A mi się nie podobała gra ani Portugalii ani Hiszpanii i zadecydowałem ,że jestem za Portą kiedy Hiszpan bardzo nie honorowo i po europejsku "udał" faul i Portugalczyk dostał czerwoną pomimo ,że go nie dotknął
Podzielam entuzjazm odnośnie Ghany, chociaż nie podzielam krytyki Hiszpanii i całego meczu. W pierwszej połowie Portugalia grała wspaniale w destrukcji - Tiago, Pepe i Meireles - wypas. Coentrao - znakomity występ, zresztą jako jedyny z Portugalii nie oklapł po stracie gola. Za to Hiszpania nieco bezradna w pierwszej, fantastycznie zmotywowana w drugiej, połówce. Villa - łał. Ramos - cudnie. W tym momencie szansę widzę w ten sposób:
1. Brazylia
2. Holandia
3. Hiszpania
4. Argentyna/Niemcy
Reszta szans IMHO nie ma żadnych. Piątkowy ćwierćfinał może wyłonić przyszłego mistrza świata i chociażby ze względu na to, że nigdy Oranje tego tytułu nie zdobyli, to będę kibicował właśnie im.
Ja teraz kibicuje Urugwajowi. A najbardziej mieszane mam uczucia do Niemców, bo super graja, maja Polaków w składzie itd, ale z drugiej strony Polakowi nie wypada Niemcom kibicować ;P
Ogólnie liczę na dobre mecze (nie takie lipne jak ostatnie 2 dni), a niech wygra najlepszy.
Jezu, co za forum, co jeden to natchniony ghanofil, mason i pejsaty cyklista , o psychopatach nie wspomnę Wszyscy kurczę do roboty kibicować Oranje! Wywieszać pomarańczowe szaliczki na balkonach, bo figurki wam bronkobus odbierze!!! Ruchy!!!! Jaka inna drużyna tak znikomym wysiłkiem dotarła do tego etapu? Nawet superchrześcijany z Brazylii musiały bardziej się starać!
HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO-khe khe- LAAAAAAAAAAAND
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki