2350 Skaveny

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

2350 Skaveny

Post autor: Mr. Hyde »

Więc po radach co zmienić szczególnie poście cosmo tak będzie wyglądać nowa rozpa :

Lord
1 Grey Seer @ 631 Pts
Magic Level 4
#D3 Warpstone Tokens [0]
Pipes of Piebald [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Screaming Bell @ [316] Pts

1 Rat Ogr Crew @ [0] Pts

24 Clanrats @ [116] Pts
Light Armour; Shield; Standard

Heroes
1 Plague Priest @ 319 Pts
Magic Level 2; Flail
The Foul Pendant [30]

1 Plague Furnace @ [150] Pts

1 Plague Monk Crew @ [0] Pts

1 Warlock Engineer @ 120 Pts
Magic Level 2
Warp-Energy Condenser [20]

1 Chieftain @ 95 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Enchanted Shield [10]
Rival Hide Talisman [15]

Core
24 Clanrats @ 108 Pts
Standard; Musician

2x20 Skaven Slaves @ 40 Pts

5 Giant Rat Pack @ 23 Pts
1 Packmasters @ [8] Pts

Special
6 Plague Censer Bearers @ 96 Pts

7 Plague Censer Bearers @ 112 Pts

23 Plague Monks @ 226 Pts
Standard; Musician
Storm Banner [50]

7 Warplock Jezzail teams @ 140 Pts

Rare
1 Hell Pit Abomination @ 250 Pts
Warpstone Spikes

1 Doomwheel @ 150 Pts

Casting Pool: 10

Dispel Pool: 6

Models in Army: 143
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, o 14:55 przez Mr. Hyde, łącznie zmieniany 1 raz.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie lepiej dać sztormówę monkom, a za stormów wstawić coś innego? Taka 15 nic nie zrobi na polu bitwy, tylko trzyma szmatkę, a później ucieka przed polującymi na łatwe punkty za sztandar.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

W sumie oni są do trzymania bsb.
Druga opcja zamiast szturmowców 24 clanraty, sztormówka w monkach, i +1 jezzail

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Pomysł z BSB w nich trochę kiepski, bo łapią paniki za łatwo, a ja już ją załapią, to będą mieć max LD8 (1 szereg, drugi skasowany z ostrzału/magii).

Elektryk idzie do oddziału z dzwonem? Bo może będziesz chciał przerzucić go do nowych clanratów, a bsb wpakować koło seera, dzięki temu większość armii zazwyczaj korzysta z obu bonusów.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

To zależy jeszcze od tego jak się rozstawie bo przy abomie też się przyda bsb inżyniera zawsze można walnąć do Jezzaili jeśli wrzucę w czarach 3 to piorun + jezzaile odstrasza nawet jak latacze z flanki wyskoczą to się odłączę i strzele piorunem

Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twoja-Stara »

wypisze w podpunktach jakie ja bym zrobił zmiany
1.wywalić 2 scrolle na lordzie to bezsens lepiej daj mu skalm i coś jeszcze .
2.15 stormów co to ma niby zrobić już lepiej daj 2 razy po 21slaves.phi
3.hmm.to zależy od gustu i ja nie brał bym rakietki lepszy by był 1 scroll
4.Po co ci -1 do tafa na prieście daj mu kadzidełko albo dwie bronie ręczne niby wiem o co ci chodzi że np. będziesz wlił hydre ale są malutkie szanse na zranienie...
5.daj 21 slaves a nie 20
8.rozpa ogółem spoko
6.a dlaczego 7 jezzali gdzie to zmieścisz na wzgórzu.phi.
7. a i dlaczego 5 censerów gra się 7,8 maks 10 5 nic nie zrobi szarża i po niej
Powrót WE

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

1. Na lorda mógłbym dać Pipes of Piebald w sumie w tej edycji to będzie 2 razy liderka (bo z itemu i z strachu) a w następnej taki jakby terror i na przykład Shadow Magnet Trinket i można jeszcze 1 DS.
2. To w sumie racja z stormami bo jak pisałem rozpę to monki miały jeszcze Shroud of Dripping Death i miałem za dużo pts. więc wyrzuciłem ten banner i dałem i sztormówke a sztormy zostały.
3. Wole rakietę bo moge strzelać do jednostek ukrytych za wzniesieniem i podobna można stać i sztrzelać.
4.Pomyśle co mu dam za item jak mu dam kadzidełko to w walce chyba wszystkie mąki w styku z furmanką będą T testować.
Do reszty to masz racją szczególnie 8 punkt ;p

1 Grey Seer @ 640 Pts
General; Magic Level 4
#D3 Warpstone Tokens [0]
Shadow Magnet Trinket [30]
Pipes of Piebald [25]
Dispel Scroll [25]

1 Screaming Bell @ [320] Pts

1 Rat Ogr Crew @ [0] Pts

24 Clanrats @ [120] Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician

1 Plague Priest @ 335 Pts
Frenzy; Magic Level 2
Sword of Might [20]
The Foul Pendant [30]

1 Plague Furnace @ [150] Pts

1 Plague Monk Crew @ [0] Pts

1 Warlock Engineer @ 145 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Warp-Energy Condenser [20]

1 Chieftain @ 72 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard

24 Clanrats @ 108 Pts
Light Armour; Standard; Musician

21 Skaven Slaves @ 44 Pts
Musician

Musician

Musician

24 Plague Monks @ 233 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Storm Banner [50]

5 Plague Censer Bearers @ 80 Pts
Frenzy; Censer

5 Plague Censer Bearers @ 80 Pts
Frenzy; Censer

6 Warplock Jezzail teams @ 120 Pts
Jezzail; Pavise

1 Doomwheel @ 150 Pts

1 Crew (Warlock & Rats) @ [0] Pts

1 Hell Pit Abomination @ 250 Pts
Warpstone Spikes

Casting Pool: 10

Dispel Pool: 6

Models in Army: 157
.

Total Army Cost: 2345

Lekka przeróbka nie starczyło na dodatkowego jezzalila i censerów

Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twoja-Stara »

jest ok tylko tych 5 censerów mnie denerwuje muszą mieć niezłą obstawe...
Powrót WE

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Ad. 1: liderkę testujesz i tak tylko jeden raz (mimo strachu i piszczałek)
Ad. 3: rakieta jest przereklamowana, ale w przyszłej edycji "klocków piechoty" może być wporzo
Ad. 4: kadzidełko nie jest złe (i tak mnisi giną na 6), ale ja wole cep (tańszy a testów tafa furmanka wystarczająco generuje)

Ja bym zamienił jezzaile na 7 kadzidlarzy i dopakował tamte 5 do 7 kosztem zamiany stormverminów na klanratyi będzie spoko.

Pozdro Szpon :D

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

rozpa standardowa, w sumie nic nowego czy ciekawego nie wnosi... i nigdy nie podobał mi się pomysł pakowania furmanki i dzwonu do jednej rozpiski... jakiś konkretny BSB bierzesz?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

@Goglem, niby czemu tylko jeden test (fear albo test LD) za combo dzwon+pipes? Podręcznik mówi, że jest jeden test danego rodzaju na fazę, a te dwa to na pewno nie to samo.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Kefas pisze:rozpa standardowa, w sumie nic nowego czy ciekawego nie wnosi... i nigdy nie podobał mi się pomysł pakowania furmanki i dzwonu do jednej rozpiski... jakiś konkretny BSB bierzesz?
Kefas, ta rozpa nie ma nic wspolnego ze standardem, nie fantazjuj :P

Skadinad rozpa z dupy niestety jesli chodzi o 7ed. O 8 nie czytalem wiec sie nie wypowiem. Ale na chwile obecna:
1. Slavy niepotrzebnie kosztuja 44. Podobnie jak Tinkret na lordzie. Jak masz na stole Abominacje i Wheela, nikt normalny nie bedzie Ci strzalal do Slavow zeby wymusic panike. Ani do dzwonu, bo Abominacja grozniejsza. Zmarnowane punkty.
2. Sword of Might to dziwny pomysl na Priescie.. Magicznych atakow i tak masz duzo na tym oddziale, a niepotrzebnie marnujesz punkty na magiczne przedmioty.
3. 5 Censerow to malo. Wylapia jeden pocisk/flare/cokolwiek i sa promocja.
4. Chieftain.. Hero warty 172VP z 5+ASv? Albo jestes zajebiscie bystry i wymysliles dla niego misje specjalna ktorej nie potrafie sie domyslic, albo masz malo ogrania i nie wiesz jak latwo tacy herosi schodza. Skoro nie cchesz mi dawac magicznej szmaty, to drob go chociaz miernym tankerem z 2+ASv i przerzutem trafien.
5. Nie ogarniam po co Ci taki command na Clanratach skoro i tak go nie bedziesz uzywal? Chyba ze wystawiasz 4 Clanraty w przedniej rance? <unosi lekko brew>
6. Przemysl czy nie warto zamienic odzialu Slavow na dwie male odginaczki Giant Ratow. Masz 5 oddzialow ItP, nie musisz sie martwic o panike z nich jak sie odpowiednio wystawisz.
7. DoomRocket to dyskusyjny item, ale jesli masz dobre oko, to warto go brac.
8. Obowiazkowo wrzuc championow do Clanratow i Monkow.

Kombo Abominacja + Wheel calkiem fajnie sie sprawdza. Bedziesz mial z nimi duzy ubaw.

Sory za taka duza krytyke, ale to dla Twojego dobra ;)

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

Pipes lepiej mieć na warlocku, który będzie w odziale clanratów i tak. na seerze zamiast pipes, scroll. zostawiłbym jednak trinket: zawsze to dodatkowo jednak odstarasza, jakby jakiś nieograny przeciwnik jednak próbował nawalać do genia i lorda (dla niektórych perspektywa ustrzelenia genia lorda jest lepsza niż nawalanie w abomkę - sprawdzone :P )

zamiast słomki flail na prieście

zamiast chieftana dałbym jednak drugiego warlocka...

reszta za Cosmo.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Cosmo pisze:..
skonczylo się, seerowanie, misiu dzieki 8 edycji :D

teraz to standardem szczurzym będą 4 oddziały slavsów po 40-50 modeli, 4 elektryków, czy 3x3 jezzaili ;))

Awatar użytkownika
malekith44
Wałkarz

Post autor: malekith44 »

nie da rady. dzwonek jest pchany przez badziewnych 24 clarnatów którzy gowno robią, do tego czegoś daje sie storkow.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

malekith44 pisze:nie da rady. dzwonek jest pchany przez badziewnych 24 clarnatów którzy gowno robią, do tego czegoś daje sie storkow.
oni mają pchać dzwon i tylko to. To nie jest typowy oddział do walki przecież, a do czarowania, trzymania warlocka itp...Do walki są inne jednostki.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Dwóch Stormverminów w pierwszym ranku zrobi duuuuużo więcej niż dwóch Klanratów.

:wink:
Queek.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Nie opłaca się dawać sztormów bo za drogo można milion +1 slavów za to dać żeby se klocek z dzwonem otoczyć 8 oddziałami, pacek jak zamienię szefa na warlocka to kto mi będzie na przegiętą abomke przerzuty dawał ( a jest warto na turnieju w 1 turę już z 1 ranom star dragona wciągnęła a lorda zagoniła). W sumie jakby duże demony były bardziej gięte czyli T 7 to by było o wiele lepiej bo dzwon mi cały czas dzwoni rozwalanie jednostek z T7 :cry: .

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Morrok pisze:
Cosmo pisze:..
skonczylo się, seerowanie, misiu dzieki 8 edycji :D

teraz to standardem szczurzym będą 4 oddziały slavsów po 40-50 modeli, 4 elektryków, czy 3x3 jezzaili ;))
No nie wiem, czy 4 elektryków będzie standardem, jeśli nie można powtarzać czarów w armii :P
Chyba, że możliwość zamiany dowolnego czaru na błyskawicę będzie anulowała tę zasadę. Poza tym można będzie spokojnie seerem czarować, +4 do casta i niskie casting value naszych lorów sprawi, że większość czarów będzie można spokojnie rzucać z 2 kości :D
O liderce w 18 calach już nie wspomnę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

czary podstawowe mogą się powtarzać Virgo, więc można brać elektrownię śmiało :)

ODPOWIEDZ