Będę używał nazw polskich więc się nie czepiać:
Kapłan Zarazy - 100pkt
+Piec Zarazy - 150pkt
+Nikczemny Amulet - 30pkt
+Skóra Wroga - 15pkt
+Cep - 4pkt
Spacz-Inżynier - 15pkt - Generał
+2 poziom magiczny - 85pkt
+Skraplacz Spacz-Energi - 20pkt
+Piszczałki Skrrika - 25pkt
Spacz-Inżynier - 15pkt
+2 poziom magiczny - 85pkt
+Zwój Rozproszenia - 25pkt
+Zwój Rozproszenia - 25pkt
23 Szturmoszczury - 161pkt
+tarcze (23) - 23pkt
+chorąży - 10pkt
+czempion - 10pkt
+muzyk - 5pkt
21 Szczurzych Niewolników - 42pkt
21 Szczurzych Niewolników - 42pkt
5+1 Wielkich Szczurów - 23pkt
5+1 Wielkich Szczurów - 23pkt
5 Spacz-Rusznic - 100pkt
7 Powierników Kadzidła Zarazy - 112pkt
27 Mnichów Zarazy - 189pkt
+sztandar 10pkt
+całun nasączony śmiercią 25pkt
Koło Zagłady - 150pkt
1498pkt (chyba)
Co o tym sądzicie?
Skaveny na 1500pkt pod WoCh
Skaveny na 1500pkt pod WoCh
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 10:49 przez Goglem, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Całkiem dobra rozpiska, herosi złożeni poprawnie.
Wprowadziłbym jednak kosmetyczne zmiany: wywalił 2 mnichów i wrzucił czempiona oraz zamienił Piszczałki na rakietę. czempion w Monkach zawsze daje możliwość przyjęcia czelendża by Priest mógł młócić po oddziale.
zaboleć może też brak sztormówy na Szturmoszczurach (zawsze mnie bawiła ta nazwa ), ale nie bardzo widzę za co można by ją było wcisnąć. Chyba że zrezygnowałbyś z jednych slejwów
Wprowadziłbym jednak kosmetyczne zmiany: wywalił 2 mnichów i wrzucił czempiona oraz zamienił Piszczałki na rakietę. czempion w Monkach zawsze daje możliwość przyjęcia czelendża by Priest mógł młócić po oddziale.
zaboleć może też brak sztormówy na Szturmoszczurach (zawsze mnie bawiła ta nazwa ), ale nie bardzo widzę za co można by ją było wcisnąć. Chyba że zrezygnowałbyś z jednych slejwów
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Sztormówa na WoCh, a no tak zapomniałem maruderzy z toporkami to jest potęga. Helką jak będzie chciał strzelić to i tak strzeli (baner podziała średnio jakąś jedna turę, może półtora, a potem się wypali) i wtedy będzie blado, bo 50pkt pójdzie się... A rakiety nie biorę bo nie umiem jej wycelować i jakoś szczęścia do niej nie mam. A z tym championem to się zgadzam i tak zrobię.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2010, o 16:33 przez Goglem, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wiem, czy kapłan nie powinien być generałem..nie ma czasem więcej LD?
Poza tym rozpa ok: są śmieci, odginaczki, magia.
Wywaliłbym jednak jezzaili. W 5 nie zrobią nic imo... Trafiać będą na 5+, potem muszą jeszcze zranić. Jako straszak ok, ale jako realna siła bojowa są bez sensu moim zdaniem - dałbym kolejnych censerów i masz wtedy zajebiście klimaciarską rozpę Pestilens + Skryre
Jako rozpa na woch całkiem ok.
Poza tym rozpa ok: są śmieci, odginaczki, magia.
Wywaliłbym jednak jezzaili. W 5 nie zrobią nic imo... Trafiać będą na 5+, potem muszą jeszcze zranić. Jako straszak ok, ale jako realna siła bojowa są bez sensu moim zdaniem - dałbym kolejnych censerów i masz wtedy zajebiście klimaciarską rozpę Pestilens + Skryre
Jako rozpa na woch całkiem ok.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie zauważyłem nazwy tematu, a w "rozpiskach" na skaveńskim pod forum nie zaznaczyłeś że to na WoCHGoglem pisze:Sztormówa na WoCh, a no tak zapomniałem maruderzy z toporkami to jest potęga.
Co do generała to Pacek ma racje - powinien nim być Priest.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ej a skóra wroga i nikczemny amulet to są 2 amulety na 1 herosie, a można mieć chyba jeden
p.s może kiedyś zagramy goglem ?
p.s może kiedyś zagramy goglem ?
Rakieta na WoCh jest super (wogóle jest) strzela się łatwo. Starasz się oszacować odległość i dzielisz przez średni wynik na kostce i tyloma kostkami rzucasz. Za 30pkt potrafi zrobić sieczkę. Jezzaile są dobre w osłabianiu kawy chaosu ale censerzy też są dobrzy, zależy kto co lubi. Ogólnie rozpiska poprawnie złożona
No tak ale czy w WoChu nie jest czasem tak że bierze się oddziały core składający się z małej liczby jednostek potem special czyli kawe której maksymalnie jest 5 i na końcu miliard Helen czyli w tym wypadku 1 co w sumie sprawia że ciężko trafić z doom rocketa w cokolwiek bo nie dość że mało oddziałów to jeszcze oddziały małe?? Na WoCh ja tam widzę więcej jezzali , piszczałka Skrrika też dużo nie da z ld WoChu a szturmoszczuraki to i tak nic nie powalczą bo zostaną wciągnięci nosem więc lepiej z miliard niewolników którzy będą kawe blokowały żeby kółko mogły cisnąć z flanki a i spacz inżynier nie może byc generałem bo ma mniejsze ld od kapłana zarazy o całe 1 więc on musi