8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Siema
Generalnie nie czytam, tych wszystkich newsow(plotek) tylko czekam na booka z pre-ordera, ale ciekawi mnie jedna rzecz, ktoś mi powiedział że ponoć modele kawalerii i większe nie będą miały look out sira, to prawda?
Generalnie nie czytam, tych wszystkich newsow(plotek) tylko czekam na booka z pre-ordera, ale ciekawi mnie jedna rzecz, ktoś mi powiedział że ponoć modele kawalerii i większe nie będą miały look out sira, to prawda?
LEAVE NO MAN BEHIND!
-
- Masakrator
Mają LOS!
Tylko nieco gorszy, zależnie od tego, w jakim oddziale są.
Ekhm, ekhm, a skąd to wziąłeś? Ja patrzę sobie na mój podręcznik i widzę 3 rodzaje Look Out Sira:Varinastari pisze:Mają LOS!
- jak bohater/czempion jest w oddziale tego samego typu co on sam (np konny Exalted Champion w Knechtach), to ma on LOS na 2+ takiego jak teraz
- jak bohater biega solo i jest w 3" od oddziału tego samego typu co on sam (np konny Exalted Champion 2 cale od Knechtów), to ma on LOS na 4+ na wszystkie trafienia z shootingu (nawet te trafiające na BS), wtedy rany rozpatrywane są na oddziale, który dawał LOS
- - jak bohater jest w oddziale tego samego typu co on sam (np konny Exalted Champion w Knechtach) i wyszarżowuje na oddział, który robi Stand & Shoot, to ma on LOS na 4+ na to strzelanie
Czyli nic nie zależy od oddziału w jakim się jest, po prostu trzeba być tego samego typu, żeby mieć LOS!
-
- Masakrator
To dokładnie wynika z tego, co napisałem. Być może nie wypowiedziałem się odpowiednio dokładnie
Tyle co scullpass na początku czyli tyle ie batalion.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Według mnie to bez sensu. Przecież wybór lore'a zależał od armii z którą mamy grać. A nie znamy przecież turniejowego przeciwnika jak tworzymy rozpiskę. Wiem, że GW tworzy booka pod granie w domu, ale bez przesady.Przemcio251 pisze:YOU MUST CHOOSE WHICH LORE YOUR WIZARD WILL TAKE WHILE CREATING YOUR ARMY LIST.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.
- Master of reality
- Oszukista
Według fluffu ludzie mogą się posługiwać tylko jednym lorem A jeśli GW tak do tego podchodzi to może elfy będą mogły brać każdy przed bitwą, to dopiero byłby boost. Swoją drogą myślę że to i tak zostanie uściśloneKędzior pisze:Według mnie to bez sensu. Przecież wybór lore'a zależał od armii z którą mamy grać. A nie znamy przecież turniejowego przeciwnika jak tworzymy rozpiskę. Wiem, że GW tworzy booka pod granie w domu, ale bez przesady.Przemcio251 pisze:YOU MUST CHOOSE WHICH LORE YOUR WIZARD WILL TAKE WHILE CREATING YOUR ARMY LIST.
I sold my soul for rock'n roll
Taa lepiej wybierać przed grą. Na WE ogień a na WoCH metalKędzior pisze:Według mnie to bez sensu. Przecież wybór lore'a zależał od armii z którą mamy grać. A nie znamy przecież turniejowego przeciwnika jak tworzymy rozpiskę. Wiem, że GW tworzy booka pod granie w domu, ale bez przesady.Przemcio251 pisze:YOU MUST CHOOSE WHICH LORE YOUR WIZARD WILL TAKE WHILE CREATING YOUR ARMY LIST.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Tak, uściślijmy to (bo przecież ten zapis jest bardzo niejasny) tylko dlatego że jest to nowa zasada i inna od poprzedniej (mniej logicznej).Master of reality pisze: Według fluffu ludzie mogą się posługiwać tylko jednym lorem A jeśli GW tak do tego podchodzi to może elfy będą mogły brać każdy przed bitwą, to dopiero byłby boost. Swoją drogą myślę że to i tak zostanie uściślone