DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
dzięki
Jednostka dająca stubborn, mogąca być gienem i bsb dotego dająca cholernego kopa w CC na którym 8ed. bedzie się głównie opierać, niby ma być nie wystawialna? Pan raczy kpić!Eltharion pisze:No nie wiem może bedzie warto wystawic za te pk coś innego co sie bardziej spłaci
Bo wiecie .. to zawsze 200 pk w herosach
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Chyba w 8 ed. zacznę grać na magii. Shadow jest przejebany i rozwiązuje większość problemów DE.
0 Obniżanie M, I, WS czy BS o k3 - jest w porządku, zwłaszcza I czy BS
1 Latanie, słabe, bo nie można szarżować
2 obniżenie S o K3 - czasem może się przydać
3 obniżenie T o k3 - super, cały oddział może później zejść ze strzelania czy w hth
4 linia na 6d6, wszystko na drodze test I albo hit z S10 d3 woundy
5 pitka - najpierw scatter o d6, potem wszystko pod spodem test I albo do warpa
6 siła jednostki wynosi tyle, co LD - gwardia składa czołg w jedną turę
Mnie się kocioł raczej nie zmieści, ale bez niego oddziały są wystarczająco dobre. Od ponad pół roku gram bez niego i rzadko tęsknię.
0 Obniżanie M, I, WS czy BS o k3 - jest w porządku, zwłaszcza I czy BS
1 Latanie, słabe, bo nie można szarżować
2 obniżenie S o K3 - czasem może się przydać
3 obniżenie T o k3 - super, cały oddział może później zejść ze strzelania czy w hth
4 linia na 6d6, wszystko na drodze test I albo hit z S10 d3 woundy
5 pitka - najpierw scatter o d6, potem wszystko pod spodem test I albo do warpa
6 siła jednostki wynosi tyle, co LD - gwardia składa czołg w jedną turę
Mnie się kocioł raczej nie zmieści, ale bez niego oddziały są wystarczająco dobre. Od ponad pół roku gram bez niego i rzadko tęsknię.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Hag sama jest cierpiąca, bo malutkie Hag daje jej popalić :/SexRocket pisze:Herezje glosisz, musze pogadac z nasza hag zeby zafundowala ci kapiel w kociolku, moze tak naprostuje twoje spaczone podejscie do garnuszkaJankiel pisze:Mnie się kocioł raczej nie zmieści, ale bez niego oddziały są wystarczająco dobre. Od ponad pół roku gram bez niego i rzadko tęsknię.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Paraszczak
- Falubaz
hmm...może odkurzę kilka modeli...wiadomo kiedy oficialna premiera?
pzdr
pzdr