Whip of Agony
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Whip of Agony
ile ataków ma Master z tym pejczem.
Whip of Agony to beastmaster scourge bijący z S5 i AP
bmst scrg w AB jest opisany jako additional hand weapon
więc jak bije chłopak który ma w profilu 3A
i czy mogę go wziąść z innym magicznym additional hand weaponem - dagger of hotek
[własciwie po co dagger of hotek ma napisane ze jest magical aditional hand weapon?]
Whip of Agony to beastmaster scourge bijący z S5 i AP
bmst scrg w AB jest opisany jako additional hand weapon
więc jak bije chłopak który ma w profilu 3A
i czy mogę go wziąść z innym magicznym additional hand weaponem - dagger of hotek
[własciwie po co dagger of hotek ma napisane ze jest magical aditional hand weapon?]
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
1.No to w AB jest błąd. W podręczniku nie pisze, żeby BS był additional. Więc trzy.
2. A jeśli chodzi o sztylet, to można go łączyć z hand weapon. Więc dostajesz dodatkowy atak + ASF. Nie możesz mieć dwóch magicznych broni.
Pzdr
2. A jeśli chodzi o sztylet, to można go łączyć z hand weapon. Więc dostajesz dodatkowy atak + ASF. Nie możesz mieć dwóch magicznych broni.
Pzdr
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Tak, jestem pewien. Pomylił ci sie FAQ z AB. FAQ daje dodatkowy atak z BS beastmasterom hydry, ale analogia nie przenosi się na Whip of Agony, bo to broń magiczna, a jak już ci odpisał Jankiel, nie można jej łączyć ze zwykłą bronią.Armybook pisze:Beastmaster's scourge
Hand weapon. In addition, all the wielder's close combat attacks are Armour Piercing
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Młody Pajak
- Kradziej
no chyba, że ma to specjalnie umieszczone w opisie jak sztylet hoteka :]Duderson pisze:Tak, jestem pewien. Pomylił ci sie FAQ z AB. FAQ daje dodatkowy atak z BS beastmasterom hydry, ale analogia nie przenosi się na Whip of Agony, bo to broń magiczna, a jak już ci odpisał Jankiel, nie można jej łączyć ze zwykłą bronią.Armybook pisze:Beastmaster's scourge
Hand weapon. In addition, all the wielder's close combat attacks are Armour Piercing
Tak, jest traktowany jako hand weapon. Ale w zasadach magicznych broni w rb napisane jest, że nie można ich łączyć z additional hand weapon, a nigdzie wyraźnie nie napisano, że ma być inaczej (jak przy tym sztylecie)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
chodzi o to że w rulebooku jest zapis mówiący o tym że nie można łączyć magicznej broni ze zwykłym handweaponem więc nawet jeśli zasady BS na to pozwalają to nie można ich używać z handweaponem bo jest magiczny, jedynie dagger of hotek ma wyszczególnione w opisie że może być używany z handweaponem
Pozdrawiam
Rafał
Pozdrawiam
Rafał
Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że BS nie jest dodatkową bronią (nie ma tego nigdzie w zasadach), tylko normalną, najzwyklejszą bronią ręczną z cechą armor piercing.SexRocket pisze:a czy magiczny GW nadal daje +2 do S? daje...
wiec czemu magiczny BS nie mial by dawac +1A skoro jest dodatkowa bronia? chyba nie rozumiem Twojego tlumaczenia jankielu...
Owszem, niektóre jednostki, beastmasterzy konkretnie, używają jej jako ahw, ale na takiej zasadzie, jak witchi używają dwóch zwykłych hw. Zresztą, hw+bs jest nazywane wprost "this combination of two hand weapons".