Rozpiski Imperialne

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Raistlin_Meyere pisze:Co do steam tanka to musze się zgodzić;]
Chyb a wprowadziłem cię w błąd:D
chodziło mi o flagelansów czyli biczowników!:]
co o nich sądzisz?
:shock:

Upały się już zaczęły?

Raistlin_Meyere
Wałkarz

Post autor: Raistlin_Meyere »

taaak :twisted:
Ale mimo wszystko bardzo często widzę jak ludzie w rozpiskach ich biora jak dla mnie to wogole jest to beznadziejna jednostka.....

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Oj flagasi to jest klimat.

Fajnie to wygląda jak masz na stole 3x30 flagasów.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Raistlin_Meyere
Wałkarz

co najwyżej kupie sobie ich pomaluje i będą stali na półce by dopełnic klimatu armii 8) obok regimentu wojowników ulryka który jest jakby nie było najbardziej klimatycznym i najładniejszym regimentem w empire

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Raistlin_Meyere pisze:co najwyżej kupie sobie ich pomaluje i będą stali na półce by dopełnic klimatu armii 8) obok regimentu wojowników ulryka który jest jakby nie było najbardziej klimatycznym i najładniejszym regimentem w empire
Najładniejszym regimentem w Imperium są moi nawaleni swordsmani :wink:

A już wkrótce zapodam na forum fotkę mojego War Altara Ulryka...

Raistlin_Meyere
Wałkarz

pamiętam ich sa niczego sobie;d
oki czekam na fotki.
Ja tez wezme się za malowanie mojej przebudowanej 7 ed. armii empire takż e jak coś pomaluje wrzuce fotki

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Raistlin_Meyere pisze:taaak :twisted:
Ale mimo wszystko bardzo często widzę jak ludzie w rozpiskach ich biora jak dla mnie to wogole jest to beznadziejna jednostka.....
Ja zawsze mam przynajmniej dziesiątkę biczowników. I dwa czołgi... Oczywiście ze wsparciem papamobila i rycerzy.

I wygrałem oba lokalne turnieje, na których ostatnio byłem! :)

Nie wieszajcie psów na biednych wariatach!

Zobaczymy, jak moja nieliczna armia sprawdzi się w Gorzowie...

Piotr

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=49633#49633

Mój ołtarz wygląda w tej chwili właśnie tak...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Średnio wygląda.
Jeszcze za bardzo goblińsko.
Pomysł fajny ale nie ma w nim nic z ołtarza.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Raistlin_Meyere
Wałkarz

Ołtarz prawdopodobnie jeszcze zostanie tam wklejony......

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Panowie szykuje się turniej par a w związku że nie ma ograniczeń kto z jaką armią gra więc ja z moim przyjacielem wystawiamy Empire & Vampire Counts.
Jest to po 1250 na gracza po 2 heroes a oto nasze armie:

Empire

Z miasta Talbenchaim wysłali mi doświadczonego licznymi bojami Kapitana uzbrojonego w to co tylko najlepszego mógł zdobyć oraz dzierżący sławny sztandar:
Captain: Barding; Full Plate Armor; Battle Standard, warhorse Helm of the Ratslayer Sword of Might to wszystko za 137p

Zakon Sigmara dał swojego dzielnego kapłana który jako generał staną na czele całej armii:
Warrior Priest of Sigmar: Barding; shield; Great weapon, warhorse
Sword of Battle, Dawn Armour i ten pan za 160p

Z Hohlandu wzmocnili mnie najlepszymi strzelcami w całym Imperium:
Handgunners 10 - 80p
Handgunners z Marksman'em 10 za 100p

Z Nuln przysłali mi 2 nie zawodne armaty:
Great Cannonx2 200p

Zakon Golden lion był tak chojny że zaoferował pomoc wysyłając swoich rycerzy-zakonników 8 z magicznym War bannerem:
Order of the Golden Lion: Barding; Lance; +2S on charge; Full Plate Armor; Shield; Standard; +1CR; Musician; +1CR if tied; +1 Ld in rally attempts.; Warhorse + War Banner 273p

I na koniec szalony Inżynier Leonardo wpadł na pomysł zaprezentowania swojego największego dzieła Steam Tank'a:
Steam Tank za 300p

I wszystko razem 1250p

A armia wampirów ( tu mam nie duży wpływ na zmiany ,ale mam)
to Bood dragon BsB z Sword of Might i zbroją sv na 1
Nnekromanta 2x dispel scrol 2lv
20 szkielety ze sztandarem i spirami
6 ghouls z czempionem
5 fell bats
3 bazy duchów
9 Black Knighst sztandar trafiania na 3+ i bardzink pełen comand
Banshee

mamy 4 do Cast'a
4 do Dispel'a

Proszę o oceny i doradzenia (zawsze się przyda) Rozpe testowaliśmy i sie sprawdza ( wcześniej była inna już taka jest po naszych wszystkich zmianach, ale zawsze coś można jeszcze zmienić).

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Po co ci dwurak na WPoS ??? Chcesz koniecznie magiczną broń, to zrezygnuj z Great Weapon. Grasz z Wampirami, zabezpiecz się. Albo daj ward save generałowi, albo Van Hosrtmans Specullum (Blood Dragon musi rzucać chalange ;-) ) Ikona immune to fear też może się przydać... Głupio ci będzie, jakby ta jazda w decydującym momencie powiedziała "p... nie jedziemy dalej", lub przegra test fear lub o 1 brejk i podpadnie pod zasadę fear & outnumber.

Powinieneś mieć coś na Banshee, np. doom fire ring ;)
Na co Ci Chełm na szczury??? Będziesz walczył z Wampirami. Zdecyduj się, czy BSB ma walczyć, czy dawać przerzuty ??? Jeśli dać przerzut brejka i bonus do wyniku walki, to wystarczy mu dobry Ward save np. Holly Relic i Bitting Blade (pamiętaj, że z fearem u wampirów na nic Ci przerzut, przy ich przewadze liczebnej). BSB dużo wytrzyma, a ma magiczne ataki jakby się okazało, że np. z Upiorem, vampirem będzie walczył. Lub gdyby trzeba był kilka ran Duszkom wtłuc..
Dla jazdy raczej War Banner, lub steel banner, abyś to TY zaszarżował, a nie był szarżowany. Zrezygnuj z Czempiona strzelców, a jeśli chcesz go mieć, to z drugiego oddziału zrób detchmenty, aby mogli dawać support fire i najważniejsze nie powodowały paniki w Twoich oddziałach.
Przy takiej rozpisce, pewnie będzie się starał zablokować ci czołg duszkami, a resztą rozmontować kloc kawalerii. Lub też duchami przytrzyma kawalerię i dokleić się do niej jazdą. Tak czy inaczej będzie wesoło. Ja bym zrezygnował z jednego działa na rzecz 5 Pistolierów/Rajtarów (było by komu na nekromantę zapolować). To tyle gderania... powodzenia
Ostatnio zmieniony 7 maja 2007, o 20:11 przez pelcu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

jak dla mnie rozpiska imperialna niezbyt mocna.Możesz napisać jakieś założenia taktyczne co do niej(ja bym zmienił wszystko prócz specjali i rarów :roll: )

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Pelcu: chyba nie zrozumiales. On gra w teamie Z wampirami, a nie przeciw nim ;-)

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Sorrki. ;)

Ale i tak nie brałbym takiej rozpiski. Za mało uniwersalna. Czołg wszystkiego nie załatwi, a sam jest łakomym kąskiem dla niektórych armii.
Zwłaszcza bohaterowie nie pasują. Koniecznie strzelców wystawić jako detachment.
I ogólnie jakoś tak mało oddziałów. No i 8 jazdy to trochę za duży oddział.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

jak dopcham sie do aparatu zrobie fotke mojego WiP altara...no i jak sesja sie skonczy moze wezme sie za reszte armii i pomaluje kawalerię.

tak na przyszłosc:
Jakby sie grało Z Wampirami
co do doomfire ring'a to jak on jest na banshee to ja jestem święty... bardziej bym liczył na wjechanie z nią do walki.
SoB wywaliłbym razem z Dawn Armour i dał armour of meteoric Iron i Icon of Magnus oraz 2reczna bron. Dowidzenia powiedzialbym BSBkowi i dał Captain'a na pegazie. ze złodziejem czarów, lanca i enchanted schield. Działa tez bym pożegnał bo na wampiry to sie nie przydają. Lepiej kolejny kloc kawalerii (wywaliszwy przy tym jednych strzelców.

W teamie Wampiry z imperium to jest pomyłka ale tak jak kolega planował nie jest źle poza moim zdaniem uniwersalnymi zmianami co do uposazenia bohaterów i ich formy...
No i 8 jazdy to trochę za duży oddział.
o tak, masz racje ja bym wystawił 9 lub 10 z herosem

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ta śmieszną rozpiska (po zmianie hełmu na ikonę) zająłem z kumplem 6 miejsce na (chyba) 24 pary

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

Czolem :)
Tak sobie mysle ze po ponad rocznej przerwie wracam do Battla i nawet nabylem w tym celu armie Imperialna, ktora przelezala w stanie niesklejonym pol roku na polce :) No, ale jako ze minely matury i mam ostatnio troche wolnego czasu to postanowilem sklecic jakas rozpiske. Na razie wyglada to tak:

Unnamed2000 Pts - Empire Army

1 Captain @ 123 Pts
General; Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Warhorse
Holy Relic [45]

1 Captain @ 115 Pts
Battle Standard
Armour of Meteoric Iron [25]
Sword of Might [15]

1 Wizard Lord @ 305 Pts
Magic Level 4
White Cloak [35]
Doomfire Ring [30]
Rod of Power [30]

1 Battle Wizard @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

25 Spearmen @ 230 Pts
Spear; Light Armour; Shield; FCG

12 Detachment - Free Company @ [60] Pts
2ndWeapon

24 Spearmen @ 224 Pts
Spear; Light Armour; Shield; FCG

12 Detachment - Free Company @ [60] Pts
2ndWeapon

6Knightly Orders @ 203 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield;FCG, Warhorse
War Banner [25]

6 Knightly Orders @ 178 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Warhorse; FCG

5 Outriders @ 134 Pts
Repeater Handgun; Light Armour; Musician; Warhorse; Outrider Champion; Hochland Long Rifle

5 Outriders @ 134 Pts
Repeater Handgun; Light Armour; Musician; Warhorse; Outrider Champion; Hochland Long Rifle

1 Great Cannon @ 100 Pts

1 Great Cannon @ 100 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 107

Total Army Cost: 1996

I jak myslicie - ujdzie?? Bo jeszcze istnieje opcja wrzucenia zwyklego generala i wtedy 2 magow 2 lvl, a outridersow da sie ewentualnie zamienic na klocek Greatswordow, z tym ze nie wiem czy taki patent ma sens.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

speramanow zminic w swordsmanow i zamiast płaszczyka dla maga dac jeszcze jeden scroll wg mnie. no i cos Rare'a chociaż jednego bym dał...

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

Rzymek pisze:speramanow zminic w swordsmanow i zamiast płaszczyka dla maga dac jeszcze jeden scroll wg mnie. no i cos Rare'a chociaż jednego bym dał...
No w oryginale to mieli byc swordsmani tylko cos mi sie w AB popierdzielilo :)
Plaszczyk chyba musi byc bo kurcze szkoda troche puszczac bez warda ponad 300 pts :? Wiec jesli juz to zamiast pierscionka.

Zablokowany