Witam!
Do wszystkich ludzi dobrej woli mam wielką prośbę - a mianowicie czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi
w jaki sposób działa czar wymieniony w tytule wątku. Zdaję sobie sprawę, iż spell opisany jest w rulebooku, ale niestety
mam tą księgę po angielsku i nie jestem pewien czy dobrze rozumiem to co jest tam napisane. Z góry dziękuję za odp.
Comet of Cassandora
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Wybierasz pkt na polu bitwy i jeśli czar wejdzie kładziesz markerek.
Na początku każdej tury sprawdzasz czy spadła na 4+ jak nie to dokładasz markerek na ten pkt.
Jeśli natomiast spadnie to bierzesz kosteczkę i rzucasz za zasięg [ wynik to ilość cali ] mnożony przez ilość markerków na punkcie.
Czyli jak jest to pierwsza tura to k6 jak druga to k6 *2, potem *3/ *4 itd. ...
Każdy oddział który jest w zasięgu spadającej komety [ przyjaciel czy wróg ] dostają 2d6 hitów z s4.
Może być?
Na początku każdej tury sprawdzasz czy spadła na 4+ jak nie to dokładasz markerek na ten pkt.
Jeśli natomiast spadnie to bierzesz kosteczkę i rzucasz za zasięg [ wynik to ilość cali ] mnożony przez ilość markerków na punkcie.
Czyli jak jest to pierwsza tura to k6 jak druga to k6 *2, potem *3/ *4 itd. ...
Każdy oddział który jest w zasięgu spadającej komety [ przyjaciel czy wróg ] dostają 2d6 hitów z s4.
Może być?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned