8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Szmyt
Chuck Norris

Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III

Post autor: Szmyt »

Musi to być Watchtower by GW (http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1095514) lub Scratchbuild podobnych rozmiarów.
pewnie zalega im to w magazynach... tak jak figurki smoków (http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1140119) i wymyslili czary zmieniajace magów :) nie masz figurki - watchtower czy spell nie dziala ;p

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Taa, nie dość, że musimy nakupić w ciul corowej piechoty, to jeszcze watchtowery :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Skirmish porusza się w klockach z odstępami 0.5 calowymi.
Wymiękam.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

Furion pisze:Skirmish porusza się w klockach z odstępami 0.5 calowymi.
Wymiękam.
tja, juz powoli wycinam traye :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ale z racji tego, że kawaleria i monstery mogą teraz assaultować budynki, to nie jest to aż taka przegięta opcja.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Ale troszkę przeginają z tymi zabawkami, a na tego smoka, którego pokazał Szmyt je mam tylko jedno słowo - obrzydliwy! Prawdopodobieństwo, że kupię specjalnie jakiegoś gównianego smoka/mantikorę/hydrę żeby w niego zmienić czarodziejkę jest tak jak jeden do miliona, musiałyby być bardzo tanie bo nie dam 100 złotych za coś co mi się w żadnym wypadku nie podoba. Pamiętam parę lat temu na Silesia warsie jak Jankiel wystawił smoka pomalowanego na zielono - On był genialnie zrobiony, te z GW są po prostu szajsowate :/ nie wiem kto je robi ale powinni go sprawdzić alkomatem.
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Rasti pisze:Taa, nie dość, że musimy nakupić w ciul corowej piechoty, to jeszcze watchtowery :D
no to w koncu jak jest; 3klocki piechoty (niewazne jaki slot), czy 3 klocki piechoty wypelniajacej 25% core.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

żadnej piechoty nie musisz wystawiać. musi być min. 25 % corów wszelkiego rodzaju
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

tomekjar pisze:
krusk pisze:Pomyliłeś sie z twierdzą Tomku [-X
69. Pocket-watchtower - [100 pts] When both armies have placed their terrain and troops, you can place a watchtower.
W jakim sensie się pomyliłem? Zapis w książce dokładnie precyzuje, że wieżę stawia się zaraz po wyborze stron, w swoje strefie rozstawienia, przed wystawieniem jednostek. Tamte angielskojęzyczne plotki proponuję brać z pewną dozą nieufności, nawet nazwy przedmiotów się nie zgadzają (Fozzrik's Folding Fortress), a błędów i niejasności jest tam dużo... A ja piszę po polsku działanie dość dokładnie...
Napisałeś, że stawiamy przed grą, a tu pisze "When both armies have placed their terrain and troops"
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Weź się ogarnij.
Plotki z warseera są ważniejsze niż rulebook? :|
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

theudulf pisze:Pamiętam parę lat temu na Silesia warsie jak Jankiel wystawił smoka pomalowanego na zielono - On był genialnie zrobiony, te z GW są po prostu szajsowate :/ nie wiem kto je robi ale powinni go sprawdzić alkomatem.
nie wszystkie smoki GW są słabe, nowy HElficki jest świetnym modelem (mówię tak mimo że mi osobiście nie pasuje)
ten model o którym mówisz jest po prostu stary, rzadko które były piękne, raczej "klimatyczne" ;)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Nie no, przecież te ich stare smoczki to jest niezła porażka. :|
Dajcie spokój, na całe szczęście moje DE nie mają domeny Bestii :P

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Budynek to fajna rzecz. Może wejść do niego tylko jeden oddział, tylko 5 ludków na 1 poziom (podłogę) możne strzelić. W walce zawsze biję 10 ludków(z atakujących i broniących) mosterusy liczą się jak 3 modele a monstery jak 5 modeli. Do wyniku walki liczy się tylko ilość killsów. Oddział w budynku jest stuborn i liczy się jak za hard coverem przy strzelaniu w niego:)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

W sam raz na 10 flamerów....
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Havelock pisze:
theudulf pisze:Pamiętam parę lat temu na Silesia warsie jak Jankiel wystawił smoka pomalowanego na zielono - On był genialnie zrobiony, te z GW są po prostu szajsowate :/ nie wiem kto je robi ale powinni go sprawdzić alkomatem.
nie wszystkie smoki GW są słabe, nowy HElficki jest świetnym modelem (mówię tak mimo że mi osobiście nie pasuje)
ten model o którym mówisz jest po prostu stary, rzadko które były piękne, raczej "klimatyczne" ;)
Te smoki są obrzydliwe, to jest ładny smok:
Obrazek
To też:
http://coolminiornot.com/252010
i to :
http://coolminiornot.com/244523

Ten nowy smok wygląda według mnie obrzydliwie nieważne jak ładnie pomalowany.
Największa maruda na Border Princes 8)

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

to kup sobie ładnego smoka i przestań marudzić... :roll:

poza tym te dwa ostatnie linki to są właśnie smoki GW, które rzekomo są takie beznadziejne

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Chłopaki a wie ktoś z Was, na jakich podstawkach będą smoki w 8ed.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Na tych, które są w pudełku :/

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

theudulf pisze: Te smoki są obrzydliwe, to jest ładny smok:
(...)
Ten nowy smok wygląda według mnie obrzydliwie nieważne jak ładnie pomalowany.
nadużywasz słowa obrzydliwie, kolego :)
co do pierwszego smoka którego zaprezentowałeś - nie widzę możliwości masowej produkcji takiego smoka, mam na myśli skalę na jaką modele sprzedaje GW
abstrachując od tego że ten (dobrze wykonany) lód na smoku jest bez sensu, chyba że ten smok nie latał od dziesięcioleci
o gustach się nie dyskutuje, natomiast nie sądzę żeby "obrzydliwa" figurka trafiła na listę 25 najlepszych modeli GW ever...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Barbarossa pisze:Na tych, które są w pudełku :/
Hmmm pytam, bo w sklepie GW powiedzieli mi, że wszystkie smoki mają być na takich samych podstawkach...
Obrazek

ODPOWIEDZ