkt/model
+muzyk(4pkt)
=44pkt

-21 Slaves 2pkt/model
+muzyk(4pkt)
=44pkt

3x 5+1 Wielkich Szczurów
=69pkt

J.Specjalne

2x 8 Censerów
Razem=256pkt
oddzielnie=128pkt

J.Rzadkie

-Pomiot 235pkt/model
+Kolce(15pkt)
=250pkt

Hmm.myślę że 5 kostek dispela da rade jeszcze magiczna ochrona (1) na pomiocie . hmm..miałeś racje z tymi censerami za dużo ich a za mało oddziałów ich pilnująca.Jeszcze rozkminiłem takiego Kapłanka że ma dwię bronie ręczne(kąsające ostrze -1 do sava i miecz bojowy +1 atak) ma wtedy pięć ataków...da radę?szczególnie z bretą ,bo taką z nią gram?> Niewolnicy są po to żeby zatrzymać szarże ,szczury żeby ścinać szarże wtedy censerzy szarżują gdzieś z ukrycia pomiot rozwali z jeden oddział i wbije się może w drugi zawsze coś najbardzioej boje się łuczników z płonącymi atakami ,ale raczej ich nie wystawi
Powrót WE

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Jeszcze rozkminiłem takiego Kapłanka że ma dwię bronie ręczne(kąsające ostrze -1 do sava i miecz bojowy +1 atak) ma wtedy pięć ataków...da radę?
Nie mozesz mieć takiego gościa, bo można wykupić tylko jedną broń magiczną. Czyli albo atak, albo -1 AS.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

mimo wszystko bałbym się wsadzać kapłana do censerów...Jest ryzyko rany od rzutów na tafnes w base kontakcie, pod drugie jestem pewien, że taki oddział z kapłanem, wart 329 punktów, z frenzy będzie podstawowym celem dla wszelkiego rodzaju strzelania, harpii czy w Twoim przypadku jakiś pegazistów. Więc jak już chcesz grać na takiej rozpie musisz dobrze "obudować" ten jeden oddział z szefem.

...nie mam teraz AB przy sobie, jak znajdę czas, to wieczorem podeślę moje propozycje.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Twoja-Stara pisze: -Kapłan Zarazy model/100pkt
+Kadzidło Zarazy(16pkt)
+2lv(35pkt)
+Power Stone(20pkt)
=201pkt
priest nie może nosić zbroi
-Elektryk 15pkt/model
+1lv(35pkt)
=100pkt
a na elektryku bardziej zda się rakieta i 2lvl

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Nie mam chwilowo booka, ale czy moździeż nie kosztuje 65 a nie 60?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

ODPOWIEDZ